Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Aallon Group
1837 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 9.86 ALIN 10.05 VAIHTO (KPL) 100
MYYNTI 9.92 YLIN 10.05 VAIHTO (VAL) 0,001 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
6.10.
2020

Viime aikojen kurssilaskun myötä osakkeen arvostus alkaa näyttää jälleen ensi vuoteen katsottaessa maltilliselta ja puoltaa ostojen jatkamista osakkeessa hengähdystauon jälkeen. Yhtiön yritysostovetoinen kasvutarina otti syyskuussa pienen askeleen eteenpäin Akipo-tilitoimiston liiketoiminnan ostolla ja pidämme mahdollisena, että lisää yritysostouutisia kuullaan vielä tämän vuoden puolella. Arvioimme matalalla arvostuksella toteutettujen yrityskauppojen myötä kiihtyvän kasvun tukevan osakkeen arvostusta. 

Yhtiöraportti
18.8.
2020

Yhtiön H1-tulos jäi hieman odotuksista, kun korona painoi orgaanisen kasvun jo alkuvuodesta nollan tuntumaan. Käsityksemme mukaan uusmyynti on kuitenkin jo lähtenyt elpymään ja yhtiön edellytykset palata orgaaniselle kasvupolulle ensi vuonna ovat hyvät. Pidämme yhtiön yritysostovetoista kasvutarinaa edelleen kiinnostavana pidemmällä aikavälillä, mutta osakkeen lyhyellä tähtäimellä kireä arvostus saa meidät vielä odottelemaan parempia ostopaikkoja.

Yhtiöraportti
23.7.
2020

Aallon Groupin vuosi 2019 oli kasvustrategian perustan rakentamisen aikaa ja listautuminen sekä organisaation vahvistaminen heikensivät yhtiön kannattavuutta. Tehtyjen panostusten ansiosta perusta kasvun kiihdyttämiselle on nyt hyvä, vaikka koronavirus vaikeuttaa uusmyyntiä lyhyellä tähtäimellä. Viime vuonna yhtiö avasi pelin myös yritysostojen suhteen kahdella pienemmällä kaupalla ja ensimmäinen isompi askel nähtiin kesäkuussa 2020.

Yhtiöraportti
2.6.
2020

Yhtiö tiedotti eilen kokoluokkaansa nähden melko suuresta yritysjärjestelystä, jolla se vahvistaa asemiaan Turun talousalueella. Melko matalan kauppahinnan valossa järjestely luo omistaja-arvoa, kunhan sen tuoma tuloskasvu alkaa realisoitua ensi vuoden aikana. Yritysostojen myötä kiihtyvään kasvuun peilattuna Aallon Groupin osakkeen arvostus näyttää ensi vuoteen katsottuna edelleen maltilliselta.

Yhtiöraportti
28.4.
2020

Arvioimme yhtiön selviävän koronakriisistä hyvin pienin osumin defensiivisen liiketoimintamallin ansiosta. Korona kuitenkin hidastaa uusmyyntiä ja olemme tarkistaneet lähivuosien ennusteitamme hieman alaspäin. Isossa kuvassa yhtiön yritysostoihin nojaava kasvutarina on ennallaan ja arvioimme yritysostojen myötä kiihtyvän kasvun tukevan osakkeen arvostusta tänä vuonna.

Yhtiöraportti
14.2.
2020

Aallon Groupin vuosi 2019 oli kasvustrategian perustan rakentamisen aikaa ja konsernin vahvistaminen heikensi yhtiön kannattavuutta. Tänä vuonna odotuksissa on kannattavuuden elpyminen lähemmäs normaalia hyvää tasoa. Yhtiö teki ensimmäiset avaukset yritysostorintamalla maltillisin arvostustasoin ja uuden toimitusjohtajan myötä olemme aiempaa luottavaisempia yritysostostrategiassa onnistumiseen. Vaikka osakkeen arvostus kiristää lyhyellä tähtäimellä, arvioimme yrityskauppojen myötä kiihtyvän kasvun tukevan osakkeen arvostusta tänä vuonna. 

Yhtiöraportti
12.12.
2019

Yhtiö osti marraskuun lopussa toisen pienen helsinkiläisen tilitoimiston maltillisella arvostuksella ja yhtiön yrityskauppastrategia näyttäisi toimivan ainakin pienemmissä kohteissa. Kaupan pienen kokoluokan vuoksi sen vaikutus ennusteisiimme jäi melko vähäiseksi. Osakkeen arvostus (2019e-2020e: oik. P/E 27x-17x) näyttää kireältä ja ensi vuoden voimakas tulosparannus vaatii tehtyjen yritysostojen heijastumista tulosriveille sekä kustannusrakenteen asteittaista skaalautumista vahvan orgaanisen kasvun ansiosta.

Yhtiöraportti
30.9.
2019

Aallon Group kertoi perjantaina ensimmäisestä strategiansa mukaisesta pienestä yritysostosta listautumisensa jälkeen. Yrityskaupan arvostus on maltillinen, mutta pienen kokoluokan vuoksi sen vaikutus ennusteisiimme jää vähäiseksi. Aallon Groupin osakkeen arvostus näyttää kireältä ja arvostuksen nousu vaatisi mielestämme tuloskasvun (CAGR 19-22: 12 %) kiihtymistä, minkä osalta onnistuneiden yritysostojen merkitys korostuu.

Yhtiöraportti
23.8.
2019

Aallon Groupin odotuksiin osunut H1-tulos oli kokonaisuutena mallikas suoritus yhtiön pörssitaipaleen alussa. Yhtiön orgaaninen kasvuvauhti on tällä hetkellä vahvalla tasolla ja alkuvuoden aikana tehtyjen rekrytointien perusteella kasvunäkymä on hyvä myös jatkossa. Arviomme mukaan etupainotteiset rekrytoinnit kuitenkin painavat kannattavuutta lyhyellä tähtäimellä. Osakkeen arvostus näyttää kireältä ja arvostuksen nousu vaatisi mielestämme tuloskasvun (CAGR 19-22: 11 %) kiihtymistä, jonka osalta onnistuneiden yritysostojen merkitys korostuu. 

Yhtiöraportti
9.4.
2019

Aallon Group on sijoitusprofiililtaan uusi mielenkiintoinen haastaja Suomen tilitoimistomarkkinalla, sillä yhtiössä yhdistyvät nykyliiketoiminnan defensiivinen ja kannattava kasvu sekä listautumisen myötä mahdollisuus kiihdyttää kasvua yritysostoin omaa osakettaan käyttäen. Fragmentoitunut markkina antaa hyvät lähtökohdat omistaja-arvon luonnille myös yritysostoin ja näemme yhtiön menestymismahdollisuudet hyvinä. Kannattavuus ei kuitenkaan skaalaudu merkittävästi, minkä takia tuloskasvu jää arviomme mukaan noin 9-10 %:n tasolle lähivuosina.

Aallon Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aallon Group

Aallon Group on yksi Suomen suurimmista tilitoimistopalveluiden tarjoajista. Yhtiön juuret kantautuvat pitkälle kotimaisen taloushallinnon historiaan. Konserni tuottaa kattavia digitalisoituja tilitoimistopalveluita sekä tarjoaa asiakkaidensa liiketoiminnan ja yritysjohdon tueksi henkilökohtaisella otteella korkealaatuisia neuvonta- ja asiantuntijapalveluita.