Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Finnair
4839 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 5.44 ALIN 5.23 VAIHTO (KPL) 906 700
MYYNTI 5.46 YLIN 5.54 VAIHTO (VAL) 4,889 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

7
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
12.12.
2019

Mielestämme Finnair esitteli marraskuussa tasapainoisen hidastuvaa kasvua ja kannattavuutta painottavan strategian ja uskottavia kehitystoimia strategiakaudelle 2020-2025. Yhtiön lyhyen ajan toimintaympäristö pysyy haastavana ja lentosektorin riskitaso on kroonisesti korkea, mutta mielestämme lähivuosina kannattavuudesta kumpuava tulosparannusvara ja matala tasearvostus mahdollistavat jo ajallisesti hajautettuja ostoja yhtiössä.

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Finnair julkisti eilen Q3-tuloksensa, joka oli sekä vertailukautta että odotuksiamme heikompi tiettyjen tulovirtojen lievien alitusten ja kulurivien ylitysten takia. Ohjeistus pysyi ennallaan, mutta ohjeistukseen yltämistä saadaan vielä jännittää, ja lähiaikojen ennustemuutokset jäivät lopulta melko pieniksi. Riskinottoon ei mielestämme löydy kannustimia lyhyen ajan arvostuksesta tai näkymistä. 

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Finnair julkisti eilen Q2-tuloksensa, joka oli sekä vertailukautta että odotuksiamme heikompi tiettyjen tulovirtojen lievien alitusten ja kulurivien ylitysten takia. Myös koko vuoden tulosohjeistus jäi pettymyksen puolelle ja kommentit näkymistä olivat varovaisia etenkin rahdin ja Kiinan osalta. Leikkasimme Finnairin lähiaikojen ennusteitamme selvästi raportin jälkeen. Mielestämme osakkeen 12 kk:n tuotto-odotus jää ohueksi, sillä tulostrendin käännettä saadaan vielä odottaa ja arvostus on kohollaan.

Tyyppi: company_report
24.4.
2019

Finnair julkisti eilen Q1-tuloksensa, joka oli sekä vertailukautta että odotuksiamme heikompi kulujen nousun takia. Näkymissä ja markkinakommenteissa ei ollut varsinaisia yllätyksiä vaan yhtiö lähinnä toisti aiempia näkemyksiään, joskin johto vaikutti luottavaiselta kesäsesongin suhteen. Mielestämme osakkeen 12 kk:n tuotto-odotus on lähinnä osingon varassa, sillä tuloskasvua ei näytä tänä vuonna olevan luvassa eivätkä arvostuskertoimetkaan ole alhaiset.

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

Finnair julkisti perjantaina Q4-tuloksensa, joka heikkeni vertailukaudesta, mutta ylitti ennusteemme kirkkaasti. Myös liikevaihto-ohjeistus ja markkinakommentit nousivat positiiviselle puolelle, vaikka epävarmuustekijöitä riittää. Emme näe yhtiön vuoden tuotto-odotusta tarpeeksi hyvänä, sillä arvioimme edelleen tulokasvun olevan Finnairille tänä vuonna tiukassa ja arvostuskertoimet ovat jo suhteellisesti preemiolla.

Tyyppi: company_report
26.10.
2018

Finnairin Q3-tulos katkaisi yhtiön pitkän tulosparannusten sarjan, mutta ylitti silti ennusteet lievästi. Raportin kokonaiskuva jäi kuitenkin pettymyksen puolelle etenkin näkymien osalta, sillä yhtiö laski kuluvan vuoden tulosohjeistustaan hieman eivätkä kommentit kilpailudynamiikan kehityksestä olleet erityisen rohkaisevia. Teimme lähivuosille lieviä negatiivisia ennustemuutoksia ja arvostuksen kokonaiskuva on mielestämme vuoden tähtäimellä suhteellisen neutraali.

Tyyppi: company_report
3.10.
2018

Laskemme negatiivisia ennustemuutoksia heijastellen Finnairin tavoitehintamme 7,25 euroon (aik. 7,75 euroa) ja suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää). Polttoaineen hinnan nousu kääntää yhtiön tuloksen laskukäyrälle Q3:lla ja tähän suhteutettuna osakkeen arvostus on mielestämme melko neutraali. Kasvustrategiassaan Finnair etenee oikeaan suuntaan.

Tyyppi: company_report
18.7.
2018

Finnairin Q2-raportti jäi ohjeistuksen takia pettymyksen puolelle. Teimme Lieviä negatiivisia ennustetarkastuksia Finnairille ja myös yhtiölle hyväksyttävä arvostus on laskussa tuloskasvun hyytymisen takia. Osakekurssin viime aikojen rajussa laskussa on mielestämme kuitenkin jo ylireagoinnin makua ja arvostuksen kokonaiskuvan valossa osakkeen tuotto-odotus kääntyy mielestämme jo lievästi positiiviselle puolelle.

Tyyppi: company_report
12.7.
2018

Teimme negatiivisia ennustemuutoksia Finnairin Q2:n, H2:n ja lähivuosien tulosennusteisiimme yhtiön tuoreen liikennedatan, polttoaineenhintaennusteiden nousun ja valuuttakurssiliikkeiden takia. Osakkeen arvostus on mielestämme ennustemuutokset ja viime aikojen kurssilasku huomioiden neutraali. Siten seuraamme yhtiön epävarmemmaksi muuttunutta loppuvuoden näkymää avaavan Q2-raportin vielä sivusta.

Tyyppi: company_report
26.4.
2018

Finnairin Q1-raportin kokonaiskuva jäi mielestämme melko neutraaliksi emmekä tehneet yhtiön lähitulevaisuuden ennusteisiimme oleellisia muutoksia. Suhteellisen preemiohinnoittelun ja korkeahkon tasearvostuksen valossa emme näe Finnairin osakkeessa vuoden tähtäimellä nousuvaraa vaan kokonaiskuva huomioiden pidämme osaketta tällä hetkellä melko oikein hinnoiteltuna.

Finnair

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Finnair lyhyesti

Finnair on maailman pisimpään toimineita lentoyhtiöitä. Finnairin reittiverkosto yhdistää Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan pohjoiset alueet Helsinki-Vantaan kotikentän kautta. Sen toiminta perustuu laatuun, luotettavuuteen ja turvallisuuteen sekä pohjoismaisesta puhtaasta luonnosta inspiraationsa saaneeseen muotoiluun. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa Finnairille selvän kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian mega-kaupunkien välillä kulkevat Helsingin kautta.

Yhtiön palveluksessa on noin 4 800 ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 2,3 miljardia euroa. Finnairin pääkonttori sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentällä ja sen osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Suomen valtio omistaa Finnair Oyj:n osakkeista 55,8 prosenttia. Muut osakkeet jakautuvat julkisyhteisöjen, rahoitus- ja vakuutuslaitosten, yksityisten yritysten ja kotitalouksien kesken.