Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Sampo

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

11
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
20.1.
2021

Sammon tarina jatkaa siirtymistä finanssikonglomeraatista kohti puhdasta vakuutusyhtiötä, ja Nordeasta sekä fintech-sijoituksista saatavien pääomien uudelleensijoittamisessa onnistuminen tulee olemaan keskeinen osakekurssia ohjaava ajuri. Näkemyksemme osien summasta on pysynyt ennallaan ja osaketta hinnoitellaan edelleen aiheetta alle osien summan. 

Inderes analyysi
4.11.
2020

Sammon Q3:n tulospettymys oli lopulta hyvin lievä ja isossa kuvassa yhtiön tarina etenee oikeaan suuntaan. Olemme tarkistaneet ennusteita ylöspäin hyvin lievästi ja näkemyksemme yhtiön osien summasta on pysynyt ennallaan. Pidämme edelleen nykyistä alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme tämän purkautuvan asteittain sijoitustarinan selkiytyessä. Osakekurssin nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa muodostavatkin edelleen houkuttelevan tuotto-odotuksen ja tähän liittyvä riski pysyy hyvin maltillisena. 

Inderes analyysi
9.10.
2020

Olemme tarkistaneet arviotamme If:n arvosta lievästi ylöspäin ja pidämme alennusta osien summaan edelleen perusteettomana. Vaikka kovin kurssinousu onkin jo takanapäin, on osakkeen tuotto-odotus edelleen kohtuullisen hyvällä tasolla (+10 %) ja tähän liittyvä riski on hyvin matala turvallisen osingon sekä alle osien summan olevan osakekurssin myötä.

Inderes analyysi
6.8.
2020

Kruununjalokivi Ifin tuloskunto jatkui Q2:lla vahvana ja Hastings-kaupan myötä Sammon sijoittajatarinassa käännetään uusi sivu. Osien summan luoma nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa tarjoavat näkemyksemme mukaan sijoittajalle edelleen hyvän riski/tuotto-suhteen.

Inderes analyysi
15.6.
2020

Tavoitehintamme taustalla on kohonnut osien summa -laskelma ja osaketta hinnoitellaan mielestämme perusteetta alle sen osien summan. Osien summan luoma nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa nostavat osakkeen riski/tuotto-suhteen hyvälle tasolle.

Inderes analyysi
6.5.
2020

Q1-raportti oli tulospettymyksestä huolimatta vahva, kiitos If:n erinomaisen operatiivisen suorituksen ja odotuksia vahvemman vakavaraisuuden. Teimme ennusteisiimme vain rajallisia muutoksia ja odotamme yhtiön tuloksen palaavan ensi vuonna jälleen normaalille tasolle. Pidämme edelleen perusteettomana, että osaketta hinnoitellaan alle sen osien summan ja näemmekin osakkeen tarjoavan edelleen hyvän tuotto-odotuksen asteittain kohti osien summaa nousevan kurssin ja vahvan osinkotuoton myötä.

Inderes analyysi
29.4.
2020

Sampo julkistaa Q1-tuloksensa ensi keskiviikkona noin kello 10. Sammon Q1 on sujunut olosuhteisiin nähden operatiivisesti hyvin, mutta koronakriisi tekee merkittävän loven yhtiön sijoitustuottoihin. Nordean ja Topdanmarkin sekä keskeisten verrokkien raporttien jälkeen Q1-numeroihin liittyy enää vain rajallisesti epävarmuutta.

Inderes analyysi
24.4.
2020

Olemme tänään myyneet Nordea-omistuksemme ja samalla ostaneet salkkuumme noin 5 %:n osuuden Sampoa. Nordea oli salkkumme pienen omistus (1 % salkusta) ja Sammon kautta säilytämme Nordea-omistuksemme välillisesti. Sampo hinnoitellaan mielestämme tällä hetkellä poikkeuksellisella alennuksella suhteessa sen käypään arvoon ja hyppäämme nykyhinnalla ilomielen kyytiin pohjolan laadukkaimpaan vakuutusyhtiöön.

Inderes analyysi
17.3.
2020

Sammon osake on painunut kurssiromahduksen myötä poikkeuksellisen houkuttelevalle tasolle ja osaketta hinnoitellaan selvästi alle sen osien summan. Myös osinkotuotto on kohonnut poikkeuksellisen korkealle. Vaikka vakavaraisuusasema nostaakin yhtiön riskiprofiilia lyhyellä aikavälillä, on osakkeen tuotto-/riskisuhde nykytasolla poikkeuksellisen hyvä.

Inderes analyysi
6.2.
2020

Sammon Q4-raportti oli pitkälti linjassa odotuksiemme kanssa ja kokonaisuutena raportti oli varsin hyvä. If jatkaa häikäisevää suorittamistaan ja myös Nordea näyttää vihdoin elonmerkkejä. Lähivuosien tuloskasvunäkymä on edelleen vaisu, mutta noin 5,5 % kasvava sekä turvallinen osinkotuotto tarjoaa edelleen riittävän tuotto-odotuksen osakkeen omistamiselle. 

Sampo

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.