Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Bittium

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
9.8.
2021

Bittiumin Q2-tulos jäi odotuksista ja komponenttipula varjostaa pahasti myös muuten hyviä näkymiä, minkä takia olemme laskeneet lähivuosien ennusteita voimakkaasti. Suuret tuotekehitysinvestoinnit on valtaosin tehty, mutta sadonkorjuuta joudutaan edelleen odottamaan. Odottavan aika on ollut pitkä, ja osakkeessa näkyy ymmärrettäviä turhautumisen merkkejä luottamuksen tulospotentiaaliin horjuessa. Mielestämme nykytasolla osakkeen riski/tuotto-suhde on kuitenkin kohtuullinen, kunhan yhtiö pääsee nykyiseltä tulostasolta selvästi eteenpäin lähivuosina. 

Inderes analyysi
30.4.
2021

Nostamme Bittiumin tavoitehintaa heijastellen lähivuosien ennustemuutoksia Q1-katsauksen jälkeen. Vaikka Q1-tulos oli heikko, näkymät olivat rohkaisevat, Medicalin liikevaihto erittäin vahva ja Tough Mobilen vastaanotto yllättävän hyvä. Defense-markkinan ulkopuolella asiat tuntuvatkin kehittyvän oikeaan suuntaan, ja pitkästä aikaa luottamuksemme yhtiön tuloskasvutarinaan sai vahvistusta. Arvostus on nykytuloksella erittäin korkea, mutta tuloskasvun realisoituessa arvostuskuva muuttuisi nopeasti (2022e P/E 20x). 

Inderes analyysi
12.2.
2021

Bittiumin Q4-tulos jäi kauas odotuksistamme ja vuodesta 2020 muodostui yhtiölle erittäin vaikea. Myös vuoden 2021 ennusteet laskivat merkittävästi, mutta katseet kääntyvät nopeasti pandemian yli ja vuoteen 2022. Silloin osakkeen arvostus on kohtuullinen (P/E 20x), mutta tämä vaatii yhtiöltä merkittävää tuloskasvua, mikä on jäänyt viime vuosina toiveeksi. Näin ollen sijoittajien täytyykin saada merkittävä nousupotentiaali tämän riskin kantamisesta. 

Inderes analyysi
25.1.
2021

Osake on noussut viime kuukausina yli 30 %, kun usko tarinaan on palannut vastoinkäymisten jälkeen. Boston Scientific osti Bittiumin yhteistyökumppani Preventicen, mikä nosti jälleen myös yritysostokorttia ja korosti Medical Technologies -liiketoiminnan arvoa. Kurssinousun jälkeen arvostus on korkea (2021e P/E 38x) nykyisellä tulostasolla, mutta osaketta ajaa enemmänkin luottamus yhtiön tulevaisuuden tuloskasvutarinaan. Jos yhtiö onnistuisi lähivuosina lunastamaan sille asetut kovat odotukset, nykyinen arvostus olisi hyvin perusteltavissa.

Inderes analyysi
30.11.
2020

Yhtiön negatiivinen tulosvaroitus ei ollut yllätys, mutta huolestuttavampaa oli heikkouden jatkuminen vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Olemme laskeneet lähivuosien ennusteitamme selvästi, mutta uskomme edelleen vahvaan tuloskasvuun tulevina vuosina. Viime kuukausina yli 30 % laskeneen osakkeen riski/tuotto-profiili on merkittävästi parantunut, kun odotuksia on hinnoiteltu selvästi vähemmän ja ylimääräinen innostus on poistunut. Arvostus on silti yhä korkea (2021e oik. P/E 28x) ja sijoittajilta vaaditaan vieläkin paljon kärsivällisyyttä. 

Inderes analyysi
1.11.
2020

Bittiumin vuosia kestänyt murros- ja investointivaihe on arviomme mukaan loppusuoralla, mutta yhtiön Q3-katsaus vahvisti ainakin osittain pelkojamme koronapandemian selvästä negatiivisesta vaikutuksesta uusmyyntiin. Näkemyksemme mukaan pandemia siirtää sadonkorjuuta sekä voimakkaan tuloskasvun vaihetta eteenpäin, minkä takia olemme laskeneet erityisesti vuoden 2021 ennusteita rajusti. Uskomme että kyseessä on pääosin viivästys eikä kasvutarinan täyskäännös, mutta sijoittajien kärsivällisyyttä ja luottamusta tilanne nakertaa.

Inderes analyysi
14.10.
2020

Koronapandemian toinen aalto Euroopassa iskee arviomme mukaan yhtiön myyntiputkeen ja lisäksi Tough SDR -tuotekehitys on viivästynyt suunnitellusta aikataulusta. Nämä heijastunut erityisesti ensi vuoden näkymään ja näemme merkittävän riskin sille, että odottamamme voimakas tuloskasvu siirtyy pidemmälle tulevaan. Samalla osake on kuitenkin pysynyt nousukäyrällä ja nostanut odotuksia yhtiötä kohtaan.

Inderes analyysi
7.8.
2020

Bittiumin Q2-tulos oli odotuksiamme parempi, mutta loppuvuoden näkymiä varjostaa erityisesti Mexsat-toimituksiin liittyvä epävarmuus. Tuoteliiketoiminnan ja terveysteknologian nousu ovat jatkuvasti vahvemmalla pohjalla, ja hiljalleen yhtiön suuret tuotekehityspanostukset ovat kypsymässä kasvaviksi liiketoiminnoiksi. Vaikka lähivuosien tuloskasvun kulmakerroin on epäselvä, olemme luottavaisia tulostrendin nousevasta suunnasta.

Inderes analyysi
4.5.
2020

Bittiumin alkuvuosi sujui hyvin ja Q1-tulos sekä näkymät loppuvuodelle olivat odotuksiemme mukaisia. Olemme tehneet pieniä tarkistuksia lähivuosien ennusteisiin, joihin liittyvää epävarmuutta nostaa koronapandemian mahdollinen pitkittyminen. Koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset vaikeuttavat Bittiumin myyntiä, mutta Euroopassa poikkeustilanne vaikuttaisi olevan hiljalleen rauhoittumassa. Osakkeen arvostus on korkeahko ja tuotto-odotus nojaa lähivuosien voimakkaan tuloskasvun realisoitumiseen. Kehityksen pysyessä raiteillaan on osakkeessa kuitenkin myös selvää nousupotentiaalia.

Inderes analyysi
15.4.
2020

Koronapandemian suorat vaikutukset Bittiumiin ovat arviomme mukaan rajallisia, mutta epävarmuus on silti noussut selvästi ja olemme laskeneet lähivuosien ennusteita noin 10 %. Laskimme tavoitehintaamme linjassa ennusteiden kanssa, joten osakkeen arvostus on korkea ja nojaa lähivuosina odotetun tuloskasvun realisoitumiseen. Sijoittajat kantavat merkittävää riskiä koronan vaikutuksista, mutta pitkän aikavälin tuotto-odotus on mielestämme hyvä.

Bittium

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas