Telia company
3367 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
3.81 EUR +0.4%
OSTO 3.80 ALIN 3.77 VAIHTO (KPL) 1 465 163
MYYNTI 3.80 YLIN 3.81 VAIHTO (VAL) 5,545 Milj. EUR
KURSSI
3.81 EUR +0.4%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva markkina-asema Ruotsissa, tehokkuutta kasvattavat investoinnit
Toimialan rakennemuutokset ja Euraasian toimintojen myyntihinnat
Vakaa ydintoimintojen kannattavuus ja liiketoiminnan maltillinen riski, heikko kasvu, kohtuullinen osinkotuotto

Pörssikalenterin tapahtumat

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358405153113

Viimeisin video

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Tyyppi: inderes_qa
11.1.
2018

Hei Inderesin väki ja kiitoksia tärkeästä palvelustanne! Sijoitusalan kirjoituksissa usein puhutaan lyhyestä, keskipitkästä ja pitkästä aikavälistä. Kuinka pitkistä aikaväleistä on kyse? Alla esimerkki tämän aamuisesta Telian yhtiöraportista. "Keskipitkällä aikavälillä Telia pystyy jatkamaan hidasta tuloskasvua nykyisillä liiketoiminnoillaan. Pidemmällä aikavälillä arvioimme teleoperaattoreiden kuitenkin joutuvan löytämään kokonaan uusia liiketoimintoja kasvun ylläpitämiseksi, kuten esimerkiksi uutta palvelutarjontaa."

Tyyppi: inderes_qa
11.1.
2018

Miten yhdistyminen vaikuttaa Teliaan?

Tyyppi: news
11.1.
2018

Ruotsalaiset Tele2 ja Com Hem kertoivat eilen yhdistyvänsä. Teleoperaattori Tele2 on vahva mobiiliratkaisuissa ja Com Hem vastaavasti laajakaistaliittymissä sekä TV-palveluissa. Fuusiossa Com Hem sulautetaan Tele2:een.

Tyyppi: news
11.1.
2018

Toistamme Telia Companyn lisää-suosituksen, mutta laskemme tavoitehinnan 42 kruunuun (aik. 43 kruunua) heijastellen hienoisia ennustemuutoksia.

Tyyppi: company_report
10.1.
2018

Isossa kuvassa Telia etenee odotetusti ja ei-strategisten toimintojen myynnit sekä korruptioepäilyn sovinto poistavat näkemyksemme mukaan epävarmuutta, vapauttavat varoja ja parantavat johdon fokusta strategisille Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille. Epävarmuuksien pienentyessä odotamme yhtiön aliarvostuksen sektoriin nähden purkautuvan ja osakkeen paremmin heijastavan osien summa -laskelmaamme.

Tyyppi: news
3.1.
2018

Vuodenvaihteen jälkeen lukuisten sijoittajien huomio kiinnittyy useimmiten keväällä maksettaviin osinkoihin. Olemme listanneet Inderesin ennusteilla korkeinta efektiivistä osinkotuottoa sijoittajille tarjoavat yhtiöt (kts. taulukko alla).

Tyyppi: news
19.12.
2017

Telia tiedotti eilen ostavansa suomalaisen ICT-palvelutarjoaja Inmics Oy:n. Kauppahinta on 75 MEUR (ilman kassaa ja velkaa). Pidämme kaupan arvostusta lievästi haastavana ottaen huomioon Telian oman arvostuksen.

Tyyppi: news
16.11.
2017

Eurooppalaiset ja pohjoisamerikkalaiset teleoperaattorit ovat viime vuosina vähentäneet työpaikkoja automaation ja tehostamisen ajamina. Kahdeksan kymmenestä suurimmasta operaattorista vähensi työpaikkoja vuonna 2016 edelliseen vuoteen verrattuna.

Tyyppi: inderes_qa
6.11.
2017

Hei Ihmettelen kovasti Telian ja Elisan arvostuseroja. Vertailu on helppoa, kun ne ovat listoilla peräkkäin osakevertailussa. Tunnuslukujen osalta esim. Telian PB on aivan järkyttävän alhainen Elisaan verrattuna. Eli onko telia tällä perusteella aliarvostettu ja jos on niin miksi? (tekstiä muokattu sujuvammaksi)

Tyyppi: news
31.10.
2017

Telia tiedotti aamulla myyneensä jäljellä olevat 19 % Megafon-omistuksestaan Gazprombankille. Myytävä osuus vastaa noin 8,6 miljardia Ruotsin kruunua. Omistusosuuden myynnillä on noin 0,3x:n positiivinen vaikutus nettovelka/käyttökate-kertoimeen.

Telia company

ISIN 
SE0000667925
Exclude from ranking 
Top 3 
Top 3 Case body 
  • Telian osakekurssia on jo pidemmän aikaa painanut Euraasian-liiketoiminnan riskit. Tilanne on kuitenkin hiljalleen selkeytymässä ja arviomme mukaan Euraasian-liiketoiminta on vakautunut, minkä ansiosta yhtiöllä on nyt paremmat mahdollisuudet viedä viimeiset divestoinnit maaliin. Arviomme mukaan tämä laskisi yhtiön riskipreemiota ja vapauttaisi merkittäviä resursseja Pohjoismaiden ja Baltian operatiiviseen trimmaamiseen sekä mahdollisiin yritysostoihin.
  • Telian perusliiketoiminta on defensiivistä ja yhtiöllä on vahva markkina-asema. Odotamme lähivuosien tuloskasvun tulevan lähinnä kannattavuusparannuksen kautta. Lisäksi näemme yhtiön strategian mukaisen Pohjoismaiden ja Baltian konsolidaation myötä selvän arvonluontimahdollisuuden, sillä suuremmilla teleoperaattoreilla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa merkittävät synergiahyödyt.
  • Telia on mielestämme hyvä ja vakaa osinko-osake, jolla on lisäksi nousuvaraa Euraasian-tilanteen hiljalleen selkeytyessä. Pidämme jo nykyistä osien summaarvostusta ja noin 5 %:n osinkotuottoa houkuttelevana. Odotamme osakkeelta tasokorjausta riskipreemion pienentyessä, kun yhtiö saa vietyä Euraasiandivestoinnit maaliin.
Date of top 3 
Keskiviikko, tammikuu 25, 2017
Price of top 3 
35.98
Telia lyhyesti

Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Venäjä ja Turkki mukaan lukien.

Telian organisaatio on jaettu useampaan alueeseen, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Viro ja muihin toimintoihin. Yhtiö on luopumassa Euraasian liiketoiminnoista.

Osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä (NASDAQ OMX Stockholm ja NASDAQ OMX Helsinki.

Telian sijoittajasivut