Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Sampo

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

11
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
20.1.
2021

Miten vahinkovakuutusyhtiö voi olla hirveän kannattava? Henkiyhtiön osalta sen vielä ymmärtäisin, joille syntyy rahastoja. Vahinkoyhtiön kannattavuus perustuu pelkkään ylihinnoitteluun. Kiitollinen vastauksesta.

Inderes Q&A
29.12.
2020

hei kysyn että onko sammon omien velkakirjojen osto sijoittajan kannalta posiitiivinen asia,vai eikö sillä ole merkitystä. miten se vaikuttaa yhtiön tulokseen.

Inderes Q&A
23.12.
2020

Sampo on onnistunut If:in kanssa äärimmäisen hyvin ja If onkin ehdoton timantti Sammon konsernissa. Mikä on Ifin tulevaisuus, onko Sammon järkevää irroittautua If-omistuksestaan millä aikavälillä vai onko tätä edes vielä järkevää miettiä? Onko Sammon kannalta järkevää spekuloida Ifin tuomisesta pörssiin itsenäiseksi yhtiöksi? Jos Ifistä irrottaudutaan niin mitä Sammosta jää edes jäljelle?

Inderes Q&A
11.11.
2020

Jos Nordean OPO on 8,06 ja ROE 10,1 niin miksi Sampo myi nyt Nordeaa @ 7,25 Eur lyhentääkseen omaa matakorkoista velkaansa? Eikö myöhemmin olisi saanut ainakin P/E 1- hinnan?

Inderes Q&A
9.10.
2020

Viitaten päivän uutiseen: https://www.inderes.fi/fi/uutiset/di-sampo-haluaisi-irtautua-nordeasta-p... Eli voisiko Sampo päästä eroon Nordea omistuksistaan myymällä osakkeet Nordealle, joka sitten ilahduttaisi omistajiaan mitätöimällä hankkimansa osakkeet.

Inderes Q&A
5.6.
2020

Hei, Aika ajoin analyyseissa näkyy mainittavan monialayhtiöalennus ja sijoitusyhtiöalennus. Minkä takia tällainen alennus ylipäänsä tehdään, tai vastaavasti joissakin tapauksissa (ilmeisesti Sampo?) jätetään tekemättä?

Inderes Q&A
3.6.
2020

OP:n pääanalyytikko esittää, että Sampo tulisi pilkkoa osiin omistaja-arvon luomiseksi. Perustelut ovat suhteellisen vakuuttavat eli nykyisillä omistuksilla ei saada mitään synergiaetuja. Oletteko tästä samaa mieltä? Onko nykymuotoisesta Sammosta mitään etua verrattuna pilkkomiseen? Paljonko ovat Sammon pääkonttoritoiminnan ym. ylimääräisen konsernirakenteen aiheuttamat kulut vuositasolla?

Inderes Q&A
15.5.
2020

Esimerkiksi jos Nordean kurssi laskee -> Sammon vaatimukset nousee - mistä tämä johtuu? Nouseeko nämä ‘varaukset’ kun on sijoitettu tuohon NFH? (Norwegian Finans Holdings)

Inderes Q&A
16.4.
2020

Moro. Onko teillä tietoa miten Sammon omistamien vakuutusyhtiöiden täytyy korvata asiakkailleen koronan takia tulleita taloudellisia tappioita? Onko If, Mandatum, Topdanmarkin asiakkailla jotain vakuutuksia, mistä koituu merkittäviä vakuutuskorvauksia maksettavaksi ja siten heijastuisi myös loppujen lopuksi Sampoon?

Inderes Q&A
6.4.
2020

Luen Buffettin sijoittajakirjeitä ja pohdin kahta asiaa: (1) Yhdistetty kulusuhde Jenkeissä P&C-toimijoilla 1900-luvun jälkipuoliskolla näyttäisi olleen vuosikaudet yli 100. Vaikkapa If:in nykyinen suhdeluku on aivan toista maata. Onko alan tuottavuus parantunut automatisoinnilla, fiksummilla aktuaareilla, molemmilla vai jollain muulla? (2) Poistot: ymmärränkö oikein että poistojen idea on se, että jos (hypoteettisissa staattisten hintojen ja maailmassa) siirtää vuosittain poistojen verran rahaa säästöön, on myöhemmin suurin piirtein varaa korvata rapistuva kalusto?

Sampo

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.