Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
31.3.
2021

Kauppalehti julkaisi 19.2. tilinpäätösjutun Aktiasta, jonka sijoittajaa eniten kiinnostava osio oli mielestäni osaajapako Aktiasta. Miksi tämä uutinen oli mielestänne niin vähäpätöinen, ettei sen käsittelyä kannattanut ottaa mukaan videolla. Koska toimari lienee valtaosalle meistä piensijoittajista suhteellisen tuntematon, vaikeiden kysymysten käsittely selkeyttäisi kuvaa, mikä toimari oikeasti on miehiään.

Inderes Q&A
25.3.
2021

Näettekö, että korkotasojen nousulla olisi merkittäviä vaikutteita erilaisten kiinteistörahastojen toimintaan ja tuottavuuteen? Esimerkkeinä voisi käyttää eQ:n ja Titaniumin kiinteistörahastoja, jotka hyödyntävät sijoituksissaan velkarahaa.

Inderes Q&A
19.3.
2021

Usein kuulee puhuttavan, että pankit performoivat hyvin korkotason ollessa korkea. Mihin tämä pankkien korkeampi tuloksentekokyky perustuu tällaisessa ympäristössä? Eikös pankit joudu maksamaan myös tällöin itse korkeampaa korkeampaa korkoa lainaamastaan rahasta?

Inderes Q&A
4.1.
2021

Moi Mitä vaikutuksia arvioitte tulevan pankkisektorille, kun ÅB teki omat ratkaisunsa osingon jaon kanssa (mielestäni ihan hyvillä perusteluilla)? Tuleeko muilla painetta lähteä peesaamaan?

Inderes Q&A
15.12.
2020

Onko EKP antanut pankeille luvan maksaa viime vuoden 2019 osingot vuoden 2021 alussa?

Inderes Q&A
17.9.
2020

Kuten tiedettyä pankkien osingonjako on siirtynyt ensi vuoteen. Samassa rytäkässä EKP kielsi jostain käsittämättömästä syystä omien osakkeiden oston. Miksi pankkien ei voisi sallia ostaa omia osakkeitaan, jotka se jättäisi taseeseensa vuoden vaihteen yli ja vasta sen jälkeen mitätöisi ne osana voitonjakoa?

Inderes Q&A
14.9.
2020

Onko tietoa maksaako Nordea ja Aktia osinkoa syksyn 2020 aikana?

Inderes Q&A
10.1.
2020

Usein kuulee sanottavan, että korkotason nousu kasvattaisi korkokatetta ja tätä kautta vaikuttaisi positiivisesti pankkien tuloskuntoon. En kuitenkaan ole nähnyt kenenkään avaavan tätä yhteyttä tarkemmin. Eikö ohjauskoron nousu vaikuta samassa suhteessa sekä talletuksiin että pankin myöntämien lainojen korkoon?

Inderes Q&A
3.9.
2019

Miten näette nyt kun perinteisten pankkien toimintaympäristö tuntuu pysyvän haastavana korkojen ja säätelyn puolesta, niin miten todennäköisenä näette, että pankkien arvostuskertoimet (p/e, p/b...) voisivat laskea joko puolipitkällä aikajaksolla (<5v) tai pysyvästi alle nykyisten tasojen vaikkei esim. oman pääoman tuotossa tapahtuisi muutoksia? Toisaalta näettekö, että olisi mahdollista, että oman pääoman tuotto em. aikajänteillä jäisi kroonisesti matalammalle tasolle koko sektorilla? Kiitos jo etukäteen!

Inderes Q&A
16.5.
2019

Molemmat otsikon alat kyntävät vuodesta toiseen, jälkimmäinen jo vuosia. Mikä niitä oikein vaivaa. Rakennusliikkeistäkin Lehdolla oli ainut selvästi muista poikkeava ja kuluja säästävä konsepti, mutta ei! Pitäiskö kuluttajahinnatr vaan vetää pilviin, niin alkaisi homma pelittämään? Josko Sauli ja Olli vastaisivat?

(otsikkoa kielikorjattu ja siistitty)

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas