Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Sanoma
4257 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 8.94 ALIN 8.71 VAIHTO (KPL) 224 266
MYYNTI 8.97 YLIN 8.97 VAIHTO (VAL) 1,994 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Tulevat tapahtumat

24
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
29.5.
2020

Sanoma on tehnyt vuosina 2019-2020 merkittäviä yritysjärjestelyjä, joiden myötä yhtiön arvonluonnin painopiste on siirtynyt defensiiviseen, erittäin kannattavaan ja vakaat kasvunäkymät omaavaan Learning-liiketoimintaan. Medialiiketoiminta kärsii lyhyellä aikavälillä voimakkaasti koronan vaikutuksista, mutta digitaalisten tilaustuottojen kasvaessa myös medialiiketoiminnasta on tulossa pidemmällä tähtäimellä entistä vakaampaa ja kannattavampaa toimintaa.

Tyyppi: company_report
30.4.
2020

Korona oli Q1-numeroissa vielä lähes huomaamaton vieras, mutta se iskee Q2:lla rajusti mediatoimintojen tuottoihin. Sanoman tuloksesta ja arvosta pääosan muodostavan Learningin vahvistuvaan kehitykseen koronalla ei ole näillä näkymin merkittäviä negatiivisia vaikutuksia, mikä vakauttaa yhtiön tuloskehitystä ja mahdollistaa osingon kasvun. Sanoman lyhyen aikavälin näkymät ovat vaisut, mutta pitkän aikavälin potentiaaliin ja vahvaan osinkovirtaan suhteutettuna pidämme osakkeen arvostusta edelleen houkuttelevana.

Tyyppi: company_report
25.3.
2020

Yhtiö veti eilen pois aiemman ohjeistuksensa koronaviruksesta johtuen. Sanoman osake on ollut koronaviruksen aiheuttamien huolien myötä jyrkässä laskussa viime viikkoina, mutta mielestämme lasku on ollut yhtiön kokonaisuutena defensiivinen liiketoiminta huomioiden ylimitoitettua ja osakkeen arvostus on houkutteleva.

Tyyppi: company_report
12.2.
2020

Alma Median aluelehtien yritysosto kasvattaa toteutuessaan Sanoman Suomen medialiiketoimintojen liikevaihtoa ja kannattavuutta merkittävästi. Kauppa toisi Sanomalle myös merkittäviä synergiaetuja sekä vahvaa kassavirtaa tuottavan liiketoiminnan. Kaupan ajoitukseen liittyvän epävarmuuden vuoksi emme tee toistaiseksi muutoksia Sanoman tulosennusteisiin. Viime kuukausien voimakkaan kurssinousun jälkeen näemme osakkeen arvostuksen nousseen lyhyellä aikavälillä neutraalille tasolle.

Tyyppi: company_report
10.2.
2020

Sanoman Q4-tulos oli kausiluonteisesti vaisulla neljänneksellä operatiivisesti odotuksien mukainen ja kehittyi positiiviseen suuntaan. Suhtaudumme positiivisesti Sanoman yrityskauppavetoiseen rakennemuutokseen ja erityisesti Learning-liiketoiminnan kasvunäkymiin. Vuodenvaihteen ympärillä nähdyn vahvan kurssinousun jälkeen yhtiön arvostustaso on kohonnut, mutta näemme osakkeen tuotto-odotuksen edelleen houkuttelevana.

Tyyppi: company_report
19.12.
2019

Sanoman eilisen sijoittajapäivän anti oli kokonaisuutena odotuksiamme positiivisempi, kun yhtiö antoi selvästi ennakoimaamme vahvemmat näkymät erityisesti Learning-segmentin tuloskunnolle sekä selkeytti kuvaa yhtiön uudistuneen liiketoimintarakenteen luomasta potentiaalista. Nostimme sijoittajapäivän jälkeen merkittävästi tulosennusteita, mikä nostaa osakkeen kokonaistuotto-odotusta selvästi ja painaa arvostuksen maltillisemmaksi.

Tyyppi: company_report
12.12.
2019

Sanoma toteutti alkuviikolla merkittävän askeleen yhtiön strategiapolulla, kun yhtiö kertoi sopimuksesta myydä Hollannin medialiiketoiminnot ja keskittyä strategiassaan entistä vahvemmin oppimisen liiketoimintoihin.  Liiketoimintakauppa tekee lyhyellä aikavälillä merkittävän loven Sanoman tulokseen, mikä nostaa osakkeen arvostustason haastavaksi ja edellyttää yhtiöltä seuraavan 12-24 kk:n jänteellä yritysostostrategiassa vahvoja näyttöjä arvonluontikyvystä.    

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Sanoman Q3-tulos oli kausiluonteisesti vuoden tärkeimmällä neljänneksellä operatiivisesti odotetun vahva. Sanoman osake tarjoaa maltillisella arvostustasolla lähivuosille hyvän tuotto-odotuksen, joka rakentuu aiempaa tasapainoisemmin sekä vahvan osinkotuoton että hyvin ennustettavan tuloskasvukomponentin varaan. 

Tyyppi: company_report
16.9.
2019

Sanoma nosti perjantaina (13.9.) odotustemme mukaisesti kannattavuusohjeistustaan vuodelle 2019 ja antoi positiivisesti tulosennusteisiimme vaikuttaneita lisätietoja Iddink-yritysoston taloudellisesta kehityksestä. Sanoman osakkeen tuotto-odotus nojaa edelleen voimakkaasti vahvan osinkotuoton varaan, mutta lähivuosille ennustamamme lievän tuloskasvun myötä näemme osakkeessa edelleen lievää nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
26.7.
2019

Sanoman Q2-tulos oli kokonaisuutena odotuksiemme mukainen ja yhtiö toisti ohjeistuksensa, mutta positiivisena jatkunut operatiivinen kannattavuustrendi vahvisti aiempaa oletustamme kannattavuusohjeistuksen nostosta Q3:n jälkeen. Sanoman osakkeen tuotto-odotus nojaa edelleen voimakkaasti vahvan osinkotuoton varaan, mutta positiiviseen suuntaan kääntyneiden ohjeistus- ja ennusteriskien valossa näemme osakkeessa nousuvaraa lyhyellä tähtäimellä.

Sanoma

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Sanoma lyhyesti

Sanoma on oppimisen ja median edelläkävijä, jolla on päivittäin vaikutus miljoonien ihmisten elämään. Autamme opettajia kehittämään jokaisen lapsen taitoja, tarjoamme kuluttajille merkityksellistä sisältöä ja yritysasiakkaillemme ainutlaatuisia markkinointiratkaisuja.