Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sampo

Viimeisimmät raportit

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
23.9.
2021

Odotamme Sammon irtaantuvan Nordeasta kokonaan H1’22 aikana ja olemme päivittäneet ennusteemme vastaamaan tätä. Aiemmasta poiketen odotamme Sammolta nyt osinkojen lisäksi myös merkittäviä omien osakkeiden ostoja osana ylimääräisen pääoman palauttamista omistajille. Vuolas voitonjako ja asteittain parantuva tulos tarjoavat edelleen riittävän tuotto-odotuksen erittäin matalan riskiprofiilin vastapainoksi.

Inderes analyysi
4.8.
2021

Q2-tulos oli selvästi markkinaodotuksia vahvempi Ifin hurjan tuloskunnon myötä. Ennustamme yhtiön jatkavan Nordea-myyntejä Q3:lla ja odotamme aloittavan Nordeasta saatavien pääomien palauttamisen omistajilleen syksyllä. Nykyiselle alennukselle suhteessa osien summaan on vaikea löytää perusteita ja näemmekin osakkeen tuotto/riski-suhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Inderes analyysi
5.5.
2021

Q1-tulos oli erittäin hyvä ja vakuutusliiketoiminnat ovat tällä hetkellä huikeassa iskussa. Ennusteissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia ja odotamme yhtiön jatkavan Nordea-myyntejään pian. Pidämme selvää alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme kurssin lähentyvän osien summaa strategian selkeytyessä. Osakkeen nousuvara yhdessä vahvan osingon kanssa pitää osakkeen riski-/tuottosuhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Inderes analyysi
6.4.
2021

Olemme tarkistaneet näkemystämme osien arvosta ylöspäin Nordean kurssinousun sekä emoyhtiön saamien osinkojen myötä ja näemme osissa edelleen selkeää arvoa. Osien arvo tulee purkautumaan vauhdilla Nordea-irtaantumisten myötä ja pidämmekin osakkeen tuotto/riski-suhdetta edelleen hyvin houkuttelevana.

Inderes analyysi
24.2.
2021

Keskiviikon CMD tarjosi selkeät askelmerkit yhtiön osissa piilevän arvon purkamiseksi. Meidän on entistä vaikeampia keksiä perusteita alennukselle suhteessa osien summaan ja näemme osakkeen tuotto/riski-suhteen lähivuosille erittäin houkuttelevana.

Inderes analyysi
11.2.
2021

Q4-raportti kääntyi lopulta plussan puolelle Ifin erinomaisen suorituksen ansiosta. Tulosennusteissamme on tapahtunut vain rajallisia muutoksia, mutta olemme tarkistaneet näkemystämme Ifin käyvästä arvosta ylöspäin yhtiön jatkaessa huikeaa suorittamistaan. Pidämme selvää alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme kurssin lähentyvän osien summaa strategian selkeytyessä. Osakkeen nousuvara yhdessä vahvan osingon kanssa pitää osakkeen riski-/tuottosuhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Inderes analyysi
20.1.
2021

Sammon tarina jatkaa siirtymistä finanssikonglomeraatista kohti puhdasta vakuutusyhtiötä, ja Nordeasta sekä fintech-sijoituksista saatavien pääomien uudelleensijoittamisessa onnistuminen tulee olemaan keskeinen osakekurssia ohjaava ajuri. Näkemyksemme osien summasta on pysynyt ennallaan ja osaketta hinnoitellaan edelleen aiheetta alle osien summan. 

Inderes analyysi
4.11.
2020

Sammon Q3:n tulospettymys oli lopulta hyvin lievä ja isossa kuvassa yhtiön tarina etenee oikeaan suuntaan. Olemme tarkistaneet ennusteita ylöspäin hyvin lievästi ja näkemyksemme yhtiön osien summasta on pysynyt ennallaan. Pidämme edelleen nykyistä alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme tämän purkautuvan asteittain sijoitustarinan selkiytyessä. Osakekurssin nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa muodostavatkin edelleen houkuttelevan tuotto-odotuksen ja tähän liittyvä riski pysyy hyvin maltillisena. 

Inderes analyysi
9.10.
2020

Olemme tarkistaneet arviotamme If:n arvosta lievästi ylöspäin ja pidämme alennusta osien summaan edelleen perusteettomana. Vaikka kovin kurssinousu onkin jo takanapäin, on osakkeen tuotto-odotus edelleen kohtuullisen hyvällä tasolla (+10 %) ja tähän liittyvä riski on hyvin matala turvallisen osingon sekä alle osien summan olevan osakekurssin myötä.

Inderes analyysi
6.8.
2020

Kruununjalokivi Ifin tuloskunto jatkui Q2:lla vahvana ja Hastings-kaupan myötä Sammon sijoittajatarinassa käännetään uusi sivu. Osien summan luoma nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa tarjoavat näkemyksemme mukaan sijoittajalle edelleen hyvän riski/tuotto-suhteen.

Sampo

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku