Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Finnair Q3’21: Toipuminen jatkuu

Finnairin elpyminen koronakriisin ikeestä jatkuu ja kassavirta kääntyi positiiviseksi. Reittejä päästään jatkamaan ja Finnair aloittaa pitkänmatkan lennot myös Tukholmasta käsin. Toimitusjohtaja Topi Manner kommentoi.

Finnair-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/finnair

-Videon aiheet-
00:00 Q3:n merkittävimmät tulosajurit, palautuminen oli voimakasta ja kassavirta nousi positiiviseksi.
00:55 Q4:lla odotatte kasvun jatkuvan, mutta tappio ei arvionne mukaan oleellisesti pienene. Miksi kasvu ei loppuvuodesta pienennä tappiota ja millaista kassavirtaa odotatte Q4:lta?
01:55 Polttoainekustannusten nousu
02:41 Matkustamisen elpymisen näkymät Finnairin vinkkelistä
05:10 Aloitatte myös lennot Tukholmasta Thaimaahan ja USA:han. Avaatko syitä tämän avauksen taustalla Arlandasta lähtevien liikenteen liiketoimintamallia?
06:10 Teitte Q3:lla historianne suurimman lentokonekaupan, joka vapautti yli 400 MUSD pääomaa. Miksi teitte nyt näin ison likviditeettiä vahvistavan mutta taseen tunnuslukujen osalta neutraalin transaktion nyt, kun kysyntä on toipumassa ja kassavirta kääntymässä ja likviditeettitilanne on ollut hyvä?

Käy kauppaa. (Finnair)

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen operoivista lentoyhtiöistä. Vuonna 1923 perustettu Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa yhtiölle kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli.