Fondia

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Matala riskiprofiili ja vahva kassavirta, kannattavan kasvun jatkuminen. Potentiaalinen osinkoyhtiö
Maineriski, henkilöriski, kansainvälistymisen epäonnistuminen
Toimialaan on yleisesti vaikea sijoittaa, mikä tukee arvostusta. Pidämme tällä hetkellä lähivuosien noin 17-19x P/E-kertoimia hyväksyttävänä arvostustasona yhtiölle

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
5.4.
2017
Alaotsikot:
  • Ranskan presidentinvaalikamppailu edelleen tiukka
  • Pihlajalinna päivitys - nostamme suositusta kurssilaskun jälkeen

Fondian osakkeen ensimmäisen kaupankäyntipäivän noin 29 %:n kurssinousun (merkintähinnasta) myötä arvostustaso on mielestämme korkeahko ja haluamme yhtiöltä näyttöjä ennusteitamme korkeammasta kannattavuudesta, ennen kuin olemme valmiita hyväksymään osakkeelle nykyistä korkeampia arvostuskertoimia

Tyyppi: company_report
4.4.
2017

Ennustamme Fondian jatkavan kilpailuetujensa avulla kannattavaa kasvua lähivuodet ja suhtaudumme yhtiön pitkän aikavälin potentiaaliin myönteisesti. Osakkeen ensimmäisen kaupankäyntipäivän noin 29 %:n kurssinousun (merkintähinnasta) myötä arvostustaso on kuitenkin mielestämme korkeahko ja haluamme yhtiöltä näyttöjä ennusteitamme korkeammasta kannattavuudesta ennen kuin olemme valmiita hyväksymään osakkeelle nykyistä korkeampia arvostuskertoimia.

Tyyppi: morning_review
4.4.
2017
Alaotsikot:
  • Globaali velkaantuminen uusiin ennätyksiin, op-indeksit vahvistivat teollisuuden hyvän Q1:n
  • Huawein tuloskasvu pysähtyi
  • Case: Helsingin pörssin kiinteistöyhtiöiden tuottovaatimuksissa on edelleen laskuvaraa

Vaikka kaivosinvestoinnit ovat neljän vuoden alamäen jälleen viriämässä, ovat markkinaodotukset tuloskasvusta mielestämme edelleen liian optimistiset.

Tyyppi: video
23.3.
2017

Inderes ROAST: vieraana Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio

Inderes ROASTissa Pulkkisen toisena vieraana First Northiin listautuva lakipalveluyritys Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio. Fondia on kasvuun fokusoitunut yritysjuridiikkaan keskittynyt täyden lakiasiainpalvelun talo (Salla selittää videolla selkeästi). ROASTissa käsitellään Fondiaa sijoituskohteena, mihin antirahat aiotaan käyttää, miten kasvussa aiotaan onnistua ulkomailla ja miten Fondia ravistelee alaa epäkonventionaalisella lähestymistavallaan tarjota lakiasiat palveluna. 

Tyyppi: inderes_qa
23.3.
2017

Monen liikejuridiikkaan erikoistuneen toimiston liikevoittoprosentti on noin 30. Fondialla tämä on alle 15. Miksi Fondian liikevoittoprosentti on niin alhainen?

Tyyppi: morning_review
20.3.
2017
Alaotsikot:
  • Soprano päivitys - takaisin tuloskasvu-uralle
  • Kotipizza Group Q4 tiistaina - odotuksissa selvästi vertailukautta parempi tulos
  • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Mielestämme Exel Compositesin osake on arvostettu kohtuullisesti yhtiön potentiaaliin nähden, mutta nousuvara nojaa täysin tuloskasvuun, mihin liittyen myös riskiprofiili on vielä koholla. 

Tyyppi: video
17.3.
2017

Yritysjuridiikkaan keskittynyt lakiasiainyhtiö Fondia sijoituskohteena

Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen kommentoi First Northiin listautuvaa Fondiaa sijoituskohteena. Fondia on yritysjuridiikkaan keskittynyt lakiasiainyhtiö johon yhdistyy defensiivisyys, kasvu sekä hyväksi odotettava osinkotuotto. 

Tyyppi: company_report
16.3.
2017

Fondia Oyj:n (”Yhtiö”) listautumisantiin ja listautumiseen Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle sovelletaan Suomen lakia. Yhtiön osakkeiden tai listautumisen rekisteröimiseksi tai osakkeiden tarjoamiseksi missään muualla kuin Suomessa ei ole ryhdytty yhtiöesitteessä ja listautumisannin ehdoissa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta minkäänlaisiin toimenpiteisiin.

Yhtiön osakkeita ei saa suoraan tai välillisesti tarjota, myydä, myydä edelleen, siirtää tai toimittaa sellaisissa valtioissa tai hallintoalueella tai muutoin olosuhteissa, joissa se olisi lainvastaista tai edellyttäisi muun kuin Suomen lain mukaisia toimia, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada, Uusi-Seelanti, Australia, Japani, Hongkong, Singapore ja Etelä-Afrikka. Tällä sivustolla olevia asiakirjoja tai yhtiöesitettä ei saa toimittaa henkilöille edellä mainittuihin maihin jäljentämällä tai millään muilla tavoin. Yhtiö edellyttää, että edellä tässä kappaleessa tarkoitetut henkilöt hankkivat asianmukaiset tiedot näiden tietojen jakelua ja muuta luovuttamista Suomen ulkopuolelle sekä tietojen käyttöä koskevista rajoituksista ja noudattavat niitä. Yhtiöllä tai Yhtiön edustajilla ei ole minkäänlaista oikeudellista vastuuta tällaisista rikkomuksista riippumatta siitä, ovatko tällaiset rajoitukset Yhtiön osakkeisiin sijoittamista harkitsevien tiedossa vai eivät.

Yhtiön osakkeita ei ole rekisteröity eikä niitä tulla rekisteröimään Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain, muutoksineen, mukaisesti, eikä niitä saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity tai vapautettu rekisteröinnistä Yhdysvaltain lain mukaisesti.

Siirtyäksenne Yhtiön listautumisantia koskeviin tietoihin tulee teidän hyväksyä seuraava:

1. Olen tutustunut ja ymmärtänyt edellä mainitut ohjeet sekä rajoitukset ja hyväksyn ne itseäni sitoviksi painamalla "Näytä Raportti" -painiketta.

2. En ole Yhdysvaltojen, Kanadan, Uuden-Seelannin, Australian, Japanin, Hongkongin, Singaporen tai Etelä-Afrikan kansalainen enkä ole tällä hetkellä näissä maissa.

3. Mikäli olen muun maan kuin Suomen kansalainen tai olen tällä hetkellä muualla kuin Suomessa, olen hankkinut asianmukaiset tiedot ehdoista ja rajoituksista, jotka koskevat näiden tietojen jakelua sekä osallistumistani osakeantiin ja sitoudun noudattamaan niitä.

Fondia

ISIN: 
FI4000232913
Market place: 
First North
Exclude from ranking: 
Top 3: 

Fondia on vuonna 2004 perustettu Suomen 11. suurin liikejuridiikkaan keskittynyt lakipalveluyritys. Fondialla oli vuoden 2016 lopussa toimipaikkoja Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Vaasassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Näiden lisäksi Fondialla on toimistot Tukholmassa ja Tallinnassa. Fondian liikevaihto vuonna 2016 oli noin 15 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli maaliskuussa 2017 noin 120 henkilöä, joista 80 oli juristeja. Yhtiön liikevoittomarginaali (EBIT-%) oli vuonna 2016 noin 13,5 % ja kassavirtasuhde 96 %.