Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Sampo
12159 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 32.95 ALIN 32.08 VAIHTO (KPL) 2 590 142
MYYNTI 32.97 YLIN 33.10 VAIHTO (VAL) 84,462 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

5
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
6.5.
2020

Q1-raportti oli tulospettymyksestä huolimatta vahva, kiitos If:n erinomaisen operatiivisen suorituksen ja odotuksia vahvemman vakavaraisuuden. Teimme ennusteisiimme vain rajallisia muutoksia ja odotamme yhtiön tuloksen palaavan ensi vuonna jälleen normaalille tasolle. Pidämme edelleen perusteettomana, että osaketta hinnoitellaan alle sen osien summan ja näemmekin osakkeen tarjoavan edelleen hyvän tuotto-odotuksen asteittain kohti osien summaa nousevan kurssin ja vahvan osinkotuoton myötä.

Tyyppi: company_report
29.4.
2020

Sampo julkistaa Q1-tuloksensa ensi keskiviikkona noin kello 10. Sammon Q1 on sujunut olosuhteisiin nähden operatiivisesti hyvin, mutta koronakriisi tekee merkittävän loven yhtiön sijoitustuottoihin. Nordean ja Topdanmarkin sekä keskeisten verrokkien raporttien jälkeen Q1-numeroihin liittyy enää vain rajallisesti epävarmuutta.

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

Olemme tänään myyneet Nordea-omistuksemme ja samalla ostaneet salkkuumme noin 5 %:n osuuden Sampoa. Nordea oli salkkumme pienen omistus (1 % salkusta) ja Sammon kautta säilytämme Nordea-omistuksemme välillisesti. Sampo hinnoitellaan mielestämme tällä hetkellä poikkeuksellisella alennuksella suhteessa sen käypään arvoon ja hyppäämme nykyhinnalla ilomielen kyytiin pohjolan laadukkaimpaan vakuutusyhtiöön.

Tyyppi: company_report
17.3.
2020

Sammon osake on painunut kurssiromahduksen myötä poikkeuksellisen houkuttelevalle tasolle ja osaketta hinnoitellaan selvästi alle sen osien summan. Myös osinkotuotto on kohonnut poikkeuksellisen korkealle. Vaikka vakavaraisuusasema nostaakin yhtiön riskiprofiilia lyhyellä aikavälillä, on osakkeen tuotto-/riskisuhde nykytasolla poikkeuksellisen hyvä.

Tyyppi: company_report
6.2.
2020

Sammon Q4-raportti oli pitkälti linjassa odotuksiemme kanssa ja kokonaisuutena raportti oli varsin hyvä. If jatkaa häikäisevää suorittamistaan ja myös Nordea näyttää vihdoin elonmerkkejä. Lähivuosien tuloskasvunäkymä on edelleen vaisu, mutta noin 5,5 % kasvava sekä turvallinen osinkotuotto tarjoaa edelleen riittävän tuotto-odotuksen osakkeen omistamiselle. 

Tyyppi: company_report
6.11.
2019

Sammon Q3-raportti ei tarjonnut tapahtumarikkaiden viime viikkojen jälkeen suurempia yllätyksiä. Q3-tulos oli odotetusti heikko ja tuloksen valopilkkuna oli erinomaista vakuutusteknistä suorittamistaan jatkanut If. Lähivuosien tuloskasvuajurit loistavat poisaolollaan, mutta näkemyksemme mukaan kestävällä tasolla oleva 6 % osinkotuotto ja maltillinen osingon kasvu pitävät tuotto-odotuksen kuitenkin riittävällä tasolla. Toistamme lisää-suosituksemme ja tarkistamme tavoitehintamme 38,0 euroon (aik. 37,0 euroa) lievästi kohonneen osien summa-laskelmamme perusteella.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

Torstai oli Sammolle musta päivä, kun Nordean odotuksia suurempi osingonleikkaus pakotti myös Sammon leikkaamaan omaa osinkoaan ja päättämään 10 vuotisen osingon kasvuputken. Sampoa hinnoitellaan linjassa sen osien summan kanssa, joka on mielestämme perusteltua heikentyneiden osinkonäkymien johdosta. Osakkeen tuotto nojaa käytännössä täysin osinkoon sekä lievään osingon kasvuun. Päivitetty osinko on kuitenkin edelleen varsin turvallinen ja ennustettava ja näin ollen pidämme tätä varsin vaatimatonta tuotto-odotusta riittävänä.

Tyyppi: company_report
8.8.
2019

Heikentyneistä osinkonäkymistä huolimatta osake on mielestämme nykykurssilla aliarvostettu. Näemme kurssissa asteittain nousuvaraa Nordean sekä samalla Sammon omaan voitonjakoon liittyvän epävarmuuden poistuessa H2 aikana. Absoluuttisesti sekä historiallisesti korkea lähes 8 %:n turvallinen osinkotuotto tarjoaa osakkeelle hyvää pohjatuottoa.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Yhtiön osinkonäkymä on muuttunut aiempaa vaisummaksi Nordean heikkouden johdosta ja tämä rajoittaa osakkeen lyhyen aikavälin tuottopotentiaalia. Absoluuttisesti sekä suhteellisesti historiallisen korkea osinkotuotto (+7 %) yhdessä yritysjärjestelyoption kanssa tarjoaa kuitenkin osakkeelle riittävän tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Sammon Q4-tulos oli todella vahva ja osinko ylitti odotukset. Vaihdokset yhtiön johdossa ovat mielestämme loogisia ja edustavat selkeää jatkumoa yhtiön tarinaan. Osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvällä tasolla vahvan ja turvallisen osinkotuoton (7 %) sekä osakkeen lievän nousuvaran ansiosta. Lisäksi sijoittajat saavat kaupanpäälle arvoltaan selvästi positiivisen M&A-option.

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.