Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Sampo
12159 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 32.95 ALIN 32.08 VAIHTO (KPL) 2 590 142
MYYNTI 32.97 YLIN 33.10 VAIHTO (VAL) 84,462 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

5
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: video
2.6.
2020

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin kuvailee vuoden 2020 yhtiökokouspuheenvuorossaan koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien vaikutuksia Suomen ja Euroopan talouteen sekä Sampo-konsernin vahvaa taloudellista tilannetta.

A pre-recorded address by the Chairman of the Board Björn Wahlroos. Wahlroos describes economic impacts of the COVID-19 pandemic and the lockdown in Finland and in Europe as well as the strong financial standing of Sampo Group.

Tyyppi: video
7.5.
2020

Sampo otti osumaa kevään pörssiromahduksesta, mutta Ifin loistava suoritus painaa vaakakupissa enemmän. Uusi osinkopolitiikka hämmentää sijoittajia vieläkin. Käytännössä se antaa johdolle enemmän liikkumavaraa sekä siirtää huomion tuloskehitykseen . Analyytikko Sauli Vilén avaa ajatuksiaan yhtiöstä sijoituskohteena.

Seuraa Sampoa https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

Kysymykset kellotettuna:

Tyyppi: video
6.5.
2020

Sampo otti pörssiromahduksessa isosti osumaa, mutta vakuutusteknisesti Q1-tulosraportti oli erinomainen. Konsernijohtaja Torbjörn Magnusson kommentoi Vernerin haastattelussa yhtiön leikattua osinkoa ja liikkeiden mahdollisuutta yritysjärjestelyrintamalla.

Seuraa Sampoa https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

Tyyppi: video
6.5.
2020

Analyytikko Sauli Vilén kommentoi Sampoa sijoituskohteena ja Sammon Q1-tulosraporttia livenä keskiviikkona noin kello 9.50 alkaen. 

Tyyppi: video
24.3.
2020

Toistaiseksi muutama pörssiyhtiö on päättänyt vetää osinkoesityksensä uudelleentarkasteluun. Pohjoismaissa erityisesti finanssisektori on kertonut osingonlykkäyksistä. Analyytikko Sauli Vilén taustoittaa tilannetta ja analysoi, mitä vaihtoehtoja Sammolla on pöydällä.

Videon aiheet kellotettuna:
00:25 Osinkoesityksiä vedetään takaisin
01:55 Finanssisektorin osingot
03:50 Mitä tekevät Nordea ja Sampo?

Tyyppi: video
18.3.
2020

Sammon nykyinen kurssitaso tarjoaa sijoittajille poikkeuksellisen tilaisuuden ostaa Sammon kruununjalokivi If:iä rajulla alennuksella suhteessa sen käypään arvoon. Käänteisesti voidaan myös ajatella, että nykykurssilla sijoittajat saavat Nordean, Topdanmarkin sekä pienemmät finanssisijoitukset kaupan päälle, sillä Sammon nykykurssi on linjassa If:n ja Mandatumin käypien arvojen kanssa. Analyytikko Sauli Vilén kommentoi.

Tyyppi: video
7.2.
2020

Sampo tunnetaan vastaisuudessakin osingoista. Uusi osinkopolitiikka ei sidettä riko. Sampo pitää isännän roolin vastedeskin Nordeassa. Öljytankkerin kääntäminen on alkanut pienin askelin.

Aiheet kellotettuna:
00:20 Mitä uusi osinkopolitiikka tarkoittaa?
02:30 Kuinka turvattu on uusi osinkotaso?
04:20 Alkaako Sampo vihdoin saada vetoa Nordeasta?
06:20 Nordean omien osakkeiden ostot yhä tapetilla
08:10 Miksi ei ole realistista, että Sampo irrottautuisi Nordeasta?
10:20 Mistä Sampo taikoo tuloskasvua?
12:30 Miksi Sampoa kannattaa vielä omistaa?

Tyyppi: video
6.2.
2020

Sammon uusi konsernijohtaja Torbjörn Magnusson kommentoi Inderesin Pulkkisen haastattelussa Sammon vuotta 2019, uutta osinkopolitiikkaa ja Nordean omistusta. Haastattelu on englanniksi.

Seuraa Sampoa https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

Tyyppi: video
6.2.
2020

Seuraa Sammon tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä.

Tyyppi: video
6.2.
2020

Sammon tulokseen liittyi ennakkoon poikkeuksellisen paljon epävarmuutta, sillä ensimmäistä kertaa historiassa Nordean tulos ei ollut etukäteen tiedossa. Nordea otti Q4:llä askeleen oikeaan suuntaan, mikä on tärkeää Sammolle.

Sampoa voi seurata https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo.

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.