Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Siili Solutions

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Yhdistelmä hallittua orgaanista ja epäorgaanista kannattavaa kasvua
Toimialan keskimääräistä pienempi liiketoiminnan riskitaso joustavan kulurakenteen ansiosta
Arvostustaso heijastelee yhtiön vahvaa kasvua

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
28.3.
2017
Alaotsikot:
 • Saksan ja Suomen luottamusindeksit merkki vahvistuvasta talousympäristöstä
 • Talenom päivitys - tukipalvelut kasvattavat tulospotentiaalia

Mainonnan kehitys on jäänyt piristyneestä taloustilanteesta huolimatta alkuvuonna selvästi odotuksiamme heikommaksi, minkä vuoksi olemme laskeneet hieman Alma Median tulosennusteita.

Tyyppi: morning_review
13.3.
2017
Alaotsikot:
 • Korko-odotukset alkavat painaa osakemarkkinalla
 • Zeeland Family H2 keskiviikkona - ohjeistuksen pitäisi ennakoida vahvaa tuloskasvua
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Investors Housen osake arvostetaan pörssissä tällä hetkellä noin 16 % alle osakekohtaisen NAV:in, mitä pidämme houkuttelevana arvostustasona huomioiden osakkeen odotettu tuottotaso ja riskiprofiili. 

Tyyppi: video
8.3.
2017

Inderesin Verneri käy läpi miten Osakevertailu toimii

Inderesin Verneri Pulkkinen käy läpi Osakevertailin ominaisuuksia esimerkkien keinoin. Vertailussa on kalliihko Vincit, neutraalimmin arvostettu Siili sekä edullinen Innofactor. Osakevertailussa voi sortata yhtiöitä osinkotuoton tai esimerkiksi liikevaihdon kasvun mukaisesti. 

Tyyppi: company_report
1.3.
2017

Tavoitehintamme nousu perustuu yhtiön vertailuryhmän tuntuvasti kohonneeseen suhteelliseen arvostustasoon, nousseisiin ennusteisiimme sekä markkinan vahvoihin kysyntänäkymiin. Siilin osaketta hinnoitellaan noin 15 % alle yhtiön vertailuryhmän, vaikka yhtiö lukeutuu edelleen mielestämme sektorin voittajiin ja Siilillä on pitkältä ajalta näyttöjä vahvasta tuloskasvusta. Yhtiön H2-tulos ja erityisesti kommentit näkymistä olivat rohkaisevia. Viime vuoden alkupuoliskoa rasittaneet projektihaasteet näyttävät olevan takana ja yhtiö on alkuvuonna onnistunut hyvin osaajahankinnassaan.

Tyyppi: morning_review
1.3.
2017
Alaotsikot:
 • Trumpin elvytyspuheiden detaljit loistivat jälleen poissaolollaan
 • Nokian ostotarjous Comptelista: miten toimia?
 • Taaleri H2 - yhtiöllä edelleen paljon todistettavaa

Siilin osaketta hinnoitellaan noin 15 % alle yhtiön vertailuryhmän, vaikka yhtiö lukeutuu edelleen mielestämme sektorin voittajiin ja Siilillä on pitkältä ajalta näyttöjä vahvasta tuloskasvusta

Tyyppi: video
28.2.
2017

Siili H2 tj Seppo Kuula livenä haastattelu Mikael Rautasen kanssa

Siilin toimitusjohtaja Seppo Kuula kommentoi H2-tulosta livevideolla,  2016 alkuvuoden haasteita ja loppuvuoden kiriä tulostavotteisiin sekä it-markkinan tilaa analyytikko Mikael Rautasen haastattelussa. 

Tyyppi: video
27.2.
2017

Inderesin analyytikko Rautanen kommentoi Siilin ennakkotulosodotuksia, Vincitin arvostuskertoimia sekä Nokian uusia puhelimia.

Inderesin analyytikko Mikael Rautanen kommentoi Facebook-livessä Siilin ennakkotulosodotuksia, Vincitin korkeita arvostuskertoimia sekä Nokian uusia puhelimia. 

Tyyppi: morning_review
27.2.
2017
Alaotsikot:
 • Pörssihuuma taittui Euroopassa, Trumpin vero-odotukset kannattelevat USA:ssa
 • Scanfil Q4 - raportti ei muuttanut näkemystä yhtiön maltillisesta hinnoittelusta
 • Tulosennakoissa tänään Siili Solutions, Nexstim ja Panostaja

Vincitin osake on noussut rajusti viime syksyn listautumisen jälkeen ja arvostus hinnoittelee nyt yhtiölle erittäin voimakasta tuloskasvua.

Siili Solutions

Siili Solutions lyhyesti

Siili on vuonna 2005 perustettu teknologiariippumaton ohjelmistojärjestelmien kehityspalveluita tarjoava yritys, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia IT-asiantuntijapalveluita. Yhtiön palvelemat asiakassektorit ovat julkishallinto, finanssi, media ja tietoliikenne sekä teollisuus ja palvelut. Tarjottavat palvelualueet on jaoteltu teknologia-alustoihin, digitaalisiin palveluihin, informaationhallintaan sekä arkkitehtuuriin ja lean-projektiohjaukseen.

Päämarkkina-alueena Siilillä on tällä hetkellä Suomi ja ensisijaisina asiakkaina ovat Suomen 500 suurinta yritystä sekä valtion- ja kunnallishallinto. Ketterällä toimintamallillaan yhtiö pyrkii syrjäyttämään etenkin suuria IT-palvelutaloja suurissa asiakasorganisaatioissa nousemalla asiakkaissa luotetun IT-neuvonantajan asemaan. Siili listautui Helsingin pörssin First North -listalle lokakuussa 2012.

Siilin missio on tuoda kilpailukykyä asiakkaan liiketoimintaan ketterän tietojärjestelmäkehityksen avulla. Yhtiö pyrkii nousemaan asiakkuuksissaan luotetun neuvonantajan asemaan, jonka tehtävänä on auttaa asiakkaitaan määrittelemään, kehittämään ja käyttöönottamaan tarpeisiinsa parhaimman ja tietojärjestelmäänsä sopivimman ohjelmistoteknisen ratkaisun joustavasti, tehokkaasti ja teknologiariippumattomasti.

Sijoittajanäkökulmasta Siilissä yhdistyy kasvuhakuisuus sekä terve ja vakaa liiketoiminta, joka mahdollistaa kasvun ohella hyvän osinkovirran. Osakkeen arvonmuodostus tulee näkemyksemme mukaan koostumaan hyvästä osinkovirrasta sekä mahdollisuudesta arvonnousuun, mikäli yhtiön kasvustrategian toteutus jatkuu onnistuneena.

Siilin sijoittajasivuille