Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Sampo
8966 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 40.78 ALIN 40.43 VAIHTO (KPL) 401 878
MYYNTI 40.79 YLIN 40.83 VAIHTO (VAL) 16,318 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

6
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
13.11.
2019

Onko tietoa koska Wahlroos jää Sammosta eläkkeelle ja millainen vaikutus tällä tulee olemaan?

Tyyppi: inderes_qa
9.8.
2019

Sampo puhuu paljon hybridilainojen käytöstä ja kertoo saavansa niillä liikumavaraa taseeseensa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja miksi vakavarainen Sampo laskee liikkeelle hybridilainaa?

Tyyppi: inderes_qa
31.5.
2019

Hirveän vähän on näkynyt analyytikoilta kysymystä eikä yhtiöllä itselläkään ole ollut silloin syytä asiaa esille nostaa, että kun If yhtöllä on hyvä konsepti ja pohjoismaat hyvin halussa, niin onko konseptia vietävissä pohjoismaiden ulkopuolella - digtaalisuus ja analytiikkahan if:ssä on edistyksellistä - tämähän on kasvukysymys ! Siitä johdannaisena kasvuun, laajentumiseen ja Topdenmarkia kohtaan, entäs if listautuminen? Tai Topdenmark vaihtotarjous ja/tai If sulautumistarjous mergerinä uudelle if+Topdenmark listayhtiölle ?

Tyyppi: inderes_qa
14.5.
2019

Koska Sampo maksaa lisäosingon? Saadakseen lisäosingon pitääkö osakkeita omistaa 10.4.

Tyyppi: inderes_qa
14.5.
2019

Terve, Sauli mainitsi, että Sampo hyötyisi, jos korkotaso nousisi. Mikä Sammon liiketoiminta on sidottu korkojen nousuun niin että marginaali (vai volyymi?) kasvaisi korkojen noustessa? Vai viitattiinko tällä Nordean taseen positioon?

Tyyppi: inderes_qa
27.3.
2019

Hei. Tuli mieleen tästä sellainen kyssäri että vaikuttaako kuinka Nordeaan? Mitä hyötyjä Nordea tästä voisi saara tai mitä haittaa tästä on Nordealle? Terveisin osinkokiimassa ostettu Nordeaa

Tyyppi: inderes_qa
13.3.
2019

Kari Stadigh sanoi tuossa niitten videolla: “En näe mitään syytä, miksi Sampo ei voisi jatkaa aikaisempien vuosien malliin ja luoda merkittävissä määrin omistaja-arvoa myös tänä vuonna” Mitä mieltä Sauli on? Onko sampo onnistunut luomaan omistaja-arvoa nyt viimesinä vuosina? Kurssi oli v2015 huipuissaan, josta on luisuiltu alas. Toki markkina tilanne on ollut 'outo' sammolle, johtuen heidän isoista ( ja tällä hetkellä tuottamattomista) korko sijoituksistaan & Pankkien rahanpesu skandaalit.

Tyyppi: inderes_qa
19.2.
2019

Mitä näistä yhtiöistä kannattaa ostaa pitkänaikavälin salkkuun? Varsinkin Sampon tulevaisuuden näkymät askarruttaa.

Tyyppi: inderes_qa
11.2.
2019

Saulilta loistava analyysi Sammon/Nordean pelintekijäjärjestelyistä. Mutta olisin odottanut spekulaatiota, mikä rooli on Jokerilla. Onko Gardell pelkkä maskotti Nordeassa? Yksi meistä kasvottomista omistajista.

Tyyppi: inderes_qa
8.1.
2019

Hei Sauli! Viime kuukausien aikana yhä suurempi määrä analyytikoita on suositellut osakepainon vähentämistä salkussa ja osan varoista siirtämistä korkoihin. Korkoinstrumentteihin sijoittaminen muuten kuin rahastojen kautta on kuitenkin yksityissijoittajalle haastavaa. Voisiko sijoitusta Sampo-konserniin pitää epäsuorana tapana kasvattaa korkojen merkitystä salkussa? Entä joutuuko korkopainoa Sampo-konsernin kautta kasvattava sijoittaja ostamaan korkoinstrumentteja yli niiden markkina-arvon, kun Sampo-konsernin price-to-book luku on 1,6?

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konsernin tavoite on luoda arvoa omistajilleen. Konserni pyrkii joustavasti hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia omistaja-arvon luomiseksi esimerkiksi yritysjärjestelyin. Sampo-konsernin liiketoiminta jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat tytäryhtiöt If, Topdanmark ja Mandatum Life sekä osakkuusyhtiö Nordea. Sampo-konsernin kirjanpidossa Nordeaa käsitellään osakkuusyhtiönä. Liiketoiminta-alueilla on selkeät oman pääoman tuottotavoitteisiin pohjautuvat strategiat. Sammon sijoittajasivuille