Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

EAB Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
8.8.
2022

EAB:n H1-tulos ylitti ennusteemme selkeästi sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Isossa kuvassa ennusteylityksen merkitys on kuitenkin olematon, sillä EAB:n osakkeen arvo on edelleen riippuvainen Evlin ja EAB:n muodostaman uuden yhtiön kehityksestä.

Analyysi
1.6.
2022

Evli ja EAB tiedottivat tiistaina allekirjoittaneensa yhdistymissopimuksen, jonka perusteella EAB sulautuu osaksi Evliä. Järjestelyn läpimenoon ei liity enää epävarmuutta, joten fuusion myötä EAB:n osakkeen tuotto määräytyy jatkossa Evlin osakkeen perusteella.

Analyysi
24.4.
2022

Evli ja EAB julkaisivat meidät yllättäneet aikeensa fuusioitua järjestelyssä, jossa EAB sulautuu osaksi Evliä. EAB:n omistajien näkökulmasta järjestely on mielestämme houkutteleva, emmekä usko sen läpimenoon liittyvän olennaista riskiä.

Analyysi
13.2.
2022

Yhtiön H2-raportti oli hyvin linjassa odotuksiimme, mutta olemme tarkistaneet ennusteitamme alas pääosin pääomamarkkinan heikkouden johdosta.

Analyysi
29.10.
2021

Yhtiön tuloskäänne on edennyt vauhdilla viimeisen vuoden aikana erittäin hyvän markkinatilanteen tukemana ja lähivuosien tulosnäkymä on kirkastunut uusien rahastolanseerausten myötä. Kovien tuloskasvuennusteiden realisoituessa osake ei ole kallis, mutta mielestämme nykyinen arvostustaso ei tarjoa riittävää nousuvaraa kompensoidakseen tulosparannukseen liittyvää epävarmuutta. Osake onkin mielestämme oikein hinnoiteltu ja näemme riski-/tuottosuhteen neutraalina

Analyysi
6.8.
2021

H1-raportti oli positiivisen tulosvaroituksen jälkeen hyvin linjassa odotuksiemme kanssa ja emme ole tehneet ennusteisiimme muutoksia. Pelin henki on yhtiöllä harvinaisen selvä, ennustamme yhtiöltä merkittävää tulosparannusta 2021-2022 ja myös nykyinen arvostustaso vaatii taakseen tämän realisoitumista. Vaikka yhtiö eteneekin nyt vauhdilla oikeaan suuntaan, ei nykyinen arvostustaso edelleenkään tarjoa riittävään houkuttelevaa tuotto-/riskisuhdetta.

Analyysi
28.6.
2021

Yhtiön tulosvaroitus ei aiheuttanut oleellisia muutoksia ennusteisiimme, mutta se pienentää riskiä tulosparannuksen realisoitumiseen liittyen. Vaikka yhtiö eteneekin nyt vauhdilla oikeaan suuntaan, ei nykyinen arvostustaso tarjoa riittävään houkuttelevaa tuotto-/riskisuhdetta ja jäämme odottamaan parempia ostopaikkoja.

Analyysi
14.2.
2021

Yhtiön H2 sujui odotetun hyvin ja yhtiö lähtee vuoteen 2021 pitkästä aikaa hyvistä asetelmista. Yhtiöllä on hyvät edellytykset vahvaan tulosparannukseen ja voimakkaasti kohonnut osakekurssi ei jätä tilaa pienimmällekään harha-askeleelle. Vaikka luottamuksemme tulosparannusta kohtaan on jatkanut kohentumistaan, painaa kiristynyt arvostustaso osakkeen tuotto/riski-suhteen epätyydyttäväksi.

Analyysi
14.12.
2020

EAB:n eilisen ohjeistuksen palautuksen perusteella tuloskäänne vaikuttaa etenevän vielä odotuksiammekin vauhdikkaammin ja olemme tarkistaneet ennusteitamme laajalla rintamalla ylöspäin. Voimakkaan tuloskäänteen seurauksena yhtiöllä alkaa myös ensi kertaa pitkään aikaan olla kovaa maata jalkojensa alla, mikä tulosparannuksen realisoitumisen kanssa pienentää osakkeen riskitasoa. Laskeneesta riskitasosta ja kohonneista ennusteita huolimatta osake ei nykyhinnalla tarjoa kuitenkaan riittävän houkuttelevaa riski-/tuottosuhdetta.

Analyysi
23.9.
2020

EAB:n osake on noussut voimakkaasti toissa viikolla tapahtuneen omistusjärjestelyn seurauksena. Pidämme kurssirallia pitkälti perusteettomana ja sen myötä osakkeen arvostus on karannut kohtuuttoman korkealle. Nykyinen kurssitaso hinnoittelee yhtiöltä jo täydellistä onnistumista tulevilta vuosilta ja ilman tätä täydellistä onnistumista osakkeen tuotto-odotus painuu väistämättä miinukselle. Kurssinousun seurauksena osakkeen riski/tuotto-suhde onkin heikentynyt merkittävästi ja suosittelemme sijoittajia hyödyntämään nykyisen myyntitilaisuuden.

EAB Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas