Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Marimekko

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
20.8.
2021

Marimekon Q2 ylitti vertailukauden ja markkinaodotukset. Brändillä on nyt vahva vetovoima, uudet mallistot myyvät hyvillä katteilla kuin kuumille kiville ja kilpailukyky on loistavalla tasolla. Marimekko on viime vuosina pystynyt jatkuvasti laajentamaan asiakaskuntaansa ja parantamaan tulostaan. Odotamme yhtiön tekevän 70. juhlavuotenaan historiansa kovimman tuloksen. Vaikka nykyisen kasvuvauhdin ja vahvan kannattavuuden ylläpitäminen myös tulevina vuosina arveluttaa, on mielestämme sijoittajien turha hätäillä osakkeen kanssa ennen kuin yhtiön suoritukset antavat siihen syyn.

Inderes analyysi
21.5.
2021

Marimekon Q1 ylitti selvästi vertailukauden ja markkinaodotukset. Yhtiö nosti viime viikolla vuoden 2021 tulosohjeistustaan, mikä yhdessä vahvan Q1 raportin kanssa sai meidät nostamaan vuoden 2021 liikevoittoennustettamme 14 %. Marimekko brändillä on nyt vahva vetovoima kuluttajien keskuudessa ja yhtiön kilpailukyky on saatu nostettua erinomaiselle tasolle . Alkuvuosi oli erittäin lupaava ja odotamme yhtiön tekevän 70 vuotisjuhlansa kunniaksi yhtiön historian vahvimman tuloksen. 

Inderes analyysi
18.2.
2021

Marimekon Q4 ylitti vertailukauden ja odotuksemme. Yhtiö antoi myös rohkean ohjeistuksen 70v. juhlavuoteen. Marimekko-brändillä on nyt vahva vetovoima kuluttajien keskuudessa ja pidämme koronavuoden suoritusta osoituksena nykyisestä erinomaiselle tasolle nostetusta mukautumis- ja kilpailukyvystä. Olemme nostaneet hieman lähivuosien ennusteitamme Q4-raportin jälkeen, minkä takia nostamme tavoitehintaamme  ja toistamme positiivisen näkemyksemme. 

Inderes analyysi
11.12.
2020

Marimekko nosti torstaina vuoden 2020 liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan Suomen vahvan vähittäismyynnin ja parantuneiden loppuvuoden näkymien ansiosta. Marimekko-brändin uudistunut suunta ja tuoreet mallistot tuntuvat vetoavan hyvin kuluttajiin, mikä tukee yhtiön kasvunäkymiä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Vahvat näytöt puoltavat lisää-suosituksen toistamista, vaikka tulospohjainen arvostus ei ole enää erityisen matala.

Inderes analyysi
8.11.
2020

Marimekon Q3-tulos ylitti vertailukauden ja markkinaodotukset. Kannattavuus oli erinomainen, mikä kertoo brändin tämänhetkisestä vahvasta vetovoimasta kuluttajien keskuudessa ja johdon kyvystä siirtää hyvä kysyntä myös tulosriveille haastavasta markkinatilanteesta huolimatta. Nostimme hyvien suoritusten jatkuessa lähivuosien tulosennusteitamme 3-7 %.

Inderes analyysi
20.9.
2020

Marimekko palautti perjantaina vuoden 2020 ohjeistuksen, joka oli selvästi odotuksiamme parempi. Marimekon reagointikyky koronapandemiaan on ollut erinomainen, mikä on lisännyt luottamustamme yhtiön kilpailukykyä ja johtoa kohtaan. Brändin uudelleen herännyt kiinnostus kuluttajien keskuudessa, hyvä hinnoitteluvoima ja nopea kustannussäästöohjelma ovat pitäneet kannattavuuden vahvalla tasolla, ja yhtiön tuloskehitystä katsoessa vaikuttaa siltä ettei koronapandemiaa olisi tässä välissä ollutkaan. Nostimme vuoden 2020 liikevoittoennustettamme 40 % ja 2021-2022 ennusteitamme 10-20 %.

Inderes analyysi
17.8.
2020

Marimekon Q2-raportti oli odotuksiamme parempi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiön reagointikyky ja kannattavuuden suojaaminen koronapandemian keskellä yllätti meidät positiivisesti. Nostimme kuluvan vuoden tulosennustettamme merkittävästi ja teimme lähivuosien ennusteisiin pieniä positiivisia muutoksia. Vakuuttavan Q2-raportin johdosta toistamme positiivisen suosituksemme ja nostamme tavoitehintaamme.

Inderes analyysi
15.5.
2020

Marimekon Q1-liikevaihto ylitti odotuksemme mutta tulos oli lievä pettymys, minkä takia laskimme hieman lähivuosien tulosennusteitamme. Vaikka vuosi 2020 tulee olemaan koronaviruksen ja myymälöiden väliaikaisten sulkemisten takia erittäin heikko, olemme vakuuttuneita, että Marimekon vahva tase, hyvässä nosteessa oleva brändi ja nopeasti aloitetut kulusäästöt vievät yhtiön koronakriisin läpi vain lievästi kastunein jaloin. 

Inderes analyysi
26.3.
2020

Marimekko perui vuoden 2020 ohjeistuksen, sillä koronavirus on heikentänyt kulutuskysyntänäkymiä yhtiön markkina-alueilla ja on epätodennäköistä, että vanhaan ohjeistukseen päästään. Laskimme ennusteitamme merkittävästi ja tarkistamme siksi tavoitehintaa alaspäin. Pysymme osakkeessa kuitenkin positiivisella puolella, sillä olemme luottavaisia, että yhtiön hyvin liitänyt tuloskunto pääsee lähivuosina takaisin siivilleen antaen tukea viime viikkoina selvästi laskeneelle osakekurssille.

Inderes analyysi
14.2.
2020

Marimekon Q4 oli liikevaihdon osalta odotuksiamme parempi ja liikevoitto oli tarkan ohjeistuksen takia odotetun hyvä. Yhtiö antoi mielestämme vahvoihin tuloskasvunäkymiin peilattuna konservatiivisen 2020-ohjeistuksen ja arvioimme sen vielä tänä vuonna nousevan. Liikevaihto on päässyt hyvään kasvuvauhtiin ja yhtiö tekee merkittäviä panostuksia pitkän aikavälin kasvu- ja kannattavuuskehitykseen etenkin kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Marimekko

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas