Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Telia company
8945 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 32.18 ALIN 31.94 VAIHTO (KPL) 15 025 535
MYYNTI 32.20 YLIN 32.60 VAIHTO (VAL) 484,151 Milj. SEK

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Tulevat tapahtumat

17
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
23.4.
2020

Telian Q1-raportti oli kaksijakoinen, kun tulostaso jäi hieman odotuksista Q1:llä, mutta toisaalta näkyvyys parani yhtiön antaessa jälleen ohjeistuksen kuluvalle vuodelle. Koronapandemia vaikuttaa tällä hetkellä negatiivisesti TV & Media -liiketoimintaan, kun perinteinen operaattoriliiketoiminta jatkaa lähes entiseen malliin. Näkemyksemme mukaan osaketta on painettu koronakriisissä huomattavasti liiketoimintaan kohdistuvia vaikutuksia enemmän, minkä myötä arvostus on houkutteleva ja puoltaa jatkamaan ajallisesti hajautettuja ostoja.

Tyyppi: company_report
27.3.
2020

Koronapandemia iskee odotettua voimakkaammin Telian mainostuloihin ja yhtiö veti takaisin ohjeistuksensa vuodelle 2020 sekä leikkasi osinkoehdotustaan. Näkemyksemme mukaan osaketta on painettu koronakriisissä liiketoiminnan vaikutuksia huomattavasti enemmän, minkä myötä arvostus on houkutteleva ja puoltaa jatkamaan ajallisesti hajautettuja ostoja.

Tyyppi: company_report
19.3.
2020

Koronan vaikutusten pitäisi näillä näkymin olla suhteellisen rajallisia Telialle. Pidämme nykyistä absoluuttista (2020e P/E 14x) ja suhteellista arvostusta houkuttelevana. Lisäksi tasoltaan suhteellisen varma ja houkutteleva osinkotuotto luo näkemyksemme mukaan pohjatasoa osakkeelle.

Tyyppi: company_report
30.1.
2020

Telian Q4-raportti kallistui hieman pehmeyden puolelle odotettua heikomman kassavirtaohjeistuksen myötä, vaikka vuoden 2019 kassavirta ylitti ohjeistuksen ja osinko markkinaodotukset. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana etenkin tulospotentiaalin ja suhteellisen arvostuseron myötä. Lyhyellä tähtäimellä jatkuvat pienet pettymykset ja Ruotsin heikkous pitävät kuitenkin riskitason koholla ja estävät tulospotentiaalin realisoitumisen.

Tyyppi: company_report
14.1.
2020

Odotamme Telian raportoivan ohjeistuksen ylälaidassa olevan kassavirran vuodelta 2019 ja pidämme ylitystä myös mahdollisena. Fokus tilinpäätöksessä on kuitenkin erityisesti ensi vuoden kassavirtaohjeistuksessa, minkä epävarmuus lisääntyi Q3:n kommenteissa. Telia sai vuoden lopussa odotetusti päätökseen Bonnier Broadcasting -kaupan, jonka lisäsimme ennusteisiimme joulukuusta 2019 alkaen. Bonnier-kauppa tulee vetämään vuoden 2020 kasvua.

Tyyppi: company_report
18.10.
2019

Telian Q3-raportti oli kaksijakoinen, kun tulostrendi ja kassavirta olivat positiivisia mutta ensi vuoden omien osakkeiden takaisinostojen poistaminen ja kassavirran epävarmuus pettymys. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana etenkin tulospotentiaalin ja suhteellisen arvostuseron myötä, mutta lyhyellä tähtäimellä epävarmuus estää potentiaalin realisoitumisen osakkeessa.

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Telian Q2-tulostaso oli aikaisemmin indikoidusti edelleen heikohko, vaikka askel parempaan suuntaan. Ruotsin-liiketoiminnan heikkous aiheuttaa hieman huolia, mutta yhtiö odottaa edelleen tehostamisien toteutuvan H2:lla, tukien tuloskehitystä ja kassavirtaa jatkossa. Pidämme Teliaa edelleen mielenkiintoisena sijoitustarinana, mutta lyhyellä tähtäimellä osakkeen nousuvara on rajallinen, huomioiden Ruotsin epävarmuus. Osakkeen laskuvaraa rajaa kuitenkin edelleen hyvä osinko ja osakeostot. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Telian liikevaihto kasvoi yrityskauppojen myötä linjassa odotuksiin Q1:llä. Yhtiön tulostaso oli odotetusti heikohko ja sen odotetaan paranevan vuoden toisella puoliskolla, kuten jo Q4:llä ja pääomamarkkinapäivässä ohjeistettiin. Operaattoreilla on suhteellisen hyvä näkyvyys liiketoimintaan ja Telian tehostamistoimenpiteiden pitäisi alkaa tukea erityisesti kannattavuutta ja kassavirtaa. Osakekurssi ja ennusteet ovat lähes ennallaan ja sen myötä osakkeen arvostus on edelleen houkutteleva. Lisäksi yhtiö tarjoaa pörssin parasta osinkotuottoa (6 % + 3 %).

Tyyppi: company_report
27.3.
2019

Telia järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka yhteydessä yhtiö tarkensi sekä pidensi tehokkuustoimenpiteiden aikajännettä. Sektorilla on jo pidemmän aikaa ollut kasvu kortilla. Telia vaikuttaa fokusoivan nyt keskipitkällä tähtäimellä vahvasti kassavirtaan. Operatiivisesti lyhyen aikavälin epävarmuus on edelleen koholla, mutta odotamme yrityskauppojen ja jatkuvien tehostamistoimien mahdollistavan maltillisen tuloskasvun tulevina vuosina.  

Tyyppi: company_report
28.1.
2019

Telian Q4-raportti oli pitkästä aikaa odotuksia heikompi pääasiassa johtuen Ruotsista. Telian kertoma osinkoehdotus oli kuitenkin linjassa markkinaodotuksiin. Lisäksi Telia ohjeisti vapaan kassavirran nousevan, tukien kasvavaa osinkoa vuonna 2020. Operatiivisesti lyhyen aikavälin epävarmuus on hieman koholla johtuen Ruotsin heikkoudesta, mutta odotamme yrityskauppojen ja jatkuvien tehostamistoimien mahdollistavan hyvän tuloskasvun kuluvana vuonna. Telian osakkeen suhteellinen aliarvostus on hieman kaventunut laskeneiden ennusteiden myötä.

Telia company

Telia lyhyesti

Telia Company AB on monikansallinen teleoperaattori, joka muodostui alun perin ruotsalaisen Telian ja suomalaisen Soneran fuusion tuloksena vuonna 2002. Telia tarjoaa sekä kiinteän verkon että mobiilin tietoliikennepalveluja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille.