Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Taaleri

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
25.3.
2021

Näettekö, että korkotasojen nousulla olisi merkittäviä vaikutteita erilaisten kiinteistörahastojen toimintaan ja tuottavuuteen? Esimerkkeinä voisi käyttää eQ:n ja Titaniumin kiinteistörahastoja, jotka hyödyntävät sijoituksissaan velkarahaa.

Inderes Q&A
15.1.
2021

Hei, voitteko avata Taalerin ansaintalogiikkaa heidän Energia liiketoiminnassa? Mistä Taalerin saama tuotto koostuu?

Inderes Q&A
23.12.
2020

Ihan mielenkiinnosta, mistä johtuu Taalerin osakkeiden lukumäärän muutokset lähes vuosittain ? Lähde: Laaja raportti - arvostustaulukko.

Inderes Q&A
30.6.
2020

Taalerin enemmistöosuus takausyhtiö Garantiassa pakottaa yrityksen ylikapitalisoimaan taseensa, jotta viranomaisten määrittämät vakavaraisuusvaatimukset täyttyvät. Garantiaa ei ole tähän mennessä onnistuttu myymään tai listaamaan pörssiin. Olisiko Taalerin mahdollista jakaa 51% Garantia-omistuksistaan osakkeenomistajille osingonjaon yhteydessä ja jäädä itse vähemmistöomistajaksi 49% osuudella? Voisiko tämä olla yksi esimerkki toimivasta ratkaisusta Garantia-dilemmaan?

Inderes Q&A
27.2.
2020

Sauli on puhunut paljon Garantian myynnin vaikeudesta, sillä potentiaalisia ostajia ei ole liiaksi asti. En ole kuitenkaan kuullut Saulin suusta analyysiä keitä nämä potentiaaliset ostajat voisivat olla? Pankit, kv-ostaja, family office? Miksei yritys voisi vain listautua?

Inderes Q&A
23.1.
2020

Terve, Mietin Suomalaisten pääomarahastotalojen P/E-lukuja, ja en osaa määritellä mikä on kallis tai ei. Vaikka ovat finanssitaloja, niin mielestäni on hyväksyttävää että P/E korkeampi kuin "klassissilla" varainhoitajilla jotka ovat hyvin syklisiä. Jos kuitenki tsekkaa näitä kotimaisia (esim. Capman, EQ), ovat P/E-luvut vuodelle 2019 tasolla 23 teidän ennusteiden mukaan. Aika korkeat, tai normaalia private equity -talolle? Tiedän että Capmanille ladattu kovat odotukset ensi vuodelle joten ei ehkä paras esimerkki, mut yleinen vastaus kelpaa myös. Thänks!

Inderes Q&A
2.10.
2019

Aihetta on sivuttu mm. Inderestv:ssä ja q&a:ssa aiemminkin, mutta kysyisin että näettekö esim Nordealla intressiä nielaista joku pörssin varainhoitaja, esim capman tai taaleri?

Inderes Q&A
31.5.
2019

Moro! Minkälainen merkitys Taalerille on sillä, että osaan rahastoista voi jatkossa sijoittaa myös Nordnetin kautta?

Inderes Q&A
25.1.
2019

Moi! Mitkä ovat suurimmat syyt, jonka vuoksi esimerkiksi EQ ja Capmanin ebit-% (~50%) on oleellisesti korkeampi kuin vaikka Taalerilla? Eikös varsinkin Taalerilla ja EQ:lla pitäisi olla suhteellisen samankaltainen kulurakenne? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Inderes Q&A
25.1.
2019

Hei, Miten suhtaudutte Taalerin omistukseen Rauman telakasta (nopealla googlettamisella telakan suurin omistaja 21 %:n osuudella)? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001898727.html En muista kuulleeni, että olisitte kommentoineet mm. Puolustusvoimien laivastohankintoja tai Vaasa-Uumaja reitille tulevan uuden autolautan tilausta? Em. hankinnat tuonevat yhteensä n. 720 milj. euroa liikevaihtoa Rauman telakalle (toki alihankinta on näyttelee varmasti jonkinlaista roolia).

Taaleri