Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Solteq

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
2.3.
2021

Solteq kertoi eilen vahvistavansa Utilities-liiketoimintaa pienen, mutta hyvin kannattavan liiketoiminnan yritysoston myötä. Yritysosto on hyvin linjassa strategian kanssa, minkä keskiössä on Solteqin ohjelmistoliiketoiminta ja kansainvälistyminen. Lisäksi kaupan arvostus on hyvin maltillinen. Nousseilla ennusteillamme yhtiön arvostuskuva on edelleen hyvin houkutteleva, mikä yhdessä systemaattisen strategian toteutuksen kanssa puoltaa edelleen vahvaa näkemystä osakkeesta.

Analyytikon kommentti
2.3.
2021

Nostamme Solteqin tavoitehinnan 5,6 euroon (aik. 4,8) heijastellen ennustemuutoksia ja toistamme osakkeen osta-suosituksen. Solteq kertoi eilen vahvistavansa Utilities-liiketoimintaa pienen, mutta hyvin kannattavan liiketoiminnan yritysoston myötä.

Analyytikon kommentti
1.3.
2021

Solteq kertoi aamulla allekirjoittaneensa Partiture Oy:n kanssa sopimuksen liiketoimintakaupasta, jonka myötä Partiture Oy:n asiantuntijapalveluliiketoiminta nykyisine työntekijöineen ja asiakkaineen siirtyy Solteqille 1.3.2021 alkaen.

Tiedotteet
1.3.
2021

Pörssitiedote, 01.03.2021, klo 08.00
Solteq Oyj on tänään allekirjoittanut Partiture Oy:n kanssa sopimuksen liiketoimintakaupasta, jonka myötä Partiture Oy:n asiantuntijapalveluliiketoiminta nykyisine työntekijöineen ja asiakkaineen siirtyy Solteqille 1.3.2021 alkaen. Partiture Oy on Suomen johtava energia-alan konsultointi- ja projektinhallintayritys. Utilities-sektori on Solteqille yksi keskeisistä kasvun ajureista pohjoismaisessa markkinassa, jossa digitaalinen murros on nostanut digitaaliset ratkaisut yhtiöiden strategian ytimeen.

Inderes analyysi
26.2.
2021

Solteqin suorittaminen jatkui vahvana Q4:llä ja tulos ylitti jälleen ennusteemme. Usean vaikean vuoden jälkeen Solteqin sijoittajatarina alkoi viime vuonna vahvistua asteittain kasvavan ohjelmisto- ja tuoteliiketoiminnan myötä. Lisäksi huomattavasti parantuneen tulostason ansiosta kassavirta on vahvistunut, tase parantunut ja riskiprofiili laskenut. Tuloskasvun myötä osakkeen arvostuskuva näyttää hyvin houkuttelevalta useammasta näkökulmasta katsottuna. 

Analyytikon kommentti
26.2.
2021

Nostamme Solteqin tavoitehinnan 4,8 euroon (aik. 3,4) heijastellen ennustemuutoksia ja vahvistunutta luottamusta ohjelmistoliiketoimintaan. Samalla nostamme suosituksen osta-tasolle (aik. lisää). Solteqin suorittaminen jatkui vahvana Q4:llä ja tulos ylitti jälleen ennusteemme.

inderesTV
25.2.
2021

Solteqin vertailukelpoinen liikevaihto ja tulos kohenivat selvästi vuonna 2020. Hyvän vuoden kruunasi loppuvuotta kohti kiihtynyt ohjelmistoliiketoiminnan kasvu sekä selvästi odotettua suurempi osinko.

Analyytikon kommentti
25.2.
2021

Solteqin aamulla julkistama Q4-raportti oli odotuksia hieman parempi. Yhtiön Q4-liikevaihto ja tulos kasvoivat hieman odotuksia enemmän. Liiketoiminta-alueittain tärkeä Solteq Software jatkoi vahvaa suorittamista ja eteni edelleen oikeaan suuntaan. Solteq ohjeisti liikevaihdon kasvavan selvästi ja liikevoiton paranevan, mikä jättää tulkinnan varaa. Markkinat hinnoittelivat ennen Q4-raporttia jo tuntuvaa tuloskasvua vuodelle 2021.

Tiedotteet
25.2.
2021

Solteq Oyj Pörssitiedote 25.02.2021 klo 8.00
Yhtiö onnistui erittäin hyvin muuttuneessa markkinatilanteessa

Analyytikon kommentti
24.2.
2021

Tuloksen ja ohjeistuksen lisäksi mielenkiinnon kohteena on Solteq Softwaren kehitys, koska yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti omiin tuotteisiin ja korona laittaa hidasteita tuotteiden kaupallistamiseen.

Solteq

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Solteq

Solteq on pohjoismainen IT-palveluiden ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja, joka on erikoistunut liiketoiminnan digitalisaatioon sekä toimialakohtaisiin ohjelmistoihin. Keskeisiä toimialoja, joista yhtiöllä on pitkäaikainen kokemus, ovat kauppa, teollisuus, energia ja palvelut. Solteq toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa sekä Iso-Britanniassa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 600 IT-alan ammattilaista.