Telia company
KURSSI
4.026 EUR -0.84%
OSTO 4.03 ALIN 4.018 VAIHTO (KPL) 1 361 962
MYYNTI 4.036 YLIN 4.092 VAIHTO (VAL) 5,519 Milj. EUR
KURSSI
4.026 EUR -0.84%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva markkina-asema Ruotsissa, tehokkuutta kasvattavat investoinnit
Toimialan rakennemuutokset ja Euraasian toimintojen myyntihinnat
Vakaa ydintoimintojen kannattavuus ja liiketoiminnan maltillinen riski, heikko kasvu, kohtuullinen osinkotuotto

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358405153113

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
20.7.
2017

Telia julkaisi aamulla kokonaisuutena odotusten mukaisen Q2-raportin. Liikevaihto laski odotusten mukaisesti ja divestoinneista oikaistuna liikevaihto kasvoi. Kannattavuus jäi hieman ennusteestamme Ruotsin vetämänä. Ra­­­portin tulkintaa vaikeuttaa useampi kertaluonteinen erä.

Tyyppi: video
29.5.
2017

Aamukatsauslivessä Telia ja Turkcell-osingot

Telia alkaa pikkuhiljaa saamaan pakkaansa kasaan ja Turkcell jakamaan osinkoa, joka tukee Telian kykyä maksaa hyvää osinkotuottoa (+5 %) omistajilleen. Analyytikko Grönqvist käy Telian näkymiä läpi Turkcellin selkeytymisen myötä.

Tyyppi: company_report
29.5.
2017

Epävarmuuksien pienentyminen sekä hyvällä tasolla oleva osinkotuotto antaa mielestämme tukea osakkeelle. Lisäksi osakkeen noususta huolimatta arvostus näyttää osien summa -laskelman pohjalta edelleen houkuttelevalta.

Tyyppi: news
29.5.
2017

Toistamme Telia Companyn lisää-suosituksen ja nostamme tavoitehinnan 43,0 SEK:iin (aik. 41 SEK) riskien selkiytymisen ja tästä seuranneen parantuneen fokuksen myötä. Epävarmuuksien väheneminen sekä hyvällä tasolla oleva osinkotuotto antaa mielestämme tukea osakkeelle.

Tyyppi: news
23.5.
2017

Telia tiedotti eilen ostavansa suomalaisen ICT-palvelutarjoaja Nebulan.

Tyyppi: news
5.5.
2017

Telia tiedotti eilen myyneensä 7 %:n omistusosuuden Turkcellista. Telia omistaa nyt Turkcellista yhteensä noin 31 %, josta suora omistus on 7 %. Myyntihinta oli odotusten mukainen noin 7 %:n alennus keskiviikon päätöskurssiin ja yhteensä noin 4,4 miljardia kruunua.

Tyyppi: news
4.5.
2017

Telia tiedotti eilen aloittavansa nopeutetun myyntimenettelyn Turkcellin 6,8 %:n omistusosuuden myynnistä. Telia omistaa Turkcellista yhteensä noin 38 %, josta suora omistus on 14 %. Yhtiö kertoi myös, ettei sillä ei ole aikomusta luopua epäsuorasta omistuksestaan (24 %).

Sivut

Telia company

ISIN: 
SE0000667925
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Top 3 Case body: 
  • Telian osakekurssia on jo pidemmän aikaa painanut Euraasian-liiketoiminnan riskit. Tilanne on kuitenkin hiljalleen selkeytymässä ja arviomme mukaan Euraasian-liiketoiminta on vakautunut, minkä ansiosta yhtiöllä on nyt paremmat mahdollisuudet viedä viimeiset divestoinnit maaliin. Arviomme mukaan tämä laskisi yhtiön riskipreemiota ja vapauttaisi merkittäviä resursseja Pohjoismaiden ja Baltian operatiiviseen trimmaamiseen sekä mahdollisiin yritysostoihin.
  • Telian perusliiketoiminta on defensiivistä ja yhtiöllä on vahva markkina-asema. Odotamme lähivuosien tuloskasvun tulevan lähinnä kannattavuusparannuksen kautta. Lisäksi näemme yhtiön strategian mukaisen Pohjoismaiden ja Baltian konsolidaation myötä selvän arvonluontimahdollisuuden, sillä suuremmilla teleoperaattoreilla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa merkittävät synergiahyödyt.
  • Telia on mielestämme hyvä ja vakaa osinko-osake, jolla on lisäksi nousuvaraa Euraasian-tilanteen hiljalleen selkeytyessä. Pidämme jo nykyistä osien summaarvostusta ja noin 5 %:n osinkotuottoa houkuttelevana. Odotamme osakkeelta tasokorjausta riskipreemion pienentyessä, kun yhtiö saa vietyä Euraasiandivestoinnit maaliin.
Date of top 3: 
Keskiviikko, tammikuu 25, 2017
Price of top 3: 
35.98
Telia lyhyesti

Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Venäjä ja Turkki mukaan lukien.

Telian organisaatio on jaettu useampaan alueeseen, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Viro ja muihin toimintoihin. Yhtiö on luopumassa Euraasian liiketoiminnoista.

Osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä (NASDAQ OMX Stockholm ja NASDAQ OMX Helsinki.

Telian sijoittajasivut