Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Marimekko
5448 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 29.30 ALIN 29.15 VAIHTO (KPL) 33 733
MYYNTI 29.45 YLIN 30.50 VAIHTO (VAL) 1,001 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
15.5.
2020

Marimekon Q1-liikevaihto ylitti odotuksemme mutta tulos oli lievä pettymys, minkä takia laskimme hieman lähivuosien tulosennusteitamme. Vaikka vuosi 2020 tulee olemaan koronaviruksen ja myymälöiden väliaikaisten sulkemisten takia erittäin heikko, olemme vakuuttuneita, että Marimekon vahva tase, hyvässä nosteessa oleva brändi ja nopeasti aloitetut kulusäästöt vievät yhtiön koronakriisin läpi vain lievästi kastunein jaloin. 

Yhtiöraportti
26.3.
2020

Marimekko perui vuoden 2020 ohjeistuksen, sillä koronavirus on heikentänyt kulutuskysyntänäkymiä yhtiön markkina-alueilla ja on epätodennäköistä, että vanhaan ohjeistukseen päästään. Laskimme ennusteitamme merkittävästi ja tarkistamme siksi tavoitehintaa alaspäin. Pysymme osakkeessa kuitenkin positiivisella puolella, sillä olemme luottavaisia, että yhtiön hyvin liitänyt tuloskunto pääsee lähivuosina takaisin siivilleen antaen tukea viime viikkoina selvästi laskeneelle osakekurssille.

Yhtiöraportti
14.2.
2020

Marimekon Q4 oli liikevaihdon osalta odotuksiamme parempi ja liikevoitto oli tarkan ohjeistuksen takia odotetun hyvä. Yhtiö antoi mielestämme vahvoihin tuloskasvunäkymiin peilattuna konservatiivisen 2020-ohjeistuksen ja arvioimme sen vielä tänä vuonna nousevan. Liikevaihto on päässyt hyvään kasvuvauhtiin ja yhtiö tekee merkittäviä panostuksia pitkän aikavälin kasvu- ja kannattavuuskehitykseen etenkin kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Yhtiöraportti
6.11.
2019

Marimekon Q3 ylitti odotuksemme liikevaihdon ja tuloksen osalta. Brändin uudistuneella suunnalla ja mallistoilla näyttää olevan niin vahva vetovoima kuluttajien keskuudessa, ettei yhtiön viime vuosina käynnistynyt tulosjuna näytä lainkaan pysähtymisen merkkejä. Tarkistamme hyvän raportin ja positiivisten ennustemuutosten johdosta tavoitehintaamme ylöspäin. Vaikka osakkeen arvostus ei enää ole matala, näemme silti vahvojen tuloskasvunäkymien ja vakaan osinkotuoton tarjoavan riittävän tuotto-odotuksen positiivisella puolella pysymiseen.

Yhtiöraportti
14.10.
2019

Marimekko nosti vuoden 2019 liikevoitto-ohjeistustaan jo toistamiseen tänä vuonna. Marimekko-brändi näyttää elävän uutta nousua laajemman yleisön ja varsinkin nuorison keskuudessa, mikä tekee yhtiön kasvunäkymistä tällä hetkellä hyvin houkuttelevat. Brändin uudistunut suunta ja tuoreet mallistot ovat maistuneet kuluttajille hyvin. Lisääntynyt positiivinen näkyvyys katukuvassa ja mediassa heijastuvat nyt konkreettisesti myyntilukuihin ja brändin ympärillä leijuva myönteinen tunnelma antaa tukea myös suhteelliselle myyntikatteelle.

Yhtiöraportti
15.8.
2019

Marimekon Q2 oli odotuksiamme parempi. Brändin uudistuneella suunnalla ja mallistoilla näyttää olevan nyt kuluttajien keskuudessa erittäin vahva vetovoima, mikä tarjoaa hyvät liikevaihdon ja tuloksen kasvunäkymät. Vahvan tuloskasvun momentumia vastaan ei ole järkevä taistella negatiivisella suosituksella, vaikka osakkeen arvostus ei ole enää erityisen matala.

Yhtiöraportti
11.7.
2019

Marimekko on saanut viimeisen kolmen vuoden aikana käännettyä liiketoimintansa selvästi parempaan suuntaan. Liikevaihto on lähtenyt hyvään kasvuun, kannattavuus on noussut ja yhtiö nauttii jälleen brändin hyvästä myötätuulesta. Hyvien suoritusten siivittämänä yhtiö nosti 2018 lopussa taloudellisia tavoitteitaan, jotka nostivat riman hyvin korkealle. Osakekurssiin on leivottu jo kovat lähivuosien odotukset ja yhtiöltä vaaditaan kovia suorituksia, jotta kurssilla olisi vielä nousuvaraa.

Yhtiöraportti
17.5.
2019

Marimekon Q1 oli selvästi odotuksiamme vahvempi liikevaihdon ja kannattavuuden osalta. Teimme kuluvan vuoden ja lähivuosien tulosennusteisiimme noin 10 %:n korjaukset ylöspäin ja nostamme tästä johtuen tavoitehintaamme. Yhtiön varovainen ohjeistus, korkealle tasolle nousseen kannattavuuden kestävyyteen liittyvä epävarmuus ja haastavan arvostuksen yhdistelmä saa meidät kuitenkin pysymään varovaisella kannalla.

Yhtiöraportti
13.5.
2019

Marimekko julkistaa Q1-raporttinsa torstaina klo 8:30. Yhtiön osakekurssi on laskenut huhtikuussa nähdyiltä kaikkien aikojen korkeimmalta tasolta jo 30 %, mikä on korjannut mielestämme selkeimmän yliarvostuksen pois osakkeesta. Päivitämme tästä johtuen suosituksemme ennen Q1-raporttia astetta neutraalimmalle tasolle ja toistamme tavoitehintamme. Emme tehneet päivityksen yhteydessä muutoksia ennusteisiimme, joten suositusmuutos perustuu puhtaasti osakkeen viimeisen kuukauden aikana nähtyyn voimakkaaseen kurssilaskuun.

Yhtiöraportti
27.2.
2019

Marimekon Q4-raportti jäi hieman vertailukauden ja ennusteidemme alapuolelle. Erittäin vahvan alkuvuoden jälkeen yhtiö tarjosi pitkästä aikaa lievän tulospettymyksen ja kädenlämpöisen ohjeistuksen vuodelle 2019. Vaikka odotamme liiketoiminnan hyvän kehityksen jatkuvan lähivuosina, osake on noussut kolmen vuoden aikana noin 300 % ja arvostukseen heijastuu jo mielestämme turhan kovat tuloskasvuodotukset.

Marimekko

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Marimekko

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 450 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.