Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Martela
3222 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 2.00 ALIN 1.95 VAIHTO (KPL) 56 419
MYYNTI 2.03 YLIN 2.05 VAIHTO (VAL) 0,113 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Tulevat tapahtumat

7
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
8.5.
2020

Martelan Q1-tulos jäi ennusteestamme ja koronakriisillä tulee olemaan aikaisempaa arviotamme suurempi heikentävä vaikutus yhtiön tulokseen kuluvana vuonna. Martela on käynnistänyt huomattavia sopeutustoimia ja näiden myötä yhtiön tulisi arviomme mukaan selvitä kriisistä. Tilanteen normalisoituessa osakkeessa voi olla huomattavaa nousuvaraa, mutta lyhyen aikavälin korkean epävarmuuden vuoksi säilytämme varovaisen suosituksemme.

Tyyppi: company_report
20.3.
2020

Koronakriisi iskee Martelan liiketoimintaan arviomme mukaan rajusti ja yhtiössä tarvitaan nyt nopeita ja mittavia sopeutustoimia, jotta yhtiö ei ajaudu kriisiin. Martela on jo ryhtynyt merkittäviin sopeutustoimiin ja niiden onnistumisen todennäköisyyttä nostavat liiketoimintamallin mahdollistamat nopeat säästöt ja se, että yhtiö selvisi 2008-2009 finanssikriisistä suhteellisen vähäisin vaurioin. Osakkeessa voi olla tilanteen normalisoituessa merkittävää nousupotentiaalia, mutta lyhyen aikavälin tuloskehitykseen liittyvän korkean epävarmuuden takia säilytämme varovaisen suosituksemme.

Tyyppi: company_report
10.2.
2020

Odotamme Martelan liikevaihdon kasvavan hieman kuluvana vuonna ja lähivuodet Ruotsin ja Norjan hyvän kehityksen jatkuessa. Kannattavuus tulee arviomme mukaan liikevaihdon pienen kasvun aiheuttaman skaalautuvuuden ja yhtiön 4 MEUR:n säästöohjelman myötä nousemaan voitolliseksi kuluvana vuonna. Markkinoiden odotukset Martelan kehitykselle ovat pidempään jatkuneen heikon kehityksen myötä matalalla ja tämä heijastuu osakkeen arvostustasoon, joka ei ole korkea.

Tyyppi: company_report
16.1.
2020

Eilisen tulosvaroituksen taustalla oli yksittäinen kertaerä ja yhtiön liiketoiminta vaikutti sujuneen Q4’19:n aikana muuten odotustemme mukaisesti. Odotamme edelleen Martelan tuloksen nousevan kuluvana vuonna voitolliseksi yhtiön jo toteuttamien tehostamistoimenpiteiden ja huomattavan 4 MEUR:n säästöohjelman myötä. Käänteeseen liittyvien epävarmuustekijöiden takia jäämme kuitenkin edelleen seuraamaan yhtiön kehitystä tarkkailuasemista.

Tyyppi: company_report
7.11.
2019

Martelan Q3-raportti oli merkittävästi odotuksiamme parempi, kun yhtiön aikaisemmin toteuttamat tehostamistoimenpiteet purivat kannattavuuteen voimakkaasti ja tulos nousi erinomaiselle tasolle. Käänteen kestävyyteen liittyy kuitenkin mielestämme edelleen epävarmuutta ja haluamme yhtiöltä näyttöjä hyvästä tuloksentekokyvystä usean kvartaalin ajalta ennen kuin olemme valmiita hyväksymään osakkeeseen nykyistä korkeampia arvostuskertoimia.

Tyyppi: company_report
12.8.
2019

Martelan Q2-raportti oli odotuksiamme heikompi ja olemme laskeneet ennusteitamme sen myötä alaspäin. Odotamme Martelan tuloksen nousevan lähivuosina voitolliseksi yhtiön jo toteuttamien tehostamistoimenpiteiden ja huomattavan 4 MEUR:n säästöohjelman myötä. Kuluvan vuoden ohjeistuksen saavuttamiseen liittyy kuitenkin mielestämme epävarmuutta. Tämän lisäksi yhtiön myyntikatteiden ja liikevaihdon kehitykseen liittyy riskejä ja kestävän tuloskäänteen saavuttaminen ei siten ole varmaa. Käänteeseen liittyvän epävarmuuden takia nykyistä korkeampi arvostustaso ei mielestämme ole perusteltu. 

Tyyppi: company_report
25.4.
2019

Martelan Q1-raportti sisälsi joitain myönteisiä asioita ja erityisesti Ruotsin vahva kehitys yllätti positiivisesti. Q1-kannattavuus oli kuitenkin heikko ja yhtiöllä on vielä paljon tehtävää hyvän kannattavuustason saavuttamiseksi. Nykyisen pohjoismaisen strategian onnistuminen ja kestävän kannattavuuskäänteen saavuttaminen ovat mielestämme epävarmoja ja vaativat lisää näyttöjä. Martelan osakkeen arvostustaso on matala, mutta tämä on mielestämme perusteltua lähivuosien tuloskehitykseen liittyvä epävarmuus huomioiden.

Tyyppi: company_report
5.2.
2019

Martelan tänään julkaisema Q4-raportti oli hieman odotuksiamme parempi ja hälvensi pahimpia yhtiön tilanteeseen liittyviä huolia. Martelan mahdollinen tuloskäänne nojaa liikevaihdon kasvuun pohjoismaissa ja tähän kasvuun liittyy näkemyksemme mukaan huomattavaa epävarmuutta yhtiön viime vuosien kehitys huomioiden. Osakkeen arvostustaso on matala, mutta tämä on mielestämme toistaiseksi perusteltua käänteeseen liittyvä epävarmuus huomioiden.

Tyyppi: company_report
9.1.
2019

Martelan tänään julkaisema tulosvaroitus