Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Apetit

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
7.3.
2023

AKT:n kuorma-autoalan noin viikon kestänyt lakkoilu helmikuussa vaikutti myös elintarvikealaan, mutta lisälakoilta vältyttiin työehtosopimuksen synnyttyä. Keskustelumme alan yhtiöiden kanssa viittaisivat siihen, että toteutuneiden lakkojen kanssa on onnistuttu elämään ilman merkittäviä tehokkuustappioita.

Analyytikon kommentti
17.2.
2023

Tulostaso näyttäisi toipuvan odotettua nopeammin vuoden 2022 haasteiden jälkeen. Pidämme mahdollisena, että Öljykasvituotteiden kannattavuus asettuu lähiaikoina jopa pitkän aikavälin kestävän tason yläpuolelle.

Analyytikon kommentti
16.2.
2023

Apetit julkisti aamulla Q4-liiketoimintakatsauksen, joka ylitti odotuksemme erityisesti liikevoiton, mutta myös liikevaihdon osalta.

Analyytikon kommentti
14.2.
2023

Ennustamme kannattavuuden toipuvan hinnankorotusten ja raaka-ainekustannusten osittaisen tasaantumisen myötä.

Analyytikon kommentti
20.1.
2023

Odotamme seuraamiemme elintarvikealan yhtiöiden tulosten toipuvan Q4:llä suhteessa vaikeaan alkuvuoteen, sillä kokonaiskustannustason nousu on arviomme mukaan rauhoittumaan päin.

Analyytikon kommentti
16.11.
2022

Uudet taloudelliset tavoitteet ovat arviomme mukaan melko vastaavat tai hieman kunnianhimoisemmat verrattuna aiempiin tavoitteisiin. Emme näe tarvetta ennustemuutoksille uuden strategian julkaisun myötä.

Analyytikon kommentti
15.11.
2022

Apetit tiedotti tänään uudistetun strategiansa vuosille 2023-25, joka selkeyttää yhtiön toimintasuunnitelmaa Viljakaupan divestoinnin jälkeen.

Analyytikon kommentti
26.10.
2022

Kannattavuus toipui Q3:lla suhteessa vaikeaan alkuvuoteen, mutta jäi edelleen vuoden takaista heikommaksi. Arvioimme toipumiskehityksen jatkuvan loppuvuonna ja vuoden 2023 aikana mm. myyntihintojen korotusten, tasaantuvien raaka-ainekustannusten ja uusien tuotelanseerausten saattelemana.

Analyytikon kommentti
25.10.
2022

Apetit julkisti aamulla Q3-liiketoimintakatsauksen, joka oli pääpiirteissään odotustemme mukainen. Yhtiö säilytti ohjeistuksensa ennallaan. Hinnankorotukset laahaavat hieman jäljessä suhteessa kohonneeseen kustannustasoon, mutta arvioimme kannattavuuden olevan kuitenkin toipumaan päin.

Analyytikon kommentti
18.10.
2022

Ennustamme hinnankorotusten ja raaka-ainekustannusten nousun tasaantumisen tukevan tulosta todella vaikeaan alkuvuoteen verrattuna, mutta liikevoitto jäänee silti vuodentakaista heikommaksi.

Apetit

ipo