Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aallon Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
17.8.
2021

Aallon Groupin H1-numerot jäivät odotuksistamme, mutta osoittivat yritysostostrategian etenevän isossa kuvassa oikean suuntaisin askelin. Yritysostojen integraatiot ovat tähän mennessä sujuneet hyvin, ja todennäköisesti uusista järjestelyistä kuullaan vielä tämän vuoden aikana. Orgaaninen kasvunäkymä on myös heräämässä uusmyynnin alkaessa asteittain piristyä koronan jäljiltä. Hieman laskeneista ennusteistamme huolimatta osakkeen arvostus näyttää ensi vuoteen katsottaessa kohtuulliselta ja puoltaa defensiivisen kasvutarinan kyydissä pysymistä. 

Inderes analyysi
5.5.
2021

Aallon Groupin yritysostostrategia etenee vauhdilla, kun yhtiö tiedotti tiistaina jo tämän vuoden viidennestä yrityskaupasta. Maltillisella arvostuksella tehty kauppa vahvistaa yhtiön asemia Helsingissä ja antaa jälleen lisää vauhtia yhtiön kasvurattaisiin. Näemme osakkeen arvostuksen edelleen kohtuullisena ja pysyttelemme defensiivisen kasvutarinan kyydissä.

Inderes analyysi
6.4.
2021

Aallon Group tiedotti torstaina kokoluokassaan merkittävän kokoisesta yrityskaupasta, jolla se vahvistaa asemiaan Pohjois-Suomessa. Kaupan arvostus näyttää mielestämme neutraalilta ja järjestely kiihdyttää Aallon Groupin kasvua selvästi tänä vuonna. Näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa yritysostostrategian edetessä.

Inderes analyysi
18.2.
2021

Aallon Groupin H2-raportti ei sisältänyt suurempia yllätyksiä, mutta vahvisti osaltaan yhtiön strategian etenevän oikeaan suuntaan. Tänä vuonna yritysostovetoinen kasvu jatkuu alkuvuodesta tehtyjen kauppojen siivittämänä, ja pidämme uusien järjestelyjen tapahtumista todennäköisenä. Mielestämme osakkeen arvostus puoltaa edelleen istumaan eteenpäin kulkevan defensiivisen kasvutarinan kyydissä. 

Inderes analyysi
11.1.
2021

Yhtiön perjantaina tiedottama yritysosto oli jo toinen viikon sisään ja myös kokoluokaltaan sekä arvostusmielessä melko samankaltainen. Strategian mukainen yritysosto vahvistaa Aallon Groupin resursseja konsultatiivisen strategisen kirjanpidon ja talousjohdon palveluiden saralla Helsingissä ja valtakunnallisesti. Mielestämme osakkeen arvostus puoltaa edelleen istumaan eteenpäin kulkevan defensiivisen ja yritysostovetoisen kasvustrategian kyydissä.

Inderes analyysi
7.1.
2021

Aallon Groupin vuosi alkoi vauhdikkaasti strategian mukaisella yrityskaupalla, jolla yhtiö vahvistaa asemiaan Tampereen seudulla. Kauppa tapahtui aiempien järjestelyjen tapaan maltillisella arvostuksella ja siten puitteet omistaja-arvon luomiselle ovat hyvät. Tänä vuonna yritysostojen tulosvaikutusta päästään tarkastelemaan tarkemmin myös numeroiden valossa ja tuloskasvun realisoituessa osakkeen arvostus näyttää mielestämme kohtuulliselta.

Inderes analyysi
6.10.
2020

Viime aikojen kurssilaskun myötä osakkeen arvostus alkaa näyttää jälleen ensi vuoteen katsottaessa maltilliselta ja puoltaa ostojen jatkamista osakkeessa hengähdystauon jälkeen. Yhtiön yritysostovetoinen kasvutarina otti syyskuussa pienen askeleen eteenpäin Akipo-tilitoimiston liiketoiminnan ostolla ja pidämme mahdollisena, että lisää yritysostouutisia kuullaan vielä tämän vuoden puolella. Arvioimme matalalla arvostuksella toteutettujen yrityskauppojen myötä kiihtyvän kasvun tukevan osakkeen arvostusta. 

Inderes analyysi
18.8.
2020

Yhtiön H1-tulos jäi hieman odotuksista, kun korona painoi orgaanisen kasvun jo alkuvuodesta nollan tuntumaan. Käsityksemme mukaan uusmyynti on kuitenkin jo lähtenyt elpymään ja yhtiön edellytykset palata orgaaniselle kasvupolulle ensi vuonna ovat hyvät. Pidämme yhtiön yritysostovetoista kasvutarinaa edelleen kiinnostavana pidemmällä aikavälillä, mutta osakkeen lyhyellä tähtäimellä kireä arvostus saa meidät vielä odottelemaan parempia ostopaikkoja.

Inderes analyysi
23.7.
2020

Aallon Groupin vuosi 2019 oli kasvustrategian perustan rakentamisen aikaa ja listautuminen sekä organisaation vahvistaminen heikensivät yhtiön kannattavuutta. Tehtyjen panostusten ansiosta perusta kasvun kiihdyttämiselle on nyt hyvä, vaikka koronavirus vaikeuttaa uusmyyntiä lyhyellä tähtäimellä. Viime vuonna yhtiö avasi pelin myös yritysostojen suhteen kahdella pienemmällä kaupalla ja ensimmäinen isompi askel nähtiin kesäkuussa 2020.

Inderes analyysi
2.6.
2020

Yhtiö tiedotti eilen kokoluokkaansa nähden melko suuresta yritysjärjestelystä, jolla se vahvistaa asemiaan Turun talousalueella. Melko matalan kauppahinnan valossa järjestely luo omistaja-arvoa, kunhan sen tuoma tuloskasvu alkaa realisoitua ensi vuoden aikana. Yritysostojen myötä kiihtyvään kasvuun peilattuna Aallon Groupin osakkeen arvostus näyttää ensi vuoteen katsottuna edelleen maltilliselta.

Aallon Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas