United Bankers

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva kasvu ja liiketoiminnan skaalautuva kulurakenne
Keskeisenä riskinä markkinan heikentyminen
Kurssinousu vaatii taakseen paluuta tuloskasvuun

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 0258908

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
7.4.
2017
Alaotsikot:
 • Raute päivitys - nostamme tavoitehintaamme loogisen Metriguard-yrityskaupan myötä
 • Innofactor päivitys - matala arvostus houkuttelee
Tyyppi: ceo_corner
7.4.
2017

Sijoituspalvelutoimiala on käy parhaillaan läpi merkittävää murrosta (mm. regulaatio ja digitalisaatio). Miltä uskotte Suomen sijoituspalvelukentän näyttävän kolmen vuoden kuluttua?

Sääntelyn aiheuttamat kustannuspaineet aiheuttavat haasteita etenkin pienimmille sijoitusalan toimijoille. Tämä johtanee todennäköisesti siihen, että yhtiöt pyrkivät suurempaan kokoluokkaan esimerkiksi yritysjärjestelyjen kautta. Alan toimijoiden määrä pienenee tämän myötä. Toisaalta perinteiset pankit ja sijoituspalveluyhtiöt kohtaavat kilpailua uudenlaisia ratkaisuja tarjoavien yhtiöiden taholta: esimerkkinä tästä ovat vaikkapa varainhoitorobotit. Toisaalta kilpailua tulee myös toimialan sääntelyn ulkopuolelta. Näitä ovat esimerkiksi ns. crowd funding eli joukkorahoitus ja vertaislainapalvelut, joissa sijoittajansuoja on tosin heikompi kuin finanssivalvonnan alaisilla toimijoilla.

UB on profiililtaan selkeä kasvuyhtiö. Mitkä ovat yhtiön keskeiset kasvuajurit lähivuosille?

Yhtiö keskittyy vahvistamaan ydinliiketoimintojaan. UB on reaaliomaisuussijoittamisen edelläkävijä pohjoismaisessa mittakaavassa ja kasvavaa reaaliomaisuussijoittamisen trendiä pyritään luonnollisesti hyödyntämään. Ylipäätään painopiste tulee olemaan ennen kaikkea jatkuvaa kassavirtaa tuottavien palveluiden myynnissä. Kehitämme edelleen rahastoperhettämme niin tavallisten UCITS-rahastojen kuin pääomarahastojenkin muodossa. Liiketoiminnan skaalautuvuus on keskeistä ja tavoitteemme on edelleen kasvaa myös muissa Pohjoismaissa. Uskomme myös, että yleinen talouskasvun piristyminen vauhdittaa liiketoimintaamme.

Digitalisaatio on voimakas trendi ja asiakkaat odottavat palveluiden vaivatonta saatavuutta myös verkon välityksellä. Sääntelyn kiristyminen vaatii omalta osaltaan verkkopalveluiden ja järjestelmien kehittämistä, sillä esimerkiksi asiakkaan tuntemiseen liittyvät velvollisuudet lisääntyvät edelleen. Tämä luo toisaalta ainutlaatuisen mahdollisuuden. Verkkopalveluiden käytettävyyteen ja asiakaskokemukseen panostaminen ovat varmasti tärkeitä keinoja pärjätä kilpailussa.

UB:n 2016 kannattavuus jäi erittäin heikoksi ja tällä hetkellä kannattavuustaso on alle yhtiön potentiaalin. Millä keinoilla näette yhtiön kannattavuuden parantuvan keskipitkällä aikavälillä?

Vuoden 2016 kannattavuutta rasittivat erityisesti yritysjärjestelyihin liittyvät poistot sekä tuottosidonnaisten palkkioiden lasku ja transaktioliiketoiminnan heikkeneminen. Toisaalta erilaiset järjestelyt veivät paljon myös yhtiön johdon ajallisia resursseja. Teimme myös merkittäviä investointeja järjestelmä- ja verkkokehitykseen. Niiden avulla pystymme kasvattamaan asiakasmääräämme tulevaisuudessa ilman, että henkilöstömäärään kohdistuu suurta kasvupainetta. Lisäksi on hyvä muistaa, että yhtiömme hoidossa oleva varallisuus kasvoi merkittävästi vuoden 2016 aikana. Tämä luo hyvän pohjan kannattavuuden paranemiselle jatkossa.

