Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Solteq

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
5.5.
2023

Solteqin liikevaihto laski odotettua enemmän, mutta suuremmat sopeuttamiset rajasivat tappiota. Yhtiö antoi myös uuden ohjeistuksen, joka oli linjassa ennusteisiimme. Kokonaisuutena Solteqin operatiivisen käänteen ajoitukseen ja sen mittakaavaan liittyy edelleen epävarmuutta. Liiketoimintamyynnin myötä tase vahvistuu, mikä laskee selvästi uudelleenrahoitukseen liittynyttä riskiä ja antaa operatiivista rauhaa. Ennustamme yhtiön palaavan tyydyttävälle kannattavuustasolle vasta vuonna 2025.

Analyysi
3.5.
2023

Solteq julkistaa Q1-raporttinsa torstaina aamulla kello 8.00. Odotamme liikevaihdon laskeneen ja myös liikevoiton olevan tappiolla. Solteq kertoi huhtikuussa merkittävästä liiketoimintakaupasta ja peruutti luonnollisesti samalla tulosohjeistuksensa. Arvioimme yhtiön antavan raportin yhteydessä myös uuden tulosohjeistuksen, mikä heijastelee arviomme mukaan aikaisempaa ohjeistusta, muokattuna liiketoimintakaupan vaikutuksilla.

Analyysi
17.2.
2023

Solteqin Q4-tulos, ohjeistus oli pettymys. Ohjeistus ja kommentit olivat odotuksiamme varovaisemmat ja jättävät epävarmuuden käänteen ajoituksesta ja mittakaavasta. Ennustamme yhtiön palaavan tyydyttävälle kannattavuustasolle vasta vuonna 2025, mikä ei vieläkään kuvasta yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan potentiaalia. Näin arvostuskuva ei lyhyellä aikavälillä puolla positiivista näkemystä, vaikka ohjelmistoliiketoiminnassa arviomme mukaan on mielenkiintoista potentiaalia pidemmällä aikavälillä. 

Analyysi
28.10.
2022

Solteqin Q3-raportti oli odotuksiamme heikompi kasvun ja erityisesti kannattavuuden osalta. Haasteet olivat pääosin tiedossa, mutta palveluliiketoiminnan vaikeudet yllättivät meidät. Odotamme käänteen alkavan enemmän ensi vuoden H2:lla. Ennustamme yhtiön kokonaisuudelle lähivuosille hyvin varovaisesti palveluliiketoimintaa heikompaa suorittamista, mikä ei kuvasta yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan potentiaalia. Vasta osittaisen käänteen huomioivat vuoden 2024e kertoimet ovat maltilliset ja kuvastavat merkittävää potentiaalia käänteen edetessä.

Analyysi
12.8.
2022

Solteqin Q2-raportti oli selvä pettymys. Liikevaihto laski ja jäi tuloksen tavoin odotuksistamme. Tuotetransformaatio sai kolhun, kun toimituksia joudutaan korjaamaan, mikä painoi kehitystä. Ennustamme paineen jatkuvan H2:lla ja yhtiön joutuvan uudelleen tulosvaroittamaan. Pitkän aikavälin potentiaali on kuitenkin edelleen houkutteleva, vaikka tätä ennen käydään odotettua syvemmällä. Näkemyksemme mukaan osakkeen arvostuskuva on edelleen houkutteleva (2022e SOTP 2,9e ja 2023e P/E 13x), vaikka huomioidaan lyhyen aikavälin negatiiviset ajurit ja epävarmuus.

Analyysi
27.5.
2022

Solteq laski liikevaihto- ja tulosohjeistusta tuoteliiketoiminnan arvioitua suuremmista ja pitkäkestoisemmista panostuksista johtuen.

Analyysi
29.4.
2022

Solteqin Q1-raportti oli isossa kuvassa hyvin linjassa odotuksiin ja tulosrivit ylittivät hieman odotukset. Teimme vain pieniä tarkennuksia ennusteisiimme ja odotamme vahvaa tuloskasvua lähivuosina. Osakkeen arvostuskuva on hyvin houkutteleva ja jättää selvää turvamarginaalia lyhyen aikavälin osaajamarkkinan riskeille sekä vielä alkumetreillä olevalle transformaatiolle pohjoismaiseksi ohjelmistoyhtiöksi.

Analyysi
18.2.
2022

Solteqin Q4 oli jatkumoa pehmeälle Q3:lle. Koko vuosi oli kuitenkin vahva ja yhtiö on selvästi paremmin positioitunut kasvun jatkumiselle ja kansainvälistymiseen investointien ja täsmä hankintojen myötä. Osakkeen arvostuskuva on houkutteleva ja potentiaali selvästi ennusteitamme isompi. Lyhyen aikavälin osaajamarkkinan riskit ja vielä alkumetreillä oleva transformaatio pohjoismaiseksi ohjelmistoyhtiöksi laittavat vaihtamaan pienemmälle vaihteelle.

Analyysi
29.10.
2021

Pitkään jatkuneen hyvän tekemisen jälkeen Solteqilta tuli odotuksia selvästi heikompi Q3-tulos, joka selittyy kuitenkin osin siirtyneillä toimituksilla. Solteqin sijoittajatarina on isossa kuvassa ennallaan ja transformaatio ohjelmisto- sekä tuoteliiketoimintaan etenee, vaikka kilpailtu osaajamarkkina luo haasteita myös jatkossa. Moninkertaisesti parantuneen tulostason ansiosta yhtiön kassavirta on vahvistunut ja taseasema sekä riskiprofiili parantunut.

Analyysi
13.8.
2021

Solteqin tekeminen jatkui vahvana Q2:lla molemmissa segmenteissä ja tulos ylitti jälleen ennusteemme. Solteqin sijoittajatarina on viimeisen reilun vuoden aikana vahvistunut kasvavan ohjelmisto- ja tuoteliiketoiminnan myötä. Lisäksi moninkertaisesti parantuneen tulostason ansiosta kassavirta on vahvistunut, tase parantunut ja riskiprofiili laskenut. Tuloskasvun ja tuoteliiketoiminnan hyvin mielenkiintoisen potentiaalin myötä osakkeen arvostuskuva näyttää houkuttelevalta.

Solteq

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas