Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Taaleri

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
9.5.
2022

Taalerin Q1-raportti ei operatiivisen toiminnan osalta tarjonnut yllätyksiä, vaikka raportoidut luvut painivatkin omiin ennusteisiimme verrattuna täysin eri sarjassa. Taustalla oli kuitenkin pääosin kirjanpitokäsittelyyn liittyviä seikkoja sijoitustuottojen osalta.

Analyysi
30.4.
2022

Taaleri julkaisee Q1-raporttinsa perjantaina noin klo 8:00. Q1 ei tarjoa sijoittajille raportoidun tuloksen osalta aihetta juhlaan, sillä heikot sijoitustuotot painavat tuloksen reilusti tappiolle. Olemme tarkastaneet Q1-ennusteitamme erityisesti Garantian sijoitussalkun tuottojen osalta selvästi alaspäin sekä huomioineet pääomarahastojen kasvaneen henkilöstömäärän kuluennusteissamme.

Analyysi
22.2.
2022

Olemme tänään myyneet omistuksemme (4,3 % salkusta) Taalerissa. Taalerin osakkeen hinnoittelu on nykytasoilla mielestämme varsin hyvin linjassa sen käyvän arvon kanssa ja markkinan hermoilu on luonut kiinnostavia ostopaikkoja muualla. Näemmekin markkinoilla tällä hetkellä parempia tuottomahdollisuuksia ja jatkamme aktiivisesti uusien kohteiden kartoittamista.

Analyysi
16.2.
2022

Q4-raportti oli lopulta suhteellisen hyvin linjassa odotuksiemme kanssa ja lähivuosien ennustemuutokset ovat pääosin teknisiä. Yhtiön lähivuodet menevät Pääomarahastojen ylösajossa sekä taseen siivouksessa.

Analyysi
1.12.
2021

Taaleri antoi keskiviikkona positiivisen tulosvaroituksen kuluvan vuoden liikevaihdosta ja liikevoitosta. Vaikka tulosvaroitus olikin meille positiivinen yllätys, ei sillä ollut vaikutusta näkemykseemme yhtiön käyvästä arvosta.

Analyysi
7.11.
2021

Taalerin Q3-raportti oli lopulta varsin hyvin linjassa odotuksiimme ja yhtiön strategia etenee, joskin hieman odotuksiamme hitaammin. Osien arvon jatkuva purkautuminen pääosin osingon muodossa tarjoaa lähivuosille edelleen riittävän tuotto-odotuksen ja strategian onnistuessa myös osien summassa on nousupotentiaalia.

Analyysi
20.8.
2021

Q2-raportti oli odotuksia heikompi, mutta todellinen happotesti nähdään H2:lla, kun Aktia-yhteistyön pitää alkaa näyttää tuloksia ja toteutettujen kulusäästöjen realisoitua. Osien arvon jatkuva purkautuminen pääosin osingon muodossa tarjoaa lähivuosille edelleen riittävän tuotto-odotuksen ja strategian onnistuessa myös Pääomarahastoliiketoiminnassa on arvonluontipotentiaalia.

Analyysi
31.5.
2021

Huomioimme osien summa -laskelmassa ja tavoitehinnassa maanantaina osakkeesta irronneen 1,0 euron lisäosingon. Näkemyksemme Taalerin osien arvosta on pysynyt ennallaan, eikä yhtiön fundamenteissa ole tapahtunut muutoksia edellisen päivityksemme jälkeen. Näemme osien arvon purkautumisen tarjoavan lähivuosille edelleen riittävän tuotto-odotuksen.

Analyysi
21.5.
2021

Tarkistamme Taalerin tavoitehinnan 12,5 euroon (aik. 11,5e) ja toistamme lisää-suosituksemme. Yhtiö jatkaa määrätietoisia toimia osiensa arvon purkamiseksi ja askelmerkit tähän liittyen ovat selvät. Osien arvon purkautuminen tarjoaa lähivuosille edelleen riittävän tuotto-odotuksen ja strategian onnistuessa myös Pääomarahastoliiketoiminnassa on selkeää arvonluontipotentiaalia.

Analyysi
9.5.
2021

Q1-raportti oli hyvin linjassa odotuksiin ja yhtiö jatkaa määrätietoisia toimia osissa olevan arvon purkamiseksi. Osien arvon purkautuminen tarjoaa lähivuosille edelleen hyvän tuotto-odotuksen ja strategian onnistuessa myös Pääomarahastoliiketoiminnassa on selkeää arvonluontipotentiaalia.

Taaleri

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas