Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Taaleri
5347 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 6.80 ALIN 6.74 VAIHTO (KPL) 24 429
MYYNTI 6.82 YLIN 6.88 VAIHTO (VAL) 0,166 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
21.6.
2020

Olemme tarkistaneet tulosennusteitamme merkittävästi ylöspäin pääomamarkkinan vahvan kehityksen ansiosta ja päivitetyillä ennusteillamme osake tarjoaa kärsivälliselle sijoittajalle riittävän tuotto-odotuksen. Myös selvästi kurssin yläpuolella oleva osien summa sekä historiallisen matala tasepohjainen arvostus puoltavat positiivista suositusta.

Tyyppi: company_report
19.4.
2020

Taalerin alkuvuosi on perjantain tulosvaroituksen perusteella sujunut pitkälti odotuksiemme mukaisesti. Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä tarkennuksia ja iso kuva säilyy ennallaan. Koronakriisin myötä yhtiön tulos tulee laskemaan lyhyellä aikavälillä merkittävästi ja vie osakkeelta pois sen keskeisen kurssiajurin. Vaikka yhtiön osissa onkin merkittävää arvoa suhteessa nykyiseen osakekurssiin, ei rakennejärjestelykorttiin nojaaminen ole riittävä syy ostojen perustelemiseksi tuloskehityksen mennessä väärään suuntaan.

Tyyppi: company_report
24.3.
2020

Yhtiön tulosnäkymä on heikentynyt merkittävästi koronakriisin myötä ja olemme leikanneet ennusteitamme rajusti. Tulosmomentumin ruman kääntymisen seurauksena osakkeelta poistuvat myös lyhyen ajan kurssiajurit ja osakkeenomistajien toivo lepääkin jälleen rakennejärjestelyissä. Vaikka yhtiön kurssi onkin selvästi alle yhtiön osien summan, ei tämä ole riittävä syy ostojen perustelemiseksi tuloskehityksen mennessä väärään suuntaan.

Tyyppi: company_report
12.2.
2020

H2-raportti oli operatiivisesti erittäin hyvä ja yhtiö edistyi H2:lla useilla kriittisillä rintamilla. Yhtiön tuloskasvunäkymä on lähivuosille vahva ja luottamus tulosparannusta kohtaan on kohonnut selvästi. Näemme nyt selvät ajurit yhtiön osissa piilevän arvon purkautumiselle ja osakkeen riski-/tuottosuhde onkin parantunut selvästi.

Tyyppi: company_report
5.12.
2019

Eilinen tulosvaroitus oli lievä ja odotettu, mutta jälleen ikävä lisä yhtiön jo valmiiksi surkeaan sijoittajasentimenttiin. Osake on edelleen aliarvostettu, mutta lyhyellä aikavälillä ajurit tämän aliarvostuksen purkautumiselle puuttuvat. Osakkeen rajallinen laskuvara yhdessä pidemmän aikavälin potentiaalin kanssa pitää osakkeen riski-/tuottosuhteen edelleen riittävänä. 

Tyyppi: company_report
29.11.
2019

Taalerin viime vuosien kehitys on ollut sijoittajille selkeä pettymys, mistä kertoo myös viiden vuoden pohjissa oleva osakekurssi. Yhtiön operatiivinen eteneminen on hautautunut Varainhoidon kannattavuushaasteiden sekä Garantian kasvaneiden pääomavaatimusten alle. Myös aiemmin osaketta ajaneet isot yritysjärjestelyt ovat loistaneet poissaolollaan. Näkemyksemme mukaan osakkeenomistajien kärsimys on tulossa päätökseensä ja yhtiön pitäisi H2’19:n aikana tehdä merkittävä tulosparannus.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

H1-tulos oli linjassa odotuksiimme, mutta operatiivisesti vuosion lähtenyt odotuksia heikommin liikkeelle. Yhtiöllä on edellytykset vahvaan tulosparannukseen H2:lla, mutta jatkuvien pettymyksien myötä luottamus tulosparannusta kohtaan on koetuksella. Osake on käytännössä kaikilla mittareilla halpa, mutta lyhyellä aikavälillä positiiviset kurssiajurit loistavat poissaolollaan. Odotamme kuitenkin uutisvirran kääntyvän asteittain H2:n aikana, jonka pitäisi jälleen kääntää markkinan katseet yhtiön matalaan arvostukseen ja pidemmän aikavälin potentiaaliin. 

Tyyppi: company_report
19.6.
2019

Toistamme lisää-suosituksemme ja tarkistamme tavoitehintamme 7,7 euroon (aik. 8,5 euroa) heijastellen keskiviikkoisen tulosvaroituksen myötä laskeneista tulosennusteitamme. Keskiviikon tulosvaroitus oli jälleen ikävä lisä yhtiön jo valmiiksi varsin negatiiviseen uutisvirtaan ja tämä vie markkinan fokusta oikeutetusti yhä voimakkaammin lyhyen aikavälin kehitykseen pitkän aikavälin arvon sijaan. Näkemyksemme mukaan Taalerin osien summa on merkittävästi nykykurssia korkeampi ja pitkäaikaiselle sijoittajalle nykykurssi tarjoaa erinomaisen ostopaikan.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Yhtiön H2-raportti oli kokonaisuutena odotettu, mutta näkymät olivat hieman odotuksiamme paremmat. Vakaiden tulosnäkymien sekä selvästi laskeneen arvostustason seurauksena näemme osakkeessa lyhyellä aikavälillä pientä nousuvaraa suhteellisesti sekä absoluuttisesti. Pitkäaikaiselle ja kärsivälliselle sijoittajalle nykykurssi tarjoaa mielestämme erittäin hyvän tuotto-odotuksen johtuen selvästi osien summan alle oleva osakekurssista.

Tyyppi: company_report
20.12.
2018

Taaleria hinnoitellaan tällä hetkellä selvästi alle sen osien summan ja näemmekin että pidemmällä aikavälillä yhtiön käypä arvo on selvästi nykykurssia korkeampi. Lyhyellä aikavälillä emme näe ajureita tämän potentiaalin purkautumiseen ja korkeiden markkinariskien johdosta riski-/tuottosuhde säilyy epäedullisena.

Taaleri

Taalerin lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. Taalerilla oli vuoden 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 7,1 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 500. Taaleri Oyj:llä on noin 4 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.