Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Toivo Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
14.5.
2023

Toivo Groupin Q1-raportti oli pääpiirteissään odotettu, mutta haastava markkinatilanne on saanut meidät laskemaan ennusteitamme etenkin vuosien 2023-2024 osalta. Voimakkaasti laskenut arvostus on kääntänyt mielestämme osakkeen tuotto/riski-suhteen kuitenkin positiiviseksi, sillä nykykurssilla (2023e: P/NAV 1,0x) sijoittaja pääsee kiinni yhtiön kiinteistöportfolioon tasearvostuksin (2023e: nettotuottovaatimus 5,1 %) ja saa hankekannan pidemmän aikavälin kehityspotentiaalin käytännössä ilmaiseksi. 

Analyysi
1.3.
2023

Toivon Q4-tulos oli hieman yli ennusteidemme. Ohjeistuksen perusteella Toivon tuloskunto vaikuttaisi kestävän vaikeassa markkinassa pelättyä paremmin, mutta markkinanäkymiin liittyy mielestämme kuitenkin edelleen korostettua epävarmuutta. Näemme arvostuskuvan kohollaan olevat riskit (etenkin korkojen ja tuottovaatimusten kehitys) huomioiden tällä hetkellä neutraalina.

Analyysi
10.12.
2022

Kesällä 2021 listautuneen Toivo Groupin kasvu on ollut viime vuosina vakuuttavaa. Kiinteistömarkkinoiden tilanne on korkojen nousun myötä vaikeutunut kuitenkin selvästi ja yhtiön liiketoiminta pääsee lähivuosina todelliseen happotestiin. Mielestämme osakkeen tuottopotentiaali on riskeihin suhteutettuna lyhyellä aikavälillä rajallinen. 

Analyysi
27.11.
2022

Toivon antama tulosvaroitus ei tullut yllätyksenä, mutta tuottovaatimuksiin kohdistuva nousupaine vaikuttaisi heijastuvan numeroihin aiempia odotuksiamme nopeammin. Päivitimme ennusteemme vastaamaan laskenutta ohjeistusta. 

Analyysi
10.11.
2022

Toivon Q3-raportti ei sisältänyt yllätyksiä, mutta kiinteistösijoitusmarkkinoiden heikentyminen ja noussut korkotaso johti merkittäviin negatiivisiin ennustemuutoksiin. Mielestämme osakekurssi ei hinnoittele täysimääräisesti heikentynyttä markkinatilannetta ja näemme nykyisen arvostustason (P/NAV 1,7x) hyvänä myyntipaikkana.

Analyysi
10.8.
2022

Toivon Q2 sujui odotuksiamme vahvemmin, mutta heikentyvä asuntomarkkina asettaa epävarmuustekijöitä lyhyen aikavälin tuloskehitykselle. 

Analyysi
11.5.
2022

Toivon Q1-tulos oli ylitti ennusteemme odotuksia suurempien käyvän arvon muutosten johdosta. Yhtiön operatiivinen kehitys vaikuttaa etenevän raiteillaan, mutta kohollaan olevat lyhyen aikavälin riskitekijät ja paineessa olevat toimialan arvostukset puoltavat mielestämme varovaisuutta osakkeen suhteen. 

Analyysi
21.2.
2022

Q4-raportti oli sekä tuloksen että ohjeistuksen osalta selvästi odotuksiamme vahvempi. Luottamuksemme Toivon lähivuosien tuloskasvunkäymiä kohtaan on noussut selvästi, mutta neutraali arvostus ja kohollaan olevat lyhyen aikavälin riskitekijät saavat meidät kyttäämään osakkeessa vielä toistaiseksi parempia ostopaikkoja.

Analyysi
16.2.
2022

Toivo julkistaa Q4-tuloksen perjantaina 8.30. Arviomme mukaan yhtiön loppuvuosi on sujunut isossa kuvassa odotetusti, eikä numeroiden ei pitäisi sisältää suuria yllätyksiä. Vaikka Toivon lähivuosien kasvunäkymät ovatkin edelleen vahvat, pitävät nousevat korko-odotukset sekä pk-seudun vuokra-asuntomarkkinan heikkous riskitason lyhyellä aikavälillä koholla. 

Analyysi
11.11.
2021

Toivon Q3-tulos jäi hieman ennusteistamme, mutta isossa kuvassa raportti oli odotettu. Yhtiön hankekanta kasvoi Q3:lla vahvasti ja olemmekin tarkistaneet ennusteita lähivuosien kehitysinvestoinneista ylöspäin. Aikaisempi näkemyksemme on osoittautunut selvästi liian pessimistiseksi, mutta päivitettyjen ennusteiden valossa osakkeessa on mielestämme vaikea nähdä nykytasolta oleellista lyhyen aikavälin nousuvaraa.

Toivo Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas