Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sampo

Viimeisimmät raportit

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
13.1.
2022

Miten osinkoennusteitanne pitäisi lukea huomioon ottaen Sammon lisäosingot?

Inderes Q&A
15.4.
2021

Kauppalehdessä 28.3.2021 esitettiin pohdinta, että Mandatum voisi tulla ns. keittiön kautta pörssiin ostamalla joku jo listattu varainhoitotalo: Mandatumin listaaminen olisi helpointa tehdä niin sanotusti keittiön kautta. ”Teknisesti listaus voisi olla helpointa ostamalla jokin pieni ja listattu varainhoitaja.” Listautumismarkkinan käydessä varsin kuumana on myöskin tuotu esille miten kalliiksi listautuminen tulee. Esimerkiksi Nightingalen lähes 10 M € kuluerä heikosti hoidetusta listautumisesta.

Inderes Q&A
2.3.
2021

Sampon strategiassa puhuttiin Nordeasta, topdanmarkista, hastingstista, mutta mandatumin kohtalo jäi auki. Mikähän mahtaa olla tilanne sen osalta?

Inderes Q&A
4.2.
2021

Hei, Voisiko Sampo laajentua toimimaan aktiivisemmin varainhoidossa ( vaikka Mandatumin osalta yritysostoin ) Nordea irtaantumisen jälkeen, niinkuin esim eQ/Evli tekee jos eivät löydä fiksuja yritysostokohteita vakuutuspuolelta? Varainhoitohan on erittäin ennustettavaa ja tasaista liiketoimintaa ( toki markkinoiden suuntaan määrittää lyhyellä aikavälillä ) mitä voidaan arvostaa korkeilla kertoimilla ( P/E 15-20 ) eikä se sido paljon pääomia, on helposti skaalautuvaa tuottaen vuolasta osinkovirtaa ja Sammolla olisi isot muskelit tähän.

Inderes Q&A
27.1.
2021

Sampo ja TietoEVRY ovat saaneet teiltä OSTA suosituksen jo "kauan sitten". Molemmat ovat kuitenkin jököttäneet samoilla lukemilla ainakin suosituksen ajan. Mikähän lienee syy siihen, etteivät nämä hyvät yhtiöt lähde nousuun nousuaikanakaan?

Inderes Q&A
20.1.
2021

Miten vahinkovakuutusyhtiö voi olla hirveän kannattava? Henkiyhtiön osalta sen vielä ymmärtäisin, joille syntyy rahastoja. Vahinkoyhtiön kannattavuus perustuu pelkkään ylihinnoitteluun. Kiitollinen vastauksesta.

Inderes Q&A
29.12.
2020

hei kysyn että onko sammon omien velkakirjojen osto sijoittajan kannalta posiitiivinen asia,vai eikö sillä ole merkitystä. miten se vaikuttaa yhtiön tulokseen.

Inderes Q&A
23.12.
2020

Sampo on onnistunut If:in kanssa äärimmäisen hyvin ja If onkin ehdoton timantti Sammon konsernissa. Mikä on Ifin tulevaisuus, onko Sammon järkevää irroittautua If-omistuksestaan millä aikavälillä vai onko tätä edes vielä järkevää miettiä? Onko Sammon kannalta järkevää spekuloida Ifin tuomisesta pörssiin itsenäiseksi yhtiöksi? Jos Ifistä irrottaudutaan niin mitä Sammosta jää edes jäljelle?

Inderes Q&A
11.11.
2020

Jos Nordean OPO on 8,06 ja ROE 10,1 niin miksi Sampo myi nyt Nordeaa @ 7,25 Eur lyhentääkseen omaa matakorkoista velkaansa? Eikö myöhemmin olisi saanut ainakin P/E 1- hinnan?

Inderes Q&A
9.10.
2020

Viitaten päivän uutiseen: https://www.inderes.fi/fi/uutiset/di-sampo-haluaisi-irtautua-nordeasta-p... Eli voisiko Sampo päästä eroon Nordea omistuksistaan myymällä osakkeet Nordealle, joka sitten ilahduttaisi omistajiaan mitätöimällä hankkimansa osakkeet.

Sampo

ipo