Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Solteq

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
22.5.
2023

Asiakaskysyntä pysyi Q1:llä yhä hyvällä tasolla pääosalla IT-palvelusektorin yhtiöstä. Useat yhtiöt näkivät edelleen epävarmuutta markkinassa, mutta se on näkynyt konkreettisesti vain muutamalla. Markkinasta puhuessa voidaan kuitenkin todeta, että kilpailu on ensimmäistä kertaa vuosiin siirtynyt osaajista asiakkaisiin. Q1:llä kasvu oli sektorin kontekstissa edelleen hyvää ja ylitti odotukset. Erityisen positiivista oli kannattavuus, joka ylitti ennusteemme yli puolella yhtiöistä.

Analyytikon kommentti
5.5.
2023

Toistamme Solteqin tavoitehinnan 1,4 euroa ja vähennä-suosituksen. Solteqin liikevaihto laski odotettua enemmän, mutta suuremmat sopeuttamiset rajasivat tappiota. Yhtiö antoi myös uuden ohjeistuksen, joka oli linjassa ennusteisiimme.

Analyytikon kommentti
4.5.
2023

Solteqin aamulla julkistama Q1-raportti oli isossa kuvassa linjassa odotuksiin. Liikevaihto laski odotuksiamme enemmän. Sopeutukset olivat kuitenkin ennusteita suuremmat ja tulos ylitti matalat ennusteemme. Tulosta painoi erityisesti heikko Utilities-liiketoiminta, jonka haasteiden tulisi helpottua H2:lla. Yhtiö antoi odotetusti uuden ohjeistuksen eilen, joka oli linjassa raporttia edeltäviin ennusteisiimme.

Analyytikon kommentti
3.5.
2023

Odotamme liikevaihdon laskeneen ja myös liikevoiton olevan tappiolla. Solteq kertoi huhtikuussa merkittävästä liiketoimintakaupasta ja peruutti luonnollisesti samalla tulosohjeistuksensa. Arvioimme yhtiön antavan raportin yhteydessä myös uuden tulosohjeistuksen, mikä heijastelee arviomme mukaan aikaisempaa ohjeistusta, muokattuna liiketoimintakaupan vaikutuksilla.

Analyytikon kommentti
18.4.
2023

Solteq kertoi eilen peruuttavansa tulosohjeistuksensa käynnissä olevan liiketoimintakaupan vuoksi, mikä on luonnollista. Divestointi oli osaltaan odotettu, joskin sen kohde ei ollut odotustemme mukainen ja järjestely tapahtui odotuksiamme aikaisemmin. Kauppahinta on kuitenkin hyvä ja laskee korkeaa velkaantuneisuutta. Näkemyksemme mukaan yhtiön on kuitenkin edelleen saatava strategian keskiössä oleva Utilities-liiketoiminta takaisin vahvemmalle kannattavalle kasvu-uralle.

Analyytikon kommentti
3.4.
2023

Asiakaskysyntä pysyi yhä hyvällä tasolla Q4:llä, mutta useat yhtiöt näkivät nyt selkeää epävarmuutta markkinassa, mikä osaltaan on myös hellittänyt osaajamarkkinan kireyttä. Koko vuosi 2022 sujui Q4:n tavoin kaksijakoisissa merkeissä.

Analyytikon kommentti
16.2.
2023

Solteqin Q4-tulos, ohjeistus oli pettymys. Ohjeistus ja kommentit olivat odotuksiamme varovaisemmat ja jättävät epävarmuuden käänteen ajoituksesta ja mittakaavasta. Ennustamme yhtiön palaavan tyydyttävälle kannattavuustasolle vasta vuonna 2025, mikä ei vieläkään kuvasta yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan potentiaalia.

Analyytikon kommentti
16.2.
2023

Solteqin aamulla julkistama Q4-raportti oli odotuksiamme heikompi kasvun ja erityisesti tuloksen osalta.

Analyytikon kommentti
14.2.
2023

Solteqin viime vuosi oli pettymys. Odotamme liikevaihdon laskun kuitenkin loiventuneen Q4:llä edellisestä neljänneksestä.

Analyytikon kommentti
19.1.
2023

Solteq järjesti eilen pitkästä aikaa pääomamarkkinapäivän ja avasi marraskuussa kerrottua uutta strategiaa, uutta segmenttirakennetta ja aikaisemmin tällä viikolla tiedotettuja taloudellisia tavoitteitaan.

Solteq

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas