Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sampo

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

05.05.2022 - 13:30

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
4.5.
2022

Sammon Q1-tulos ylitti Ifin ja Mandatumin hyvän tuloskehityksen ansiosta ennusteemme. Tulosylityksessä oli kuitenkin tiettyä kertaluontoisuutta sekä sijoitustuottovetoisuutta ja isoja ennustemuutoksia raportti ei aiheuttanut.

Analyysi
9.2.
2022

Sammon Q4-tulos oli linjassa odotuksiin, mutta Topdanmarkin hankinnan suhteen otettiin iso henkinen askel eteenpäin. Osakkeen tuotto-odotus nojaa pitkälti lähivuosien osinkoihin, mutta matala riskitaso huomioiden tämä tarjoaa vielä riittävän tuotto-/riskisuhteen.

Analyysi
8.12.
2021

Sampo kertoi nostavansa omistuksen Hastingsissa 100 %:iin ja olemme huomioineet järjestelyn ennusteissamme. Järjestelyllä ei ole vaikutusta näkemykseemme Sammon käyvästä arvosta ja mielestämme osien summaan pohjautuva nousuvara sekä lähivuosien vuolas osinkovirta pitävät osakkeen tuotto-odotuksen edelleen hyvänä.

Analyysi
3.11.
2021

Osake ei mielestämme enää ole nykytasolla aliarvostettu ja lähivuosien tuotto-odotus koostuukin pitkälti yhtiön osinkovirrasta. Parhaat tuotot osakkeen suhteen on väistämättä syöty, mutta roikumme vielä mukana riski-/tuottosuhteen ollessa vielä riittävällä tasolla.

Analyysi
23.9.
2021

Odotamme Sammon irtaantuvan Nordeasta kokonaan H1’22 aikana ja olemme päivittäneet ennusteemme vastaamaan tätä. Aiemmasta poiketen odotamme Sammolta nyt osinkojen lisäksi myös merkittäviä omien osakkeiden ostoja osana ylimääräisen pääoman palauttamista omistajille. Vuolas voitonjako ja asteittain parantuva tulos tarjoavat edelleen riittävän tuotto-odotuksen erittäin matalan riskiprofiilin vastapainoksi.

Analyysi
4.8.
2021

Q2-tulos oli selvästi markkinaodotuksia vahvempi Ifin hurjan tuloskunnon myötä. Ennustamme yhtiön jatkavan Nordea-myyntejä Q3:lla ja odotamme aloittavan Nordeasta saatavien pääomien palauttamisen omistajilleen syksyllä. Nykyiselle alennukselle suhteessa osien summaan on vaikea löytää perusteita ja näemmekin osakkeen tuotto/riski-suhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Analyysi
5.5.
2021

Q1-tulos oli erittäin hyvä ja vakuutusliiketoiminnat ovat tällä hetkellä huikeassa iskussa. Ennusteissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia ja odotamme yhtiön jatkavan Nordea-myyntejään pian. Pidämme selvää alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme kurssin lähentyvän osien summaa strategian selkeytyessä. Osakkeen nousuvara yhdessä vahvan osingon kanssa pitää osakkeen riski-/tuottosuhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Analyysi
6.4.
2021

Olemme tarkistaneet näkemystämme osien arvosta ylöspäin Nordean kurssinousun sekä emoyhtiön saamien osinkojen myötä ja näemme osissa edelleen selkeää arvoa. Osien arvo tulee purkautumaan vauhdilla Nordea-irtaantumisten myötä ja pidämmekin osakkeen tuotto/riski-suhdetta edelleen hyvin houkuttelevana.

Analyysi
24.2.
2021

Keskiviikon CMD tarjosi selkeät askelmerkit yhtiön osissa piilevän arvon purkamiseksi. Meidän on entistä vaikeampia keksiä perusteita alennukselle suhteessa osien summaan ja näemme osakkeen tuotto/riski-suhteen lähivuosille erittäin houkuttelevana.

Analyysi
11.2.
2021

Q4-raportti kääntyi lopulta plussan puolelle Ifin erinomaisen suorituksen ansiosta. Tulosennusteissamme on tapahtunut vain rajallisia muutoksia, mutta olemme tarkistaneet näkemystämme Ifin käyvästä arvosta ylöspäin yhtiön jatkaessa huikeaa suorittamistaan. Pidämme selvää alennusta suhteessa osien summaan perusteettomana ja odotamme kurssin lähentyvän osien summaa strategian selkeytyessä. Osakkeen nousuvara yhdessä vahvan osingon kanssa pitää osakkeen riski-/tuottosuhteen edelleen hyvin houkuttelevana.

Sampo

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Mallisalkku