Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Finnair

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
26.10.
2021

Finnairin julkistaman Q3-raportin kokonaiskuva ei mielestämme noussut positiiviselle puolelle, vaikka yhtiön liiketoiminnan kassavirta kääntyikin nyt positiiviseksi. Mielestämme kurssiin on hinnoiteltu yhä nousu historiallisen korkealle marginaalitasolle, kun taas kriisin jälkeiseen toimialadynamiikkaan liittyvät merkittävät epävarmuudet ja kasvanut velkalasti jäävät osakkeen hinnoittelussa liian pienelle painolle.

Inderes analyysi
16.7.
2021

Finnairin eilen julkistama Q2-raportti jäi mielestämme pettymyksen puolelle kysynnän toipumisen starttiin ja kulmakertoimeen liittyneiden kommenttien takia, vaikka yhtiö laajensi jälleen hyvin edennyttä säästöohjelmaansa. Mielestämme kurssiin on hinnoiteltu jo nousu historiallisen korkealle kannattavuustasolle, kun taas kriisin jälkeiseen toimialadynamiikkaan liittyvät merkittävät epävarmuudet ja kasvanut velkalasti jäävät osakkeen hinnoittelussa pitkälti huomioimatta.

Inderes analyysi
28.4.
2021

Finnairin Q1-raportti taipui yhtiön omien kehitystoimien ansiosta lievästi positiiviselle puolelle, vaikka kysynnän toipumisodotuksia raportti ei selventänytkään. Näin ollen näemme osakkeen 12 kuukauden tuotto/riski-suhteen heikkona, vaikka rokotusten etenemisen ansiosta tunnelin päässä on valoa ja odotamme edelleen yhtiön selviävän kriisistä.  

Inderes analyysi
19.2.
2021

Finnairin Q4-raportti ei tarjonnut isoja yllätyksiä, kun loppuvuoden operatiivinen tappio oli ennusteiden mukainen ja kysynnän toipumista odotellaan pääsevän käyntiin kesällä. Vuoden 2021 negatiivisia tarkastuksia lukuun ottamatta ennustemuutokset jäivät pieniksi. Finnairin osakkeen arvostus on mielestämme korkea, kun taas tuloskäänteen kulmakertoimeen liittyvä epävarmuus on edelleen huomattava ja lisäksi yhtiön velkaantuu negatiivisen kassavirran takia vielä jonkun aikaa.

Inderes analyysi
12.11.
2020

Rokotekehityksen todennäköiseltä näyttävä onnistuminen on mielestämme erittäin positiivinen uutinen Finnairille, vaikka muuttujia on vielä reilusti jäljellä. Finnairin osake on kuitenkin noussut alkuviikosta 50 % ja mielestämme osakkeeseen on hinnoiteltu liian nopea ja voimakas paluu hyvälle tulostasolle. Finnairin riskiprofiili on riskien asteittaisesta laskusta huolimatta korkea ja hyvänkin skenaarion tuottopotentiaali on arvostuksen takia ohut sekä ajallisesti kaukana.

Inderes analyysi
29.10.
2020

Finnairin Q3-raportti oli jokseenkin odotusten mukainen, kun huomioidaan loppusyksyn aikana globaalisti rajusti heikentynyt koronatilanne. Osakkeen arvostuksessa ei ole vielä kiinto- tai tukipisteitä, mikä ei puolla yhä korkeiden riskien kantamista. Toisaalta kurssin laskuvara alkaa arviomme mukaan kutistua, sillä perusskenaariossamme tavoitehintaperiodilla koronarokote valmistuu, lentämisen ylösajo käynnistyy ja kassavirta nousee positiiviseksi.

Inderes analyysi
16.9.
2020

Finnairin kapasiteetin ylösajo on jäänyt Q3:n aikana odotuksiamme hitaammaksi sitkeän koronapandemian ja sen heijasteiden takia. Leikkasimme viime aikojen uutisvirran jälkeen Finnairin lähiaikojen ennusteitamme selvästi.  Mielestämme osakkeen arvostuksessa ei ole vielä juuri mitään kiinto- tai tukipisteitä, mitkä puoltaisivat yhä äärikorkeiden lyhyen ajan riskien kantamista. Sijoittajien toivo Finnairissa lepääkin mielestämme pitkässä tähtäimessä, sillä koko toimialaa ravisteleva kriisi voi tehdä toimialasta terveemmän pelikentän Finnairin kaltaisille kriisistä selviytyjille.

Inderes analyysi
27.7.
2020

Finnairin Q2-raportti taipui pettymyksen puolelle, sillä toiminnan alkaneesta ylösajosta huolimatta tulos raapii pohjaa vielä Q3:lla. Finnair on tehnyt voitavansa äkkipysähdyksen rasitteiden lievittämiseksi, mutta kysynnän elpymisen ja sen vauhdin ylle liittyy edelleen massiivista epävarmuutta. Leikkasimme raportin jälkeen Finnairin ennusteitamme lähitulevaisuudelle selvästi. Arvostuksessa ei ole vielä juuri mitään kiinto- tai tukipisteitä, mikä ei puolla yhä äärikorkeiden riskien kantamista.

Inderes analyysi
11.6.
2020

Tarkistamme Finnairin tavoitehintamme heijastelemaan yhtiön eilen julkaiseman osakeannin ehtoja ja tänään osakkeesta irronnutta merkintäoikeutta. Pörssien ja matkailuosakkeiden kurssiralli on tarttunut voimalla myös Finnairiin viime viikkoina (osake +30 % toukokuun pohjilta) ja tämä on kohottanut yhtiön arvostusta selvästi. Mielestämme tämä on lentoalan yhä erittäin hankalat näkymät ja kriisin Finnairin taseeseen jättämät jäljet huomioiden ennenaikaista.

Inderes analyysi
30.4.
2020

Finnairin rajut Q1-tappiot ja suunnitelma järjestää suuri osakeanti kuvaavat yhtiön synkkää tilannetta koronakriisin keskellä. Toisaalta yhtiö on kuitenkin saanut siivottua toiminnan jatkuvuuteen liittyvät riskit sivuun nopealla reagoinnilla. Yhtiön lyhyen ajan näkymät ovat synkät eikä osakekurssi saa mitään tukea lähiaikojen arvostuksesta. Sijoittajien toivo lepää kaukaisessa tulevaisuudessa ja siinä, että koronakriisi tekee toimialan pelikentästä terveemmän Finnairin kaltaisille kriisistä selviytyjille.

Finnair

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas