Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
4.1.
2021

Moi Mitä vaikutuksia arvioitte tulevan pankkisektorille, kun ÅB teki omat ratkaisunsa osingon jaon kanssa (mielestäni ihan hyvillä perusteluilla)? Tuleeko muilla painetta lähteä peesaamaan?

Inderes Q&A
15.12.
2020

Onko EKP antanut pankeille luvan maksaa viime vuoden 2019 osingot vuoden 2021 alussa?

Inderes Q&A
17.9.
2020

Kuten tiedettyä pankkien osingonjako on siirtynyt ensi vuoteen. Samassa rytäkässä EKP kielsi jostain käsittämättömästä syystä omien osakkeiden oston. Miksi pankkien ei voisi sallia ostaa omia osakkeitaan, jotka se jättäisi taseeseensa vuoden vaihteen yli ja vasta sen jälkeen mitätöisi ne osana voitonjakoa?

Inderes Q&A
14.9.
2020

Onko tietoa maksaako Nordea ja Aktia osinkoa syksyn 2020 aikana?

Inderes Q&A
10.1.
2020

Usein kuulee sanottavan, että korkotason nousu kasvattaisi korkokatetta ja tätä kautta vaikuttaisi positiivisesti pankkien tuloskuntoon. En kuitenkaan ole nähnyt kenenkään avaavan tätä yhteyttä tarkemmin. Eikö ohjauskoron nousu vaikuta samassa suhteessa sekä talletuksiin että pankin myöntämien lainojen korkoon?

Inderes Q&A
3.9.
2019

Miten näette nyt kun perinteisten pankkien toimintaympäristö tuntuu pysyvän haastavana korkojen ja säätelyn puolesta, niin miten todennäköisenä näette, että pankkien arvostuskertoimet (p/e, p/b...) voisivat laskea joko puolipitkällä aikajaksolla (<5v) tai pysyvästi alle nykyisten tasojen vaikkei esim. oman pääoman tuotossa tapahtuisi muutoksia? Toisaalta näettekö, että olisi mahdollista, että oman pääoman tuotto em. aikajänteillä jäisi kroonisesti matalammalle tasolle koko sektorilla? Kiitos jo etukäteen!

Inderes Q&A
16.5.
2019

Molemmat otsikon alat kyntävät vuodesta toiseen, jälkimmäinen jo vuosia. Mikä niitä oikein vaivaa. Rakennusliikkeistäkin Lehdolla oli ainut selvästi muista poikkeava ja kuluja säästävä konsepti, mutta ei! Pitäiskö kuluttajahinnatr vaan vetää pilviin, niin alkaisi homma pelittämään? Josko Sauli ja Olli vastaisivat?

(otsikkoa kielikorjattu ja siistitty)

Inderes Q&A
17.4.
2018

Hei Miksi Aktian osaketta tai Ålandsbankenin osakkeita ei ole otettu seurantaan? Onko pankkien liiketoiminnan seuraaminen ja analysointi teidän näkökulmastanne "liian tasaista, tylsää tai yllätyksetöntä", jotta siihen ylipäänsä kannattaisi käyttää aikaa? Aktia on ollut hyvä osingon maksaja jo monta vuotta, joten voisiko se mahdollisesti olla yksi syy ottaa se seurantaan.

Inderes Q&A
8.10.
2017

Hei, kysyin aiemmin paikallispankkien asemasta mahdollisissa tulevissa yritysjärjestelyissä. Vastasitte että tarkoititte paikallispankeilla listaamattomia. Entä miten pienet listatut pankit (Aktia, Ålandsbanken tms.)? Miten näette niiden M&A optiot ja aseman finanssialan murroksessa yleensä?

Inderes Q&A
27.9.
2017

En oikein ota näistä vastauksista selvää. Jos osakemarkkina laskee ja korot nousevat, mikä on Nordean ja Aktian tuloksen suunta?

https://www.inderes.fi/kysymys/sampo-finanssisektori-ja-korot Nordea hyötyy korkojen noususta parantuvan korkokatteen myötä ja tämä tulosvaikutus on hyvin suoraviivainen.

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aktia

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti.

Aktian perustukset valettiin jo 1825, kun vanhin Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista perustettiin. Toiminta aloitettiin seuraavana vuonna. Aktia Säästöpankki syntyi noin 20 vuotta sitten Helsingin Säästöpankin ja useiden rannikkoalueen säästöpankkien fuusiossa. Aktiasta tuli osakeyhtiö vuonna 1993. Vuonna 2008 konsernissa toteutettiin uudelleenjärjestely, jonka myötä toiminta sovitettiin vastaamaan paremmin laajentunutta tuote- ja palveluvalikoimaa. Syksyllä 2008 pankin nimeksi tuli Aktia Pankki Oyj ja konsernin emoyhtiön nimeksi Aktia Oyj. Kesällä 2013 konsernin juridista rakennetta pelkistettiin, kun Aktia Oyj sulautui Aktia Pankki Oyj:hin, josta tuli konsernin pörssinoteerattu emoyhtiö.

Vuoteen 2023 ulottuvan strategiapäivityksen mukaisesti Aktia hakee entistä vahvemmin kasvua varainhoidosta ja uusista asiakkaista Suomen kasvukeskuksissa sekä jatkaa toimintansa tehostamista entisestään. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevoitto vuoteen 2023 mennessä.

Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt.