Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Telia company
9391 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 33.89 ALIN 33.72 VAIHTO (KPL) 8 107 672
MYYNTI 33.90 YLIN 34.14 VAIHTO (VAL) 275,038 Milj. SEK

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
19.7.
2020

Telian operatiivinen tulos oli odotuksia parempi tehostamistoimien tukemana Q2:lla ja kannattavuus pysyi vertailukauden tasolla koronasta huolimatta. Yhtiön johdolla on ei-strategisten omistusten divestointien myötä nyt parempi fokus strategian toteutukseen. Arvioimme yhtiön tehostamistoimien mahdollistavan yhtiölle selvän tuloskasvun lähivuosina ja potentiaalia on vielä ennusteita parempaan liikevaihdon kasvuun sekä kannattavuuteen. Nykyinen arvostus (2020 P/E 20) tarjoaa vielä lievää nousuvaraa ja lisäksi hyvä 6 %:n osinkotuotto antaa selkänojaa. 

Yhtiöraportti
23.4.
2020

Telian Q1-raportti oli kaksijakoinen, kun tulostaso jäi hieman odotuksista Q1:llä, mutta toisaalta näkyvyys parani yhtiön antaessa jälleen ohjeistuksen kuluvalle vuodelle. Koronapandemia vaikuttaa tällä hetkellä negatiivisesti TV & Media -liiketoimintaan, kun perinteinen operaattoriliiketoiminta jatkaa lähes entiseen malliin. Näkemyksemme mukaan osaketta on painettu koronakriisissä huomattavasti liiketoimintaan kohdistuvia vaikutuksia enemmän, minkä myötä arvostus on houkutteleva ja puoltaa jatkamaan ajallisesti hajautettuja ostoja.

Yhtiöraportti
27.3.
2020

Koronapandemia iskee odotettua voimakkaammin Telian mainostuloihin ja yhtiö veti takaisin ohjeistuksensa vuodelle 2020 sekä leikkasi osinkoehdotustaan. Näkemyksemme mukaan osaketta on painettu koronakriisissä liiketoiminnan vaikutuksia huomattavasti enemmän, minkä myötä arvostus on houkutteleva ja puoltaa jatkamaan ajallisesti hajautettuja ostoja.

Yhtiöraportti
19.3.
2020

Koronan vaikutusten pitäisi näillä näkymin olla suhteellisen rajallisia Telialle. Pidämme nykyistä absoluuttista (2020e P/E 14x) ja suhteellista arvostusta houkuttelevana. Lisäksi tasoltaan suhteellisen varma ja houkutteleva osinkotuotto luo näkemyksemme mukaan pohjatasoa osakkeelle.

Yhtiöraportti
30.1.
2020

Telian Q4-raportti kallistui hieman pehmeyden puolelle odotettua heikomman kassavirtaohjeistuksen myötä, vaikka vuoden 2019 kassavirta ylitti ohjeistuksen ja osinko markkinaodotukset. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana etenkin tulospotentiaalin ja suhteellisen arvostuseron myötä. Lyhyellä tähtäimellä jatkuvat pienet pettymykset ja Ruotsin heikkous pitävät kuitenkin riskitason koholla ja estävät tulospotentiaalin realisoitumisen.

Yhtiöraportti
14.1.
2020

Odotamme Telian raportoivan ohjeistuksen ylälaidassa olevan kassavirran vuodelta 2019 ja pidämme ylitystä myös mahdollisena. Fokus tilinpäätöksessä on kuitenkin erityisesti ensi vuoden kassavirtaohjeistuksessa, minkä epävarmuus lisääntyi Q3:n kommenteissa. Telia sai vuoden lopussa odotetusti päätökseen Bonnier Broadcasting -kaupan, jonka lisäsimme ennusteisiimme joulukuusta 2019 alkaen. Bonnier-kauppa tulee vetämään vuoden 2020 kasvua.

Yhtiöraportti
18.10.
2019

Telian Q3-raportti oli kaksijakoinen, kun tulostrendi ja kassavirta olivat positiivisia mutta ensi vuoden omien osakkeiden takaisinostojen poistaminen ja kassavirran epävarmuus pettymys. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana etenkin tulospotentiaalin ja suhteellisen arvostuseron myötä, mutta lyhyellä tähtäimellä epävarmuus estää potentiaalin realisoitumisen osakkeessa.

Yhtiöraportti
18.7.
2019

Telian Q2-tulostaso oli aikaisemmin indikoidusti edelleen heikohko, vaikka askel parempaan suuntaan. Ruotsin-liiketoiminnan heikkous aiheuttaa hieman huolia, mutta yhtiö odottaa edelleen tehostamisien toteutuvan H2:lla, tukien tuloskehitystä ja kassavirtaa jatkossa. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana, mutta lyhyellä tähtäimellä osakkeen nousuvara on rajallinen, huomioiden Ruotsin epävarmuus. Osakkeen laskuvaraa rajaa kuitenkin edelleen hyvä osinko ja osakeostot. 

Yhtiöraportti
26.4.
2019

Telian liikevaihto kasvoi yrityskauppojen myötä linjassa odotuksiin Q1:llä. Yhtiön tulostaso oli odotetusti heikohko ja sen odotetaan paranevan vuoden toisella puoliskolla, kuten jo Q4:llä ja pääomamarkkinapäivässä ohjeistettiin. Operaattoreilla on suhteellisen hyvä näkyvyys liiketoimintaan ja Telian tehostamistoimenpiteiden pitäisi alkaa tukea erityisesti kannattavuutta ja kassavirtaa. Osakekurssi ja ennusteet ovat lähes ennallaan ja sen myötä osakkeen arvostus on edelleen houkutteleva. Lisäksi yhtiö tarjoaa pörssin parasta osinkotuottoa (6 % + 3 %).

Yhtiöraportti
27.3.
2019

Telia järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka yhteydessä yhtiö tarkensi sekä pidensi tehokkuustoimenpiteiden aikajännettä. Sektorilla on jo pidemmän aikaa ollut kasvu kortilla. Telia vaikuttaa fokusoivan nyt keskipitkällä tähtäimellä vahvasti kassavirtaan. Operatiivisesti lyhyen aikavälin epävarmuus on edelleen koholla, mutta odotamme yrityskauppojen ja jatkuvien tehostamistoimien mahdollistavan maltillisen tuloskasvun tulevina vuosina.  

Telia company

Telia lyhyesti

Telia Company AB on monikansallinen teleoperaattori, joka muodostui alun perin ruotsalaisen Telian ja suomalaisen Soneran fuusion tuloksena vuonna 2002. Telia tarjoaa sekä kiinteän verkon että mobiilin tietoliikennepalveluja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille.