Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Sampo
8967 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 40.82 ALIN 40.43 VAIHTO (KPL) 709 794
MYYNTI 40.84 YLIN 40.89 VAIHTO (VAL) 28,906 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

6
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
6.11.
2019

Sammon Q3-raportti ei tarjonnut tapahtumarikkaiden viime viikkojen jälkeen suurempia yllätyksiä. Q3-tulos oli odotetusti heikko ja tuloksen valopilkkuna oli erinomaista vakuutusteknistä suorittamistaan jatkanut If. Lähivuosien tuloskasvuajurit loistavat poisaolollaan, mutta näkemyksemme mukaan kestävällä tasolla oleva 6 % osinkotuotto ja maltillinen osingon kasvu pitävät tuotto-odotuksen kuitenkin riittävällä tasolla. Toistamme lisää-suosituksemme ja tarkistamme tavoitehintamme 38,0 euroon (aik. 37,0 euroa) lievästi kohonneen osien summa-laskelmamme perusteella.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

Torstai oli Sammolle musta päivä, kun Nordean odotuksia suurempi osingonleikkaus pakotti myös Sammon leikkaamaan omaa osinkoaan ja päättämään 10 vuotisen osingon kasvuputken. Sampoa hinnoitellaan linjassa sen osien summan kanssa, joka on mielestämme perusteltua heikentyneiden osinkonäkymien johdosta. Osakkeen tuotto nojaa käytännössä täysin osinkoon sekä lievään osingon kasvuun. Päivitetty osinko on kuitenkin edelleen varsin turvallinen ja ennustettava ja näin ollen pidämme tätä varsin vaatimatonta tuotto-odotusta riittävänä.

Tyyppi: company_report
8.8.
2019

Heikentyneistä osinkonäkymistä huolimatta osake on mielestämme nykykurssilla aliarvostettu. Näemme kurssissa asteittain nousuvaraa Nordean sekä samalla Sammon omaan voitonjakoon liittyvän epävarmuuden poistuessa H2 aikana. Absoluuttisesti sekä historiallisesti korkea lähes 8 %:n turvallinen osinkotuotto tarjoaa osakkeelle hyvää pohjatuottoa.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Yhtiön osinkonäkymä on muuttunut aiempaa vaisummaksi Nordean heikkouden johdosta ja tämä rajoittaa osakkeen lyhyen aikavälin tuottopotentiaalia. Absoluuttisesti sekä suhteellisesti historiallisen korkea osinkotuotto (+7 %) yhdessä yritysjärjestelyoption kanssa tarjoaa kuitenkin osakkeelle riittävän tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Sammon Q4-tulos oli todella vahva ja osinko ylitti odotukset. Vaihdokset yhtiön johdossa ovat mielestämme loogisia ja edustavat selkeää jatkumoa yhtiön tarinaan. Osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvällä tasolla vahvan ja turvallisen osinkotuoton (7 %) sekä osakkeen lievän nousuvaran ansiosta. Lisäksi sijoittajat saavat kaupanpäälle arvoltaan selvästi positiivisen M&A-option.

Tyyppi: company_report
8.11.
2018

Sammon eilinen Q3-raportti oli odotetun hyvä ja tulosennusteemme ovat pysyneet ennallaan. Olemme tarkistaneet osinkoennusteitamme lievästi ylöspäin ja osinkotuotto alkaa lähennellä erittäin houkuttelevaa 7 %:n tasoa. Matalariskisen osingon sekä yritysjärjestelyoption ansiosta pidämme osakkeen tuotto-odotusta edelleen hyvänä. 

Tyyppi: company_report
9.8.
2018

Sammon eilinen Q2-raportti oli pitkälti linjassa odotuksiemme kanssa ja olemme tehneet sen seurauksena vain lieviä ennustemuutoksia. Odotamme yhtiöltä vakaata tuloskehitystä ja kohtuullista osingon kasvua. Osakkeen tuotto-odotus nojaakin vakaasti kasvavaan yli 6 %:n osinkotuottoon. Osingon erittäin matala riski sekä yritysjärjestelyoptio huomioiden pidämme tuotto-odotusta edelleen houkuttelevana.

Tyyppi: company_report
11.5.
2018

Sammon Q1-raportti ei tarjonnut yllätyksiä ja ennusteemme ovat ennallaan. Odotamme yhtiöltä vakaata tuloskehitystä ja lievää osingon kasvua. Osakkeen tuotto-odotus nojaakin vakaasti kasvavaan yli 6 %:n osinkotuottoon. Osingon erittäin matala riski sekä yritysjärjestelyoptio huomioiden pidämme tuotto-odotusta edelleen houkuttelevana.

Tyyppi: company_report
8.2.
2018

Q4-tulos oli linjassa odotuksiemme kanssa, mutta osinko oli selkeä positiivinen yllätys ja olemme nostaneet lähivuosien osinkoennusteitamme. Arvostustaso on mielestämme neutraali, mutta lähes 6 %:n turvallinen ja kasvava osinko yhdessä yritysjärjestelyoption kanssa on riittävä syy positiiviselle suositukselle.

Tyyppi: company_report
3.11.
2017

Toistamme Sammon 47,0 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme. Ennusteissamme ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia Q3-raportin jälkeen ja ennustamme edelleen vakaata tulosta ja kasvavaa osinkovirtaa. Yhtiön vahva yli 5 %:n kasvava osinkotuotto ja osakkeen poikkeuksellisen matala riskitaso tarjoavat mielestämme edelleen houkuttelevaa riski-/tuottosuhdetta.

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konsernin tavoite on luoda arvoa omistajilleen. Konserni pyrkii joustavasti hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia omistaja-arvon luomiseksi esimerkiksi yritysjärjestelyin. Sampo-konsernin liiketoiminta jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat tytäryhtiöt If, Topdanmark ja Mandatum Life sekä osakkuusyhtiö Nordea. Sampo-konsernin kirjanpidossa Nordeaa käsitellään osakkuusyhtiönä. Liiketoiminta-alueilla on selkeät oman pääoman tuottotavoitteisiin pohjautuvat strategiat. Sammon sijoittajasivuille