Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Finnair
7533 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.38 ALIN 0.38 VAIHTO (KPL) 2 566 409
MYYNTI 0.38 YLIN 0.40 VAIHTO (VAL) 0,994 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

28
Lok
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
16.9.
2020

Finnairin kapasiteetin ylösajo on jäänyt Q3:n aikana odotuksiamme hitaammaksi sitkeän koronapandemian ja sen heijasteiden takia. Leikkasimme viime aikojen uutisvirran jälkeen Finnairin lähiaikojen ennusteitamme selvästi.  Mielestämme osakkeen arvostuksessa ei ole vielä juuri mitään kiinto- tai tukipisteitä, mitkä puoltaisivat yhä äärikorkeiden lyhyen ajan riskien kantamista. Sijoittajien toivo Finnairissa lepääkin mielestämme pitkässä tähtäimessä, sillä koko toimialaa ravisteleva kriisi voi tehdä toimialasta terveemmän pelikentän Finnairin kaltaisille kriisistä selviytyjille.

Yhtiöraportti
27.7.
2020

Finnairin Q2-raportti taipui pettymyksen puolelle, sillä toiminnan alkaneesta ylösajosta huolimatta tulos raapii pohjaa vielä Q3:lla. Finnair on tehnyt voitavansa äkkipysähdyksen rasitteiden lievittämiseksi, mutta kysynnän elpymisen ja sen vauhdin ylle liittyy edelleen massiivista epävarmuutta. Leikkasimme raportin jälkeen Finnairin ennusteitamme lähitulevaisuudelle selvästi. Arvostuksessa ei ole vielä juuri mitään kiinto- tai tukipisteitä, mikä ei puolla yhä äärikorkeiden riskien kantamista.

Yhtiöraportti
11.6.
2020

Tarkistamme Finnairin tavoitehintamme heijastelemaan yhtiön eilen julkaiseman osakeannin ehtoja ja tänään osakkeesta irronnutta merkintäoikeutta. Pörssien ja matkailuosakkeiden kurssiralli on tarttunut voimalla myös Finnairiin viime viikkoina (osake +30 % toukokuun pohjilta) ja tämä on kohottanut yhtiön arvostusta selvästi. Mielestämme tämä on lentoalan yhä erittäin hankalat näkymät ja kriisin Finnairin taseeseen jättämät jäljet huomioiden ennenaikaista.

Yhtiöraportti
30.4.
2020

Finnairin rajut Q1-tappiot ja suunnitelma järjestää suuri osakeanti kuvaavat yhtiön synkkää tilannetta koronakriisin keskellä. Toisaalta yhtiö on kuitenkin saanut siivottua toiminnan jatkuvuuteen liittyvät riskit sivuun nopealla reagoinnilla. Yhtiön lyhyen ajan näkymät ovat synkät eikä osakekurssi saa mitään tukea lähiaikojen arvostuksesta. Sijoittajien toivo lepää kaukaisessa tulevaisuudessa ja siinä, että koronakriisi tekee toimialan pelikentästä terveemmän Finnairin kaltaisille kriisistä selviytyjille.

Yhtiöraportti
16.3.
2020

Finnair joutui antamaan toisen negatiivisen tulosvaroituksen tästä vuodesta, kun koronaviruksen leviäminen pakottaa yhtiön lopettamaan lähes koko lentämisen huhtikuussa toistaiseksi. Samalla yhtiön tulos painuu tänä vuonna raskaalle tappiolle. Yhä koronaviruksen leviämisestä johtuva Finnairin osakkeen äärikorkea riskitaso puoltaa mielestämme selkeämmän tuotto/riski-profiilin odottamista, vaikka kurssia on murjottu ja osakkeessa on mielestämme keskipitkällä aikavälillä potentiaalia.

Yhtiöraportti
16.3.
2020

Finnair on joutunut perumaan mittavan määrän lentoja kaikilla markkina-alueilla koronaviruksen leviämisen takia ja olemme laskeneet yhtiön ennusteitamme selvästi. Yhä äärikorkeat lyhyen ajan ennusteriskit puoltavat mielestämme paremman tuotto/riski-kuvan odottamista Finnairissa.

Yhtiöraportti
1.3.
2020

Finnair antoi perjantaina negatiivisen tulosvaroituksen koronaviruksen leviämisen takia. Emme pidä koronavirusta Finnairin kannalta rakenteellisena ongelmana, mutta lyhyellä tähtäimellä virukseen liittyvä negatiivinen uutisvirta ja yhä erittäin korkeat lyhyen ajan ennusteriskit puoltavat mielestämme paremman tuotto/riski-suhteen odottamista.

Yhtiöraportti
25.2.
2020

Koronaviruksen jääminen vain kiinalaiseksi ja lyhytaikaiseksi rasitteeksi näyttää jo turhalta toivolta. Emme pidä koronavirusta edelleenkään Finnairin kannalta rakenteellisena ongelmana, mutta lyhyellä tähtäimellä virukseen liittyvä negatiivinen uutisvirta ja kasvava riski tuntuvista lyhyen ajan tulosrasituksista puoltavat mielestämme ostojen keskeyttämistä sekä paremman tuotto/riski-suhteen odottamista.

Yhtiöraportti
9.2.
2020

Finnairin Q4-tulos oli sekä vertailukautta että odotuksiamme selvästi parempi liikevaihdon vahvan kehityksen takia. Kiinassa riehuvasta koronaviruksesta yhtiöllä ei ollut olennaista uutta kerrottavaa. Strategiakauden perspektiivistä vahva Q4-raportti oli kuitenkin lupauksia herättävä.  Lyhyellä tähtäimellä osakkeen suuntaa dominoi koronavirukseen leviäminen, mihin liittyen riskit ovat vielä negatiivisella puolella.

Yhtiöraportti
12.12.
2019

Mielestämme Finnair esitteli marraskuussa tasapainoisen hidastuvaa kasvua ja kannattavuutta painottavan strategian ja uskottavia kehitystoimia strategiakaudelle 2020-2025. Yhtiön lyhyen ajan toimintaympäristö pysyy haastavana ja lentosektorin riskitaso on kroonisesti korkea, mutta mielestämme lähivuosina kannattavuudesta kumpuava tulosparannusvara ja matala tasearvostus mahdollistavat jo ajallisesti hajautettuja ostoja yhtiössä.

Finnair

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Finnair lyhyesti

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla.

Finnairin visiona on tarjota matkustajille ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus. Sen missiona on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet sekä kotimarkkinoidensa paras lentoverkosto maailmalle. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa yhtiölle kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli.

Finnairilla on vakaa markkina-asema kotimarkkinoilla ja hyvät edellytykset hyötyä kasvavista Aasian markkinoista. Sen tavoitteena on tuottaa arvoa osakkeenomistajille keskittymällä ydinliiketoimintaan ja sitä lähellä oleviin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä investoimalla kilpailukykyyn ja kasvuun. 

Finnairilla on selkeä strategia tavoitteidensa toteuttamiseksi. Perustan strategian toteuttamiselle muodostavat operatiivisen toiminnan korkea laatu, Helsingin ihanteellinen maantieteellinen sijainti, kasvavat päämarkkina-alueet, selkeät tavoitteet tuottojen kasvattamiseksi, moderni polttoainetehokas laivasto sekä vahva tase.