Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Telia company
7571 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 41.20 ALIN 41.09 VAIHTO (KPL) 2 433 443
MYYNTI 41.22 YLIN 41.35 VAIHTO (VAL) 100,284 Milj. SEK

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Tulevat tapahtumat

29
Tam
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
14.1.
2020

Odotamme Telian raportoivan ohjeistuksen ylälaidassa olevan kassavirran vuodelta 2019 ja pidämme ylitystä myös mahdollisena. Fokus tilinpäätöksessä on kuitenkin erityisesti ensi vuoden kassavirtaohjeistuksessa, minkä epävarmuus lisääntyi Q3:n kommenteissa. Telia sai vuoden lopussa odotetusti päätökseen Bonnier Broadcasting -kaupan, jonka lisäsimme ennusteisiimme joulukuusta 2019 alkaen. Bonnier-kauppa tulee vetämään vuoden 2020 kasvua.

Tyyppi: company_report
18.10.
2019

Telian Q3-raportti oli kaksijakoinen, kun tulostrendi ja kassavirta olivat positiivisia mutta ensi vuoden omien osakkeiden takaisinostojen poistaminen ja kassavirran epävarmuus pettymys. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana etenkin tulospotentiaalin ja suhteellisen arvostuseron myötä, mutta lyhyellä tähtäimellä epävarmuus estää potentiaalin realisoitumisen osakkeessa.

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Telian Q2-tulostaso oli aikaisemmin indikoidusti edelleen heikohko, vaikka askel parempaan suuntaan. Ruotsin-liiketoiminnan heikkous aiheuttaa hieman huolia, mutta yhtiö odottaa edelleen tehostamisien toteutuvan H2:lla, tukien tuloskehitystä ja kassavirtaa jatkossa. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana, mutta lyhyellä tähtäimellä osakkeen nousuvara on rajallinen, huomioiden Ruotsin epävarmuus. Osakkeen laskuvaraa rajaa kuitenkin edelleen hyvä osinko ja osakeostot. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Telian liikevaihto kasvoi yrityskauppojen myötä linjassa odotuksiin Q1:llä. Yhtiön tulostaso oli odotetusti heikohko ja sen odotetaan paranevan vuoden toisella puoliskolla, kuten jo Q4:llä ja pääomamarkkinapäivässä ohjeistettiin. Operaattoreilla on suhteellisen hyvä näkyvyys liiketoimintaan ja Telian tehostamistoimenpiteiden pitäisi alkaa tukea erityisesti kannattavuutta ja kassavirtaa. Osakekurssi ja ennusteet ovat lähes ennallaan ja sen myötä osakkeen arvostus on edelleen houkutteleva. Lisäksi yhtiö tarjoaa pörssin parasta osinkotuottoa (6 % + 3 %).

Tyyppi: company_report
27.3.
2019

Telia järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka yhteydessä yhtiö tarkensi sekä pidensi tehokkuustoimenpiteiden aikajännettä. Sektorilla on jo pidemmän aikaa ollut kasvu kortilla. Telia vaikuttaa fokusoivan nyt keskipitkällä tähtäimellä vahvasti kassavirtaan. Operatiivisesti lyhyen aikavälin epävarmuus on edelleen koholla, mutta odotamme yrityskauppojen ja jatkuvien tehostamistoimien mahdollistavan maltillisen tuloskasvun tulevina vuosina.  

Tyyppi: company_report
28.1.
2019

Telian Q4-raportti oli pitkästä aikaa odotuksia heikompi pääasiassa johtuen Ruotsista. Telian kertoma osinkoehdotus oli kuitenkin linjassa markkinaodotuksiin. Lisäksi Telia ohjeisti vapaan kassavirran nousevan, tukien kasvavaa osinkoa vuonna 2020. Operatiivisesti lyhyen aikavälin epävarmuus on hieman koholla johtuen Ruotsin heikkoudesta, mutta odotamme yrityskauppojen ja jatkuvien tehostamistoimien mahdollistavan hyvän tuloskasvun kuluvana vuonna. Telian osakkeen suhteellinen aliarvostus on hieman kaventunut laskeneiden ennusteiden myötä.

Tyyppi: company_report
22.10.
2018

Liikevaihto ja käyttökate kasvoivat markkinaodotuksia paremmin ja yhtiö nosti odotetusti käyttökateohjeistustaan Q3:lla. Maantieteellisesti 6/7 markkinaa etenee positiivisesti. Odotamme yhtiön jatkavan tasaista tuloskasvua yrityskauppojen, synergioiden ja jatkuvan tehostamisen myötä keskipitkällä aikavälillä. Ennusteillamme osakkeen arvostus on maltillinen niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti. Lisäksi Telia tarjoaa pörssin ja sektorinsa parasta osinkotuottoa.

Tyyppi: company_report
23.7.
2018

Liikevaihto ja käyttökate kasvoivat hyvin Q2:lla ja yhtiö toisti odotetusti ohjeistuksensa. Mielenkiintoisinta oli kuitenkin Telian ilmoittamat strategiaa tukevat Norjan TDC:n, GET:n ja Bonnierin TV-kanavien ostot neutraalilla/maltillisella arvostuksella. Näkemyksemme mukaan viimeaikainen kurssilasku on avannut hyvän ostopaikan, koska kauppojen arvostus on maltillinen, yhtiö pitää osinko-ohjeistuksen sekä osakkeiden takaisinosto-ohjelman ennallaan. Lisäksi osakkeen arvostus on maltillinen niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti sekä osien summan kautta laskettuna.

Tyyppi: company_report
5.6.
2018

Telian kurssi on laskenut muutaman prosentin sen jälkeen, kun yhtiön reilu viikko sitten huhuttiin ostavan Bonnierin TV-kanavat. Telia vahvisti käyneensä keskusteluja Bonnierin kanssa, mutta ei kertonut enempää. Nykytiedon valossa on liian aikaista sanoa olisiko kauppa onnistunut vai ei. Arvioimme Telian pystyvän jatkamaan hyvää osingonjakoa ja takaisinosto-ohjelmaansa, vaikka yhtiö ostaisi Bonnierin TV-kanavat. 

Tyyppi: company_report
23.4.
2018

Telian Q1-raportti oli kokonaisuutena vahva, päämarkkinoiden operatiivinen kehitys oli positiivista, yhtiö nosti kassavirtaohjeistustaan ja ostaa takaisin omia osakkeitaan. Arvioimme positiivisen operatiivisen trendin jatkuvan ja yhdessä tehostamisen kanssa mahdollistavan vakaan tuloskasvun. Telian arvostus on näkemyksemme mukaan edelleen maltillinen osien summan kautta laskettuna sekä niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti. Lisäksi hyvä osinkotuotto tukee osaketta.

Telia company

Telia lyhyesti

Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Turkki mukaan lukien.

Telian organisaatio on jaettu useampaan alueeseen, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Viro ja muihin toimintoihin. Yhtiö on luopumassa Euraasian liiketoiminnoista.

Osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä (NASDAQ OMX Stockholm ja NASDAQ OMX Helsinki.

Telian sijoittajasivut