Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Finnair
6449 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.50 ALIN 3.48 VAIHTO (KPL) 917 432
MYYNTI 3.51 YLIN 3.69 VAIHTO (VAL) 3,236 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

17
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
19.5.
2020

Hei,

Olen Finnairin suurkuluttaja, mutta en omista yhtiötä edelleenkään. Mietin matkustajarajoituksien vaikutusta yhtiöön. Millaiset mahdollisuudet Finnairilla on selviytyä taloudellisesti sekä lainojen osalta, jos rajoitukset (tai suositukset olla matkustamatta) Suomessa pysyisi 6-12kk tai jos ulkomaat (joihin Finnair lentää) eivät päästä esimerkiksi seuraavaan 6-12kk ulkomaalaisia matkustajia maahan samaan tapaan kuin ennen epidemiaa?

Tyyppi: inderes_qa
26.3.
2020

Paljonko rahaa Finnair polttaa kuukaudessa tällä hetkellä ja mikäli lennot loppuvat? Mitkä ovat Finnairin minimiin karsitut kulut kuukaudessa? Onko teillä tietoa/arvausta Finnairin mahdollisista vakuutuksista tällaisen tilanteen varalle?

Tyyppi: inderes_qa
28.11.
2019

Onko arviota siitä, mihin pörssiyhtiöihin postilakko eniten vaikuttaa?

Tyyppi: inderes_qa
8.8.
2019

Hei. Merenkulku ja ilmailu ovat pienten katteiden bisnestä. Mikä on matkustajakohtainen tuotto varustamoiden kohdalla eli tallinkin ja viking linen kohdalla. Miten se lasketaan? Mikä merkitys sillä on varustamon talouteen? Kuinka paljon lippujen hintoja tulisi nostaa, jos tax-free myynti jostain syystä ei enää olisi sallittua (ei tule tapahtumaan)? Tämän seurauksena matkustajamäärä laskisi, mutta kuinka paljon? Onko tästä jotain hyvää esimerkkiä jostain päin maailmaa olemassa. Samat kysymykset ja vastaukset finnairin kohdalta myös kiinnostavat.

Tyyppi: inderes_qa
19.11.
2018

Nyt kun öljyn hinta on tullut alas Lokakuun huipuistaan, niin tuli mieleen että kuinka kauan polttoaineen suojaukset vaikuttaa Finnairin polttoaineen hintaan? ja miltäkähän hinta tasolta viime suojaukset on? Miten polttoaine suojaukset ylipäätäänsä toimii? Kohta rupee joulu sesonki lähestyyn, kerkeekö löpö finnairille halventua vielä Q4;sen aikana?

Tyyppi: inderes_qa
5.10.
2018

Hei! Kysyn tuleeko Finnairin tulos laskemaan puoleen viime vuodesta, niinkuin te analyytikot ennustatte. Kurssihan on laskenut melkein 50% viime syksystä. Minä olen sitä mieltä, että tulos tulee nousemaan viime syksystä, vaikka polttoaineen hinta tilapäisesti nousee.

Tyyppi: inderes_qa
12.7.
2018

Finnair tekee melkein joka kuukausi uusia matkustajaennätyksiä, ja vaikka polttoaine on noussut, on Finnair varmaan nostanut lippujen hintoja. Millä selitätte tuloksen heikkenevän, sillä kurssi on pudonnut 12 eurosta 8 euroon ja teillä on vähennä-suositus silläkin kurssilla. (tekstiä muokattu luettavammaksi)

Tyyppi: inderes_qa
12.9.
2017

Finnairin kohdalla olette aivan hukassa. Finnairilla on menossa kaikkien aikojen tuloksenteko Airbus 350-kauppojen ansiosta. Katsokaa Q2 raporttia. Siinä 12 kk toteutunut eps on 1,15 euroa (P/E 9), kun Inderes ennustaa 2017 eps:ksi 0,75. Ulkomaiset sijoittajat ostavat Finnairin "hullun lailla" ja te suosittelette suomalaisia myymään. Aivan typerää! Ottakaa edes myyntisuositus pois. Analyysissänne ette millään lailla ota kantaa näihin loistaviin kauppoihin, josta tulee ylimääräistä tulosta vielä vuosien ajan. (nimi poistettu)

 

Tyyppi: inderes_qa
17.7.
2017

Mihin teidän arvio siitä, että finnair tulee laskemaan teidän tavoitehintaan 4,75e ja missä ajassa tuohon lukemaan päästään? Pysyykö suositus ''vähennä'' vielä?

Finnair

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Finnair lyhyesti

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla.

Finnairin visiona on tarjota matkustajille ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus. Sen missiona on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet sekä kotimarkkinoidensa paras lentoverkosto maailmalle. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa yhtiölle kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli.

Finnairilla on vakaa markkina-asema kotimarkkinoilla ja hyvät edellytykset hyötyä kasvavista Aasian markkinoista. Sen tavoitteena on tuottaa arvoa osakkeenomistajille keskittymällä ydinliiketoimintaan ja sitä lähellä oleviin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä investoimalla kilpailukykyyn ja kasvuun. 

Finnairilla on selkeä strategia tavoitteidensa toteuttamiseksi. Perustan strategian toteuttamiselle muodostavat operatiivisen toiminnan korkea laatu, Helsingin ihanteellinen maantieteellinen sijainti, kasvavat päämarkkina-alueet, selkeät tavoitteet tuottojen kasvattamiseksi, moderni polttoainetehokas laivasto sekä vahva tase.