Pihlajalinna

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Liiketoiminnan voimakas kasvu kuntaulkoistusten kautta. Etumatka kilpailijoihin laajan palvelutarjonnan ansiosta. Ikääntyvä väestö ja terveyspalveluiden kysynnän kasvu.
Poliittisten päätösten arvaamattomuus sote-toimialalla. Ulkoistusliiketoiminnan kannattavuus voi jäädä tavoitteista. Liiallinen kasvuhakuisuus voi mennä kannattavuuden edelle.
Nykyiseen tuloksentekokykyyn nähden haastavasti hinnoiteltu. Voimakas kasvupotentiaali oikeuttaa korkean arvostuksen.

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: company_report
5.4.
2017

Pihlajalinnan osake on laskenut vuoden alusta 10 % ja kurssi on nyt selvästi tavoitehintamme alapuolella. Pidämme yhtiön lähivuosien kasvunäkymiä suotuisina ja laajan palveluvalikoiman sekä vahvan maantieteellisen verkoston takia uskomme yhtiön kuuluvan tulevan sote-murroksen voittajiin. Otamme kurssilaskun johdosta osakkeeseen entistä positiivisemman näkemyksen.

Tyyppi: morning_review
5.4.
2017
Alaotsikot:
 • Ranskan presidentinvaalikamppailu edelleen tiukka
 • Pihlajalinna päivitys - nostamme suositusta kurssilaskun jälkeen

Fondian osakkeen ensimmäisen kaupankäyntipäivän noin 29 %:n kurssinousun (merkintähinnasta) myötä arvostustaso on mielestämme korkeahko ja haluamme yhtiöltä näyttöjä ennusteitamme korkeammasta kannattavuudesta, ennen kuin olemme valmiita hyväksymään osakkeelle nykyistä korkeampia arvostuskertoimia

Tyyppi: inderes_qa
30.3.
2017

Hei, Huhujen mukaan Terveystalo olisi listautumassa pörssiin lähitulevaisuudessa. Miten näette kyseisen yhtiön mahdollisuudet ja uhat tulevassa sote-uudistuksessa? Ja miten yhtiö on positioitunut suhteessa suurimpiin kilpailijoihinsa avautuvalla markkinalla? Kiitos jo etukäteen!

Tyyppi: morning_review
21.2.
2017
Alaotsikot:
 • Bittium päivitys - katsomme tuotestrategian kehitystä murroksen yli
 • Solteq päivitys - markkinamuutokset jarruttavat kasvua
 • Scanfil Q4 perjantaina - ohjeistus ratkaisee reaktion

Restamaxin aamulla julkaisema Q4-tulos jäi odotuksistamme etenkin liikevaihdon osalta. Odotuksia heikomman kasvun myötä myös tulos jäi odotuksista ja kokonaisuutena raportti oli meille pettymys. 

Tyyppi: company_report
20.2.
2017

Pihlajalinnan Q4-raportti oli odotuksiimme nähden neutraali eikä antanut aihetta muuttaa näkemystämme yhtiön arvosta tai suotuisista pitkän aikavälin kasvunäkymistä.

Tyyppi: morning_review
20.2.
2017
Alaotsikot:
 • Bittium Q4 - vuoden 2017 näkymät selvästi odotettua heikommat
 • Restamax Q4 huomenna - odotamme hyvää suoritusta kaikilla rintamilla
 • Pihlajalinna päivitys - aika panostaa markkina-aseman vahvistamiseen

Osakkeen arvostus ei ole lyhyellä tähtäimellä edullinen, mutta Huhtamäen vahva track-record ja pitkän tähtäimen hyvä tuloskasvunäkymä huomioiden pidämme kertoimia yhä kohtuullisina.

Tyyppi: video
17.2.
2017

pihlisq4

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktan kommentoi analyytikko Petri Kajaanin haastattelussa Q4'16 sujumista. Kajaani kysyy, miten vuosi 2016 sujui, missä meni hyvin ja mitä voisi parantaa; minkälainen markkina on muotoutumassa Pihlajalinnalle valinnanvapauden myötä sotekentällä; avaisitteko yhtiön brändiuudistusta ja miksi lavea ohjeistushaarukka? 

Tyyppi: morning_review
17.2.
2017
Alaotsikot:
 • Rapala H2 - ensimmäistä kertaa vuosiin yhtiöllä on selkeä suunta
 • Pihlajalinna Q4 - kaikilta osin neutraali raportti
 • Consti Yhtiöt päivitys - yhtiö palaa jälleen vahvemmalle kasvu-uralle

Revenion HOME-tuotteen FDA-luvan ratkeamisen lähestyessä kannattaa osakkeen kyydissä mielestämme pysytellä, sillä todennäköisyydet ovat edelleen luvan saamisen puolella. 

Pihlajalinna

ISIN: 
FI4000092556
Pihlajalinna lyhyesti

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa Pihlajalinna ja Dextra –brändien alla sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita niin lääkärikeskuksissa ja terveysasemilla, hammasklinikoilla kuin sairaaloissakin eri puolilla Suomea.