Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
PunaMusta Media
1647 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 5.90 ALIN 0.00 VAIHTO (KPL) 0
MYYNTI 6.00 YLIN 0.00 VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Tulevat tapahtumat

21
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
28.4.
2020

Yhtiö kasvaa odotetusti yritysostojen vedolla, mutta koronaviruksen aiheuttama taantuma heikentää merkittävästi tuloskäänteen voimakkuutta, kun painopalveluiden ja mediamainonnan kysyntä heikkenee rajusti. Näemme epävarmuuden ja heikon tulostason vallitessa osakkeen arvostustasossa selvää laskuvaraa, ennen kuin tuotto/riski-suhde nousisi sijoittajan näkökulmasta houkuttelevaksi.

Tyyppi: company_report
2.4.
2020

Koronaviruksen aiheuttama taantuma heikentää merkittävästi PunaMusta Medialle ennakoidun tuloskäänteen voimakkuutta, kun painopalveluiden ja mediamainonnan kysyntä heikkenee entistä rajummin. Vaikka yhtiö toteutti viime vuonna merkittäviä kustannussäästötoimia ja lomautuksilla saadaan lyhytaikaista joustoa kustannusrakenteeseen, uhkaa yhtiön tulostaso jäädä kuluvanakin vuonna hyvin vaatimattomaksi. Näemme heikon näkyvyyden ja tulostason vallitessa osakkeen arvostustasossa edelleen selvää laskuvaraa ennen kuin tuotto/riski-suhde nousisi riittävän houkuttelevaksi.  

Tyyppi: company_report
2.3.
2020

PunMusta Media kasvoi vuonna 2019 voimakkaasti yritysostojen vedolla, mutta kannattavuuskäänne jäi edelleen piippuun vaisussa markkinaympäristössä. Merkittävien tehostustoimien ja yritysjärjestelyjen myötä ennustamme PunaMusta Medialle lähivuosille yhä merkittävää kannattavuusparannusta, mutta painotoimialan epävarman markkinatilanteen ja osakkeen hyvin haastavan arvostustason takia emme pidä osakkeen tuotto/riskiprofiilia vieläkään houkuttelevana. 

Tyyppi: company_report
10.2.
2020

Yhtiö antoi pari viikkoa ennen tilinpäätöksen julkistusta tulosvaroituksen, joka teki tyhjäksi toiveet odotetun tuloskäänteen realisoitumisesta. Vaikka yhtiö teki loppuvuoden aikana lisätoimia kannattavuuden parantamiseksi, toimialan kilpailuympäristö on parantunut ja yhtiön vakavaraisuus on hyvä, näemme osakkeen arvostustasossa selvää laskuvaraa ennen kuin tuotto/riski-suhde nousee riittävän houkuttelevaksi.

Tyyppi: company_report
29.10.
2019

Yhtiö kasvaa voimakkaasti yritysostojen vedolla, mutta ennakoitu kannattavuuskäänne on realisoitumassa vasta loppuvuonna. Uusien tehostustoimien myötä ennustamme PunaMusta Medialle lähivuosina edelleen merkittävää kannattavuusparannusta, mutta painotoimialan vaikean markkinatilanteen ja osakkeen haastavan arvostustason takia emme näe osakekurssissa nousupotentiaalia.

Tyyppi: company_report
26.8.
2019

Yhtiö kasvoi odotetusti voimakkaasti alkuvuonna yritysostojen vedolla, mutta merkit painotoimialalle odotetusta kannattavuuskäänteestä antoivat vielä odottaa itseään. Suhtaudumme edelleen luottavaisesti yhtiölle lähivuosina ennustamamme voimakkaan kannattavuuskäänteen toteutumiseen, mutta painotoimialan vaikeana jatkuvan markkinatilanteen ja osakkeen haastavan arvostustason takia emme näe osakekurssissa nousupotentiaalia.

Tyyppi: company_report
9.8.
2019

Yhtiön viimeisin yrityskauppa parantaa selvästi osakkeen tuottoprofiilia, sillä se tukee merkittävästi kannattavuutta ja mahdollistaa painokapasiteetin optimoinnin jatkamisen. Suhtaudumme luottavaisesti lähivuosille ennustetun voimakkaan kannattavuuskäänteen toteutumiseen, mutta painotoimialan vaikeana jatkuvan markkinatilanteen ja osakkeen edelleen melko haastavan arvostustason takia emme näe osakekurssissa vielä nousupotentiaalia.  

Tyyppi: company_report
6.6.
2019

Aloitamme PunaMusta Median (ent. Pohjois-Karjalan Kirjapaino) seurannan. Yhtiön liiketoimintaa on painanut pitkään media- ja painotoimialaa ravisteleva digimurros, joka on laskenut voimakkaasti erityisesti painamisen volyymeja ja luonut painotoimialalle epäterveen kilpailuympäristön. Vastauksena murrokseen vakavarainen PunaMusta Media on ottanut viimeisen vuoden aikana aktiivisen roolin painotoimialan yritysjärjestelyissä, minkä kautta yhtiö on saavuttamassa paremman kilpailuaseman ja tavoittelee lähivuosina merkittävää tulosparannusta.

PunaMusta Media

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

PunaMusta Media

PunaMusta Media Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 710 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, yritysnäkyvyyden luomisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospaino-tuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 107 miljoonaa euroa.