Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sampo

Viimeisimmät raportit

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
30.3.
2023

Suunniteltu listautuminen toteutettaisiin osittaisjakautumisena ja sen on tarkoitus toteutua 1.10.2023. Liike on täysin odotettu ja olimme alusta asti pitäneet listausta ylivoimaisesti todennäköisimpänä reittinä. Mielestämme liike on oikea sekä Sammon että Mandatumin kannalta. Muutoksella ei ole vaikutusta näkemykseemme Sammon arvosta, sillä olimme huomioineet Mandatumin osien summa laskelmassamme jo sen täydellä arvolla.

Analyytikon kommentti
30.3.
2023

Sampo kertoi tiistaina aloittavansa 400 MEUR:n omien osakkeiden osto-ohjelman. Osakkeita ostetaan enintään 12,5 miljoonaa kappaletta tai 2,4 % kaikista Sammon osakkeista. Osto-ohjelmasta kerrottiin jo Q4-tuloksen yhteydessä ja se on osa Nordeasta saatujen ylimääräisten pääomien palauttamista omistajille. Omien ostot olivat jo mukana ennusteissamme.

Yhtiöjulkaisu
29.3.
2023

Sampo Oyj:n hallitus ilmoitti 7.12.2022 aloittaneensa strategisen arvion Mandatumin roolista Sampo-konsernissa. Arvioinnin tarkoituksena oli selvittää, olisiko Mandatumin eriyttäminen konsernista Sammon osakkeenomistajien edun mukaista. Vaihtoehtoja arvioituaan hallitus on päättänyt ehdottaa Sampo Oyj:n osittaisjakautumista eriyttämällä Mandatumin Sampo-konsernista.

Tiedotteet
29.3.
2023

SAMPO OYJ                        PÖRSSITIEDOTE                 29.3.2023 klo 13.40


Sampo palauttaa ylimääräistä pääomaa käynnistämällä 400 miljoonan euron takaisinosto-ohjelman

Konsernin pääomien tehokasta käyttöä koskevan sitoumuksen ja vuoden 2022 tuloksen yhteydessä tiedotetun mukaisesti Sammon hallitus on päättänyt tänään 400 miljoonan euron suuruisen omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman käynnistämisestä. Tänään julkistettava osto-ohjelma perustuu 18.5.2022 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen myöntämään valtuutukseen.

inderesTV
29.3.
2023

Sampo listaa henkivakuutusyhtiö Mandatumin odotetusti pörssiin ja Sammon matka puhtaaksi vahinkovakuutusyhtiöksi alkaa olla valmis. Analyytikko Sauli Vilen kommentoi.

Tuore Sampo-podi https://www.inderes.fi/fi/videot/inderespodi-148-sampo-vieraana-antti-sa...

Sampo-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

inderesTV
29.3.
2023

Saulin vieraana podissa puhumassa Sammosta OP:n pääanalyytikko Antti Saari. Yli vuosikymmenen Sampoa seuranneet analyytikot keskustelevat yhtiön historiasta, nykypäivästä, arvostuksesta sekä vastailevat yleisökysymyksiin.

Tiedotteet
29.3.
2023

SAMPO OYJ                                              PÖRSSITIEDOTE                 29.3.2023 klo 13.20

Sampo Oyj:n hallituksen ja sen valiokuntien ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Sampo Oyj:n hallitus ja sen valiokunnat ovat tehneet seuraavat ehdotukset 17.5.2023 kokoontuvalle yhtiökokoukselle:

• Ehdotus voitonjaosta

• Ehdotus hallituksen jäsenten palkkioista

• Ehdotus hallituksen jäsenten lukumäärästä ja hallituksen jäsenistä

• Ehdotus tilintarkastajan palkkiosta

• Ehdotus tilintarkastajan valinnasta

Tiedotteet
29.3.
2023

SAMPO OYJ                PÖRSSITIEDOTE         29.3.2023 klo 11.45

EI JULKAISTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI SINGAPORESSA TAI MISSÄÄN MUUSSA MAASSA, JOSSA JULKAISEMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Mandatumia koskeva strateginen arviointi: Sampo Oyj:n hallitus ehdottaa jakautumista

Analyytikon kommentti
16.3.
2023

Topdanmark kertoi torstaina ostavansa tanskalaisen Oona Health A/S:n. Kauppa on Topdanmarkin kokoluokassa kohtuullisen kokoinen, mutta Sammon näkökulmasta ollaan pilkun väärällä puolella. Kaupalla ei ole vaikutusta näkemykseemme Sammosta.

Yhtiöjulkaisu
13.3.
2023

Vallitsevasta, lähinnä tiettyjä yhdysvaltalaispankkeja koskevasta markkinaturbulenssista johtuen vastaamme lyhyesti kysymyksiin liittyen Sampo-konsernin sijoituksiin Yhdysvaltain finanssisektorilla.

Sampo

ipo