Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Taaleri
5347 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 6.80 ALIN 6.74 VAIHTO (KPL) 24 429
MYYNTI 6.82 YLIN 6.88 VAIHTO (VAL) 0,166 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: inderes_qa
30.6.
2020

Taalerin enemmistöosuus takausyhtiö Garantiassa pakottaa yrityksen ylikapitalisoimaan taseensa, jotta viranomaisten määrittämät vakavaraisuusvaatimukset täyttyvät. Garantiaa ei ole tähän mennessä onnistuttu myymään tai listaamaan pörssiin. Olisiko Taalerin mahdollista jakaa 51% Garantia-omistuksistaan osakkeenomistajille osingonjaon yhteydessä ja jäädä itse vähemmistöomistajaksi 49% osuudella? Voisiko tämä olla yksi esimerkki toimivasta ratkaisusta Garantia-dilemmaan?

Tyyppi: inderes_qa
27.2.
2020

Sauli on puhunut paljon Garantian myynnin vaikeudesta, sillä potentiaalisia ostajia ei ole liiaksi asti. En ole kuitenkaan kuullut Saulin suusta analyysiä keitä nämä potentiaaliset ostajat voisivat olla? Pankit, kv-ostaja, family office? Miksei yritys voisi vain listautua?

Tyyppi: inderes_qa
23.1.
2020

Terve, Mietin Suomalaisten pääomarahastotalojen P/E-lukuja, ja en osaa määritellä mikä on kallis tai ei. Vaikka ovat finanssitaloja, niin mielestäni on hyväksyttävää että P/E korkeampi kuin "klassissilla" varainhoitajilla jotka ovat hyvin syklisiä. Jos kuitenki tsekkaa näitä kotimaisia (esim. Capman, EQ), ovat P/E-luvut vuodelle 2019 tasolla 23 teidän ennusteiden mukaan. Aika korkeat, tai normaalia private equity -talolle? Tiedän että Capmanille ladattu kovat odotukset ensi vuodelle joten ei ehkä paras esimerkki, mut yleinen vastaus kelpaa myös. Thänks!

Tyyppi: inderes_qa
2.10.
2019

Aihetta on sivuttu mm. Inderestv:ssä ja q&a:ssa aiemminkin, mutta kysyisin että näettekö esim Nordealla intressiä nielaista joku pörssin varainhoitaja, esim capman tai taaleri?

Tyyppi: inderes_qa
31.5.
2019

Moro! Minkälainen merkitys Taalerille on sillä, että osaan rahastoista voi jatkossa sijoittaa myös Nordnetin kautta?

Tyyppi: inderes_qa
25.1.
2019

Moi! Mitkä ovat suurimmat syyt, jonka vuoksi esimerkiksi EQ ja Capmanin ebit-% (~50%) on oleellisesti korkeampi kuin vaikka Taalerilla? Eikös varsinkin Taalerilla ja EQ:lla pitäisi olla suhteellisen samankaltainen kulurakenne? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Tyyppi: inderes_qa
25.1.
2019

Hei, Miten suhtaudutte Taalerin omistukseen Rauman telakasta (nopealla googlettamisella telakan suurin omistaja 21 %:n osuudella)? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001898727.html En muista kuulleeni, että olisitte kommentoineet mm. Puolustusvoimien laivastohankintoja tai Vaasa-Uumaja reitille tulevan uuden autolautan tilausta? Em. hankinnat tuonevat yhteensä n. 720 milj. euroa liikevaihtoa Rauman telakalle (toki alihankinta on näyttelee varmasti jonkinlaista roolia).

Tyyppi: inderes_qa
27.9.
2018

Moi, pari kysymystä! On varmaan kommentoitu jossain, mutta en ole löytänyt tähän selkeää vastausta.

Miksi Taaleri listaa Fellow Financen, kun kaikki tuntuu etenevän hyvin? Ja eikö tuo ole Taalerin osakkeenomistajille huono kauppa, kun vertaa esim. Taalerin analyysin arvioon?

Tyyppi: inderes_qa
29.8.
2018

Taalerin omistus Fellow Financesta nousi keväällä option käytön yhteydessä 45,7 %. Tämän lisäksi Karrilla ja Juhanilla molemmilla on/on ollut henkilökohtainen 2,2 % omistus FF:sta eli yhteensä 50,1%. Mikä merkitys tällä on FF:n tulevaisuuden suhteen? Oletteko päivittäneet osiensumma laskelmaa FF:n julkaistua H1 luvut?

Tyyppi: inderes_qa
29.6.
2018

Hei, Kiitos hyvästä ja laadukkaasta analyysipalvelustanne. Olisin kysynyt, onko Taalerista mahdollisesti tulossa lähiaikoina laajaa yhtiöpäivitystä? Viimeisin on päivätty syyskuulle 2016, ja käsittääkseni inderesillä on tavoite noin kerran vuodessa tehdä laajempi päivitys. Kiitos ja mukavaa kesää!!

Taaleri

Taalerin lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. Taalerilla oli vuoden 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 7,1 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 500. Taaleri Oyj:llä on noin 4 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.