Tyyppi: company_report
17.2.
2017

 Yhtiön H2-tulos oli ennusteitamme heikompi ja olemme tarkistaneet ennusteitamme alaspäin. Odotamme tuloksen paranevan selvästi 2017 aikana, mutta päivitetyillä tulosennusteillamme osakkeen arvostus on neutraali.

 

Tyyppi: morning_review
17.2.
2017
Alaotsikot:
 • Rapala H2 - ensimmäistä kertaa vuosiin yhtiöllä on selkeä suunta
 • Pihlajalinna Q4 - kaikilta osin neutraali raportti
 • Consti Yhtiöt päivitys - yhtiö palaa jälleen vahvemmalle kasvu-uralle

Revenion HOME-tuotteen FDA-luvan ratkeamisen lähestyessä kannattaa osakkeen kyydissä mielestämme pysytellä, sillä todennäköisyydet ovat edelleen luvan saamisen puolella. 

Tyyppi: video
16.2.
2017

United Bankers H2 tulos Patrick Anderson

United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson kommentoi Sauli Vilénin haastattelussa haastavaa vuotta 2016, kansainvälistymissuunnitelmia sekä markkinatilanteen näkymiä jatkossa. 

Tyyppi: morning_review
15.2.
2017
Alaotsikot:
 • Fedin Yellen toi maaliskuun koronnostokortin pöydälle
 • Fiskars päivitys - kannattavuudessa piristymisen merkkejä, mutta arvostus ei houkuttele
 • Tuloskommenteissa tänään Stockmann, Huhtamäki ja Aspocomp

Metsäkoneyhtiö Ponssen eilen julkaisema Q4-tulos oli pettymys vaisuksi jääneen kannattavuuden takia

Tyyppi: morning_review
17.1.
2017
Alaotsikot:
 • Punta painui ennen Mayn puhetta, huhut linjan koventumisesta lisääntyneet
 • Martela päivitys - osakekurssi on laskenut houkuttelevalle tasolle
 • Caverion päivitys - tuloslasku odotettua syvempi

Konecranesin MHPS-järjestely on saatu valmiiksi ja edessä on pitkä integraatioprosessi. Viimeaikaiset tiedot järjestelyyn liittyen ovat olleet rohkaisevia ja synergiaedut realisoituvat ilmeisesti ennakoimaamme nopeammin. 

Tyyppi: morning_review
11.1.
2017
Alaotsikot:
 • Trumpin talouspolitiikassa selvä potentiaali kasvuennusteiden nostoihin
 • Etteplan päivitys - osake on lyhyellä tähtäimellä täyteen hinnoiteltu
 • Sijoitusrahastoihin virtasi merkittävästi uutta pääomaa loppuvuoden aikana

eQ:n arvostustaso on kiristynyt kohonneen osakekurssin myötä ja näkemyksemme mukaan tuloskasvunäkymät ovat jo täysimääräisesti hinnoiteltu osakekurssiin

United Bankers

United Bankers lyhyesti

United Bankers on sijoitustuotteita ja -palveluita tarjoava yritys. Vuonna 1986 perustettu kotimainen sijoitusalan konserni aloitti liiketoimintansa arvopaperinvälityksestä. Tänä päivänä konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat lisäksi varainhoito, rahastojen hallinnointi sekä investointipankkitoiminta. Varainhoidossa yhtiö on erikoistunut muun muassa reaaliomaisuussijoittamisen ratkaisuihin. Pankkiryhmistä riippumaton United Bankers on keskisuuri kotimainen sijoitusalan yritys. Yhtiön keskeinen voimavara on kokeneiden ja ammattitaitoisten ihmisten vahva tiimityö. Yhtiö tähtää kannattavaan kasvuun kaikilla liiketoiminta-alueillaan. Tavoitteena on tulla merkittäväksi ja tunnetuksi toimijaksi Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. United Bankersin sijoittajasivuille