Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sampo

Viimeisimmät raportit

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
12.2.
2023

Sammon Q4-tulos oli markkinalle pettymys kertaerien painaessa tulosta ja Ifin tuloksen ollessa pehmeä. Isoa kuvaa Q4-raportti ei kuitenkaan muuta.

Analyysi
2.11.
2022

Q3-tulos jäi pehmeäksi Ifin jäätyä hieman markkinan odotuksista. Isossa kuvassa tämä ei kuitenkaan ole aiheuttanut isompia ennustemuutoksia ja näkemyksemme osien summasta on pysynyt ennallaan.

Analyysi
1.11.
2022

Olemme tänään ostaneet uutena yhtiönä Valmetia salkkuumme 5 %:n painolla. Samassa yhteydessä sanomme toista kertaa hyvästit Sammolle, josta kotiutamme erinomaiset tuotot. Tehtyjen kauppojen jälkeen salkkumme käteispaino nousee hieman ja meillä on edelleen merkittävää liikkumavaraa uusia ostoja silmällä pitäen. Pörssi tarjoaa mielestämme tällä hetkellä paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia päästä laadukkaihin yhtiöihin kiinni alennuksella ja pyrimme saamaan käteistä töihin.

Analyysi
27.10.
2022

Sampo julkistaa Q3-tuloksensa keskiviikkona (2.11.). Olemme tehneet ennusteisiimme pieniä tarkennuksia lähinnä sijoitustuottoihin liittyen ja konsernitasolla muutokset ovat jääneet pieniksi. Odotamme Sammolta erinomaista vakuutusteknistä suoritusta. Osakkeen kurssi on jatkanut nousuaan mollivoittoisessa pörssissä ja osaketta hinnoitellaan vihdoin linjassa sen osien summan kanssa.

Analyysi
3.8.
2022

Sampo löi pöytään hurjat Q2 numerot ja If osoitti jälleen kerran, miksi se on Pohjoismaiden laadukkain vakuutusyhtiö. Olemmekin tarkistaneet ennusteitamme hieman ylöspäin Ifin vetämänä.

Analyysi
22.5.
2022

Tavoitehintamme on linjassa yhtiön osien summan kanssa. Emme ole tehneet ennusteisiimme muutoksia ja odotamme Sammolta vakaata ja hyvää tuloskehitystä lähivuosilta. Osakkeen lähivuosien tuotto-odotus koostuu hyvin turvallisesti ja tasaisesti kasvavasta osinkovirrasta sekä lievästä alennuksesta suhteessa osien summaan. Tuotto-odotus ei ole erityisen korkea, mutta mielestämme se on edelleen hyvin riittävä huomioiden Sammon matala riskiprofiili.

Analyysi
4.5.
2022

Sammon Q1-tulos ylitti Ifin ja Mandatumin hyvän tuloskehityksen ansiosta ennusteemme. Tulosylityksessä oli kuitenkin tiettyä kertaluontoisuutta sekä sijoitustuottovetoisuutta ja isoja ennustemuutoksia raportti ei aiheuttanut.

Analyysi
9.2.
2022

Sammon Q4-tulos oli linjassa odotuksiin, mutta Topdanmarkin hankinnan suhteen otettiin iso henkinen askel eteenpäin. Osakkeen tuotto-odotus nojaa pitkälti lähivuosien osinkoihin, mutta matala riskitaso huomioiden tämä tarjoaa vielä riittävän tuotto-/riskisuhteen.

Analyysi
8.12.
2021

Sampo kertoi nostavansa omistuksen Hastingsissa 100 %:iin ja olemme huomioineet järjestelyn ennusteissamme. Järjestelyllä ei ole vaikutusta näkemykseemme Sammon käyvästä arvosta ja mielestämme osien summaan pohjautuva nousuvara sekä lähivuosien vuolas osinkovirta pitävät osakkeen tuotto-odotuksen edelleen hyvänä.

Analyysi
3.11.
2021

Osake ei mielestämme enää ole nykytasolla aliarvostettu ja lähivuosien tuotto-odotus koostuukin pitkälti yhtiön osinkovirrasta. Parhaat tuotot osakkeen suhteen on väistämättä syöty, mutta roikumme vielä mukana riski-/tuottosuhteen ollessa vielä riittävällä tasolla.

Sampo

ipo