Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
9.9.
2021

Aktia esitteli CMD:llä päivitetyn strategiansa ja uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet. Strategian isot suuntaviivat ovat mielestämme oikeita ja myös päivitettyjen taloudellisten tavoitteiden viitoittama kehityssuunta on hyvin linjassa vahvaa tuloskasvua odottavien ennusteidemme kanssa.

Inderes analyysi
6.8.
2021

Q2-raportti oli odotuksiamme vahvempi ja kriittinen Taaleri-integraatio vaikuttaa etenevän myös odotetusti. Olemme tarkistaneet odotuksia vahemman Q2-raportin jälkeen ennusteitamme ylöspäin ja näemme osakkeen tuotto/riski-suhteen edelleen houkuttelevana.

Inderes analyysi
6.5.
2021

Aktian alkuvuosi sujui odotustemme mukaisesti ja Q1 oli välikvartaali Taaleri-järjestelyn alla. Sisällytimme Taaleri-kaupan ennusteisiimme ja lähivuosien tulosennustemme ovat nousseet reippaasti. Mikäli yhtiö kykenee ulosmittamaan järjestelyn synergiat ennusteidemme mukaisesti, on osakkeen lähivuosien tuotto-odotus erinomainen. 

Inderes analyysi
11.3.
2021

Taalerin Varainhoitoliiketoiminnan osto on Aktian kannalta strategisesti erinomainen liike ja kaupalla on hyvät edellytykset luoda selkeää omistaja-arvoa. Mikäli tavoiteltavat synergiat realisoituvat lähellekkään odottamallamme tavalla, on osakkeen lähivuosien tuottopotentiaali erinomainen.

Inderes analyysi
18.2.
2021

Q4-tulos oli linjassa odotuksiin ja olemme tehneet ennusteisiin vain pieniä tarkistuksia. Odotamme Aktialta lähivuosina yhä selvää tuloskasvua, mutta viime aikaisen uutisoinnin perusteella Varainhoidon lähiajan kasvunäkymiin vaikuttaa liittyvän aiempaa enemmän epävarmuutta, mikä painaa osakkeen lyhyen aikavälin tuotto/riski-suhteen heikoksi.

Inderes analyysi
22.12.
2020

Olemme tarkistaneet ennusteitamme lievästi ylöspäin ja odotamme yhtiöltä edelleen vahvaa tuloskasvua tulevilta vuosilta. Osakkeen arvostus ei ole korkea ja mielestämme vahva tuloskasvu sekä osinko tarjoavat edelleen hyvän tuotto-odotuksen. Vaikka odotammekin yhtiöltä edelleen täyttä osingonjakoa Q4’21 aikana, niin puoltaa tähän liittyvä epävarmuus aiempaa varovaisempaa näkemystä.

Inderes analyysi
3.11.
2020

Q3-raportti oli pitkälti odotuksiemme mukainen ja yhtiön tuloskasvunäkymät lähivuosille ovat hyvät. Osakkeen tuotto-/riskisuhde on mielestämme erittäin hyvä terveen tuloskasvun sekä vahvan osingon myötä ja matala arvostustaso rajaa osakkeen laskuvaraa. Lisäksi sijoittajat saavat kaupan päälle option mahdollisesta eQ-yritysjärjestelystä.

Inderes analyysi
5.8.
2020

Aktian Q2-tulos oli odotuksiemme mukainen ja yhtiön kommenttien perusteella näkymät vaikuttavat loppuvuodelle varovaisen positiivisilta. Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä tarkistuksia ja Aktian sijoittajatarinassa iso kuva on edelleen ennallaan. Emme näe Aktian arvostuskertoimissa merkittävää lyhyen aikavälin nousuvaraa, mutta näkemyksemme mukaan lähivuosille ennustamamme vahva tuloskasvu ja sektorin korkeimpiiin lukeutuva lähes 6 %:n osinkotuotto tarjoavat sijoittajalle edelleen hyvän tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
20.7.
2020

Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä tarkistuksia ja odotamme edelleen Aktian palaavan tuloskasvupolulle ensi vuodesta alkaen. Emme näe arvostuskertoimissa enää lyhyellä aikavälillä merkittävää nousuvaraa, mutta näkemyksemme mukaan lähes 6 %:n osinkotuotto ja lähivuosille ennustamamme terve tuloskasvu tarjoavat edelleen hyvän tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
6.5.
2020

Odotamme Aktian selviytyvän koronapandemiasta suhteellisen vähäisin vaurioin ja yhtiön palaavan takaisin tuloskasvu-uralle ensi vuodesta alkaen. Mielestämme osake hinnoitellaan selvästi alle käyvän arvon ja pidämme nykyisellä markkinahinnalla osakkeen tuotto-odotusta riskeihin nähden jo houkuttelevana.

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas