Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Sampo
12159 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 32.95 ALIN 32.08 VAIHTO (KPL) 2 590 142
MYYNTI 32.97 YLIN 33.10 VAIHTO (VAL) 84,462 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

5
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
15.5.
2020

Esimerkiksi jos Nordean kurssi laskee -> Sammon vaatimukset nousee - mistä tämä johtuu? Nouseeko nämä ‘varaukset’ kun on sijoitettu tuohon NFH? (Norwegian Finans Holdings)

Tyyppi: inderes_qa
16.4.
2020

Moro. Onko teillä tietoa miten Sammon omistamien vakuutusyhtiöiden täytyy korvata asiakkailleen koronan takia tulleita taloudellisia tappioita? Onko If, Mandatum, Topdanmarkin asiakkailla jotain vakuutuksia, mistä koituu merkittäviä vakuutuskorvauksia maksettavaksi ja siten heijastuisi myös loppujen lopuksi Sampoon?

Tyyppi: inderes_qa
6.4.
2020

Luen Buffettin sijoittajakirjeitä ja pohdin kahta asiaa: (1) Yhdistetty kulusuhde Jenkeissä P&C-toimijoilla 1900-luvun jälkipuoliskolla näyttäisi olleen vuosikaudet yli 100. Vaikkapa If:in nykyinen suhdeluku on aivan toista maata. Onko alan tuottavuus parantunut automatisoinnilla, fiksummilla aktuaareilla, molemmilla vai jollain muulla? (2) Poistot: ymmärränkö oikein että poistojen idea on se, että jos (hypoteettisissa staattisten hintojen ja maailmassa) siirtää vuosittain poistojen verran rahaa säästöön, on myöhemmin suurin piirtein varaa korvata rapistuva kalusto?

Tyyppi: inderes_qa
25.3.
2020

Moi! Ensinnäkin kiitos todella upeasta analyysistä. Minun kysymykseni koskee Sampoa. Sauli Vilén kirjoitti Sampo-analyysissään, että "Mandatumissa olemme laskeneet ennusteitamme reippaammin johtuen sijoitustuottojen suuremmasta merkityksestä yhtiölle. Lisäksi globaali korkotason lasku tulee painamaan diskonttokorkoja, mikä nakertaa tulosta myös tulevaisuudessa". Mitä tämä diskonttokorkojen lasku käytännössä tässä yhteydessä tarkoittaa? Tarkoittaako se, että Sauli arvioi kokonaisriskin määrän pienenevän vai onko minulta jäänyt jotain ymmärtämättä?

Tyyppi: inderes_qa
20.3.
2020

Miten näette Sammon tuloskehityksen vakauden? Kurssi laskenut ihmeen paljon ottaen huomioon, että viimeisten 12 kk liikevoitto kertaluonteisista alaskirjauksistakin huolimatta oli hulppeat 1 541 mEUR. Helsingin pörsissä ei ollut viime vuonna kuin Neste (2 229 mEUR) ja Nordea (liikevoitto 2 113 mEUR), jotka tekivät Sampoa enemmän liikevoittoa. Sammon osinkotuotto nyt huimat 8,3%.

Tyyppi: inderes_qa
13.11.
2019

Onko tietoa koska Wahlroos jää Sammosta eläkkeelle ja millainen vaikutus tällä tulee olemaan?

Tyyppi: inderes_qa
9.8.
2019

Sampo puhuu paljon hybridilainojen käytöstä ja kertoo saavansa niillä liikumavaraa taseeseensa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja miksi vakavarainen Sampo laskee liikkeelle hybridilainaa?

Tyyppi: inderes_qa
31.5.
2019

Hirveän vähän on näkynyt analyytikoilta kysymystä eikä yhtiöllä itselläkään ole ollut silloin syytä asiaa esille nostaa, että kun If yhtöllä on hyvä konsepti ja pohjoismaat hyvin halussa, niin onko konseptia vietävissä pohjoismaiden ulkopuolella - digtaalisuus ja analytiikkahan if:ssä on edistyksellistä - tämähän on kasvukysymys ! Siitä johdannaisena kasvuun, laajentumiseen ja Topdenmarkia kohtaan, entäs if listautuminen? Tai Topdenmark vaihtotarjous ja/tai If sulautumistarjous mergerinä uudelle if+Topdenmark listayhtiölle ?

Tyyppi: inderes_qa
14.5.
2019

Koska Sampo maksaa lisäosingon? Saadakseen lisäosingon pitääkö osakkeita omistaa 10.4.

Tyyppi: inderes_qa
14.5.
2019

Terve, Sauli mainitsi, että Sampo hyötyisi, jos korkotaso nousisi. Mikä Sammon liiketoiminta on sidottu korkojen nousuun niin että marginaali (vai volyymi?) kasvaisi korkojen noustessa? Vai viitattiinko tällä Nordean taseen positioon?

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.