Glaston

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Markkinoiden elpyessä odotettavissa vahvaa kannattavaa kasvua, älylasimarkkinan kehitys
Heikon markkinatilanteen pitkittyminen edelleen
Osakkeeseen on hinnoiteltu huomattava tuloskasvu lähivuosille

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: video
4.4.
2017

Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsäsen haastattelu 4.4.2017 yhtiökokouksessa

Inderesin Pulkkinen haastatteli Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsästä. Pulkkinen kysyy, miten vuosi  2016 sujui ja missä olisi parannettavaa, mitkä ovat tulevaisuuden kasvuajureita Glastonille ja milloin yhtiö palaa osingonmaksajaksi. Lopuksi Pulkkinen pyytää Metsäsen pitchaamaan osake: miksi Glaston olisi hyvä sijoituskohde?

Tyyppi: morning_review
17.3.
2017
Alaotsikot:
 • Case: taloushallinnon pilviohjelmistojen käyttäjämäärät jatkavat kasvua
 • Glastonin Metsänen sijoituksestaan yhtiöön: ”Glastonissa minulle tärkeät kriteerit yhdistyvät”
 • Edellisen yhtiöillan videot katsottavissa InderesTV:ssä

Vuonna 2004 perustettu yritysjuridiikkaan keskittynyt lakiasiaintoimisto Fondia kertoi eilen listautuvansa Helsingin pörssin First North Finland -markkinapaikalle.

Tyyppi: ceo_corner
17.3.
2017

Glastonin tavoitteena on nostaa oikaistu liikevoittomarginaali yli 8 %:iin vuoden 2018 loppuun mennessä. Mitkä ovat tärkeimmät tekijät tavoitteen saavuttamisessa?

Myönteinen markkinakehitys, tehdyt säästötoimenpiteet sekä parantunut kustannustehokkuus luovat hyvät edellytykset tavoitteen saavuttamiseksi.

Älylasin yleistyminen tulee todennäköisesti olemaan lasialan seuraava merkittävä murros. Miten Glaston on asemoitunut tähän ja millaisena näette yhtiön roolin?

Alamme edelläkävijänä haluamme olla mukana uusien lasiteknologioiden kehityksessä.  Glastonin johtava teknologiaosaaminen tasokarkaisussa ja tiiviit asiakassuhteet johtaviin lasinvalmistajiin tekevät Glastonista houkuttelevan yhteistyökumppanin uusia lasiteknologioita kehittäville ja kaupallistaville yrityksille.

Perustimme vuoden alussa Glaston Emerging Technologies- yksikön, joka tarjoaa konsultointi- ja suunnittelupalveluja aurinkoenergiasovelluksiin sekä älylasi- ja energialasi-ikkunoiden tuotantoon. Näissä hankkeissa Glaston toimisi myös tuotantolinjojen toimittajana.

Olet Glastonin suurimpia henkilöomistajia ja kasvatit omistustasi loppuvuodesta. Mitkä ovat sinulle tärkeimpiä syitä sijoittaa Glastoniin?

Yleisesti haluan sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat globaalisti johtavassa asemassa ja joissa on osaava ja motivoitunut henkilöstö sekä vahva tuotetarjonta. Kohde on kiinnostava, jos näen että yrityksessä on pitkällä tähtäimellä hyvät kasvumahdollisuudet. Hyvin tärkeänä asiana pidän myös johdon kyvykkyyttä, mutta Glastonin tapauksessa en voi sitä puolueettomasti arvioida. Glastonissa minulle tärkeät kriteerit yhdistyvät. Johdon investoiminen yrityksen osakkeisiin on myös tärkeä merkki osakkeenomistajille sekä yrityksen henkilökunnalle.

Tyyppi: video
16.3.
2017

Inderes yhtiöilta 13.3.2017: Glaston

Glaston varatoimitusjohtaja Sasu Koivumäki keskittyi avaamaan sijoittajille yhtiön toimintaa ja kilpailuetuja lasinjalostukseen erikoistuneena teknologiayhtiönä. Glastonin mukaan tulevaisuuden lasitusratkaisuja ajaa rakennusten energiankulutus. Tähän kasvuun yhtiö aikoo vastata keskittymällä ydinliiketoimintaansa tasokarkaisuteknologiassa sekä panostamalla muun muassa rakennusten älylaseihin vuonna 2017 perustetulla Emerging Technologies -yksiköllä.

Tyyppi: morning_review
13.3.
2017
Alaotsikot:
 • Korko-odotukset alkavat painaa osakemarkkinalla
 • Zeeland Family H2 keskiviikkona - ohjeistuksen pitäisi ennakoida vahvaa tuloskasvua
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Investors Housen osake arvostetaan pörssissä tällä hetkellä noin 16 % alle osakekohtaisen NAV:in, mitä pidämme houkuttelevana arvostustasona huomioiden osakkeen odotettu tuottotaso ja riskiprofiili. 

Tyyppi: morning_review
13.2.
2017
Alaotsikot:
 • Osakeindeksit vihreällä, Trumpin ja Aben tapaaminen hälvensi protektionismipelkoja
 • Tuloskommenteissa Talenom, Oriola-KD, Uponor ja Glaston
 • Q4-ennakoissa Finnair, Aspocomp, Ponsse, Huhtamäki ja Rapala

Pidämme Verkkokauppa.comin päätöstä panostaa kasvuun entistä aggressiivisemmin täysin oikeana ja odotamme kasvun kiihtyvän selvästi kuluvana vuonna.

Tyyppi: company_report
13.2.
2017

Glastonin perjantaina julkaisema Q4-raportti oli suhteellisen vahva. Tulos ja tilaukset ylittivät odotuksemme. Yhtiö ohjeisti vuoden 2017 vertailukelpoisen liiketuloksen paranevan vuodesta 2016, vaikka Q1-tulos tuleekin olemaan heikko. Markkinatilanteessa on näkynyt piristymisen merkkejä, mikä tukee tuloskasvua lähivuosina. Osakkeen arvostus on kuitenkin korkea.

Tyyppi: morning_review
7.2.
2017
Alaotsikot:
 • EKP:n Draghi vastasi Trumpin kritiikkiin ja näkee riskejä rahoitussääntelyn keventämisessä
 • Metso Q4 - hiljalleen parempaan suuntaan
 • Ennakkokommenteissa Teleste, Glaston, Vaisala, Sampo, Verkkokauppa.com ja Orion

Sanoma julkaisi tänään aamulla vertailukaudesta parantuneen ja lähes konsensusodotusten mukaisen Q4-tuloksen. 

Glaston

ISIN: 
FI0009010219
Exclude from ranking: 
Glaston lyhyesti

Glaston on kansainvälinen lasiteknologiayhtiö ja toimialansa edelläkävijä. Glastonin liiketoiminnan kulmakiviä ovat luotettavuus, laatu ja palvelu. Laadukkaiden tuotteiden ja palvelujen avulla Glastonin tavoitteena on olla asiakkaidensa arvostetuin yhteistyökumppani.

Glaston on myös lasinjalostusteknologian ja lasinjalostuskoneisiin liittyvien huoltopalvelujen edelläkävijä. Glaston palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti yhteensä yli 20 huolto- ja myyntipisteessä. Tuotantoa Glastonilla on neljässä maassa kolmella mantereella. Glastonilaisia oli vuoden 2013 lopussa yhteensä noin 580 henkilöä.

Glastonin liiketoiminta on jaettu kahteen raportoitavaan segmenttiin: Machines ja Services. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Suomessa Helsingissä. Yhtiön osake (GLA1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin Small Cap -listalla. Linkki Glastonin sijoittajasivuille.