Teleste

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva markkina-asema ja tuoteportfolio tukevat kasvua. Kannattavuusparannus volyymikasvun ja palveluliiketoiminnan tehostamisen myötä.
Suurten kilpailijoiden alalle tulo ja kilpailutilanteen kiristyminen. Asiakkaiden konsolidaatio heikentää Telesten hinnoitteluvoimaa.
Absoluuttisessa ja suhteellisessa arvostuksessa lyhyellä aikavälillä nousuvaraa. Vakaa kasvu, mutta haastava markkina nostaa hieman riskiä.

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: company_report
13.2.
2017

Telesten Q4-tulos oli kohtalaisen hyvä lopetus ennätykselliselle vuodelle, mutta yhtiö odotti heikentyvää liikevoittoa vuodelle 2017 ja puhui normaaliin tapaansa hyvin varovaisesti näkymistään. Tuloskasvun kääntyminen sekä kasvanut epävarmuus rajoittavat osakkeen nousupotentiaalia. Telesten arvostustaso on nykyisen ennusteemme valossa melko neutraali (P/E 2017e 14x) ja hieman alle vertailuryhmän.

Tyyppi: morning_review
13.2.
2017
Alaotsikot:
 • Osakeindeksit vihreällä, Trumpin ja Aben tapaaminen hälvensi protektionismipelkoja
 • Tuloskommenteissa Talenom, Oriola-KD, Uponor ja Glaston
 • Q4-ennakoissa Finnair, Aspocomp, Ponsse, Huhtamäki ja Rapala

Pidämme Verkkokauppa.comin päätöstä panostaa kasvuun entistä aggressiivisemmin täysin oikeana ja odotamme kasvun kiihtyvän selvästi kuluvana vuonna.

Tyyppi: video
9.2.
2017

Teleste Q4'16 - Jukka Rinnevaara

"Ennätysliikevaihto ja ennätystulos, niihin täytyy olla tyytyväisiä. Aina on kuitenkin varaa parantaa ja parantamisvaraa on etenkin palveluliiketoiminnassa. Sanoisin, että 2017 on valitettavasti hieman välivuosi ja se on vastuullista viestintää huomioiden vuoden alun alhaisen tilauskannan taso. Meillä on myös tiettyjä panostuksia uusille markkinoille, esimerkiksi panostamme Yhdysvaltoihin laajentamiseen. Saksassa meidän pitää myös tehdä kovempia toimenpiteitä ja tarvittaessa sopeuttaa liiketoimintaa siellä. Olemme tilaajaverkkotuotteissa mielestäni ihan maailman johtavia toimijoita ja olemme toimittaneet eniten näitä tuotteita kuin kukaan muu toinen toimija mukaanlukien Yhdysvalloissa, jossa DOCSIS 3.1 ei ole yhtä vahvasti implementoitu vielä. Meidän pitää rakentaa Yhdysvaltoihin sopivia tuotteita ja panostaa hajautettuihin verkkoarkkitehtuureihin." 

Tyyppi: morning_review
9.2.
2017
Alaotsikot:
 • Euroalueen korkoerot kärjistymässä poliittisten jännitteiden kasvaessa
 • Konecranes Q4 - odotellaan MHPS:n lukuja
 • Orion Q4 - loistava yhtiö, mutta korkea arvostus ei houkuttele

Sammon osakkeen tuotto-odotus suhteessa riskitasoon on edelleen kohtuullinen yli 5 %:n tasolla olevan, kasvavan sekä turvallisen osinkotuoton ansiosta.

Tyyppi: morning_review
7.2.
2017
Alaotsikot:
 • EKP:n Draghi vastasi Trumpin kritiikkiin ja näkee riskejä rahoitussääntelyn keventämisessä
 • Metso Q4 - hiljalleen parempaan suuntaan
 • Ennakkokommenteissa Teleste, Glaston, Vaisala, Sampo, Verkkokauppa.com ja Orion

Sanoma julkaisi tänään aamulla vertailukaudesta parantuneen ja lähes konsensusodotusten mukaisen Q4-tuloksen. 

Tyyppi: morning_review
7.12.
2016
Alaotsikot:
 • Euroalueelta tasaisia kasvulukuja, EKP-odotukset peittosivat poliittisen epävarmuuden
 • Case: tietoliikenneverkkojen yhdentyminen lähentää Nokiaa ja Telesteä
 • Ilmoittaudu mukaan joulukuun yhtiöiltaan

Katseet Panostajan Q4-tuloksessa kääntyvät erityisesti tilikauden 2017 ohjeistukseen sekä osinkoehdotukseen, vaikka myös sijoituskohteiden taloudellinen kehitys Q4:llä on edelleen hämärän peitossa.

Tyyppi: company_report
3.11.
2016

Yhtiön Q3-raportissa oli negatiivisia ja positiivisia tekijöitä, vaikka markkina hinnoitteli kurssireaktion (-12 %) perusteella pelkät negatiiviset asiat kurssiin. Kaksi selkeää heikkoutta olivat palveluliiketoiminnan tappiollinen kannattavuus (EBIT-% -3,2 %) sekä tuoteliiketoiminnan volyymit (-8 %). Tätä paikkasi tuoteliiketoiminnan erinomainen kannattavuus (EBIT-% 13,8 %). Telesten vuoden 2016 toisesta puoliskosta muodostuu aiempia odotuksia vaikeampi, mutta näkymät ensi vuoteen ovat yhä vahvat kaapelioperaattoreiden aloittaessa investointeja uuteen teknologiastandardiin.

Tyyppi: morning_review
3.11.
2016
Alaotsikot:
 • SRV Q3 - positiivinen tuloskehitys jatkuu
 • Tuloskommenteissa myös eQ, Metsä Board, Apetit ja Bittium
 • Fediltä yllätyksetön korkokokous, USA:n presidenttihermoilu painaa markkinaa

CapMan tarjoaa Norvestiasta 6 omaa osaketta jokaista Norvestian osaketta kohden. 

Teleste

ISIN: 
FI0009007728
Teleste lyhyesti

Teleste on kansainvälinen teknologiakonserni, joka kehittää ja tarjoaa video- ja laajakaistateknologioita sekä niihin liittyviä palveluita. Telestellä on kaksi liiketoiminta-aluetta, jotka ovat Video and Broadband Solutions ja Network Services. Vuonna 2015 Telesten liikevaihto oli 248 MEUR ja sen palveluksessa oli yli 1500 henkilöä. Yhtiön osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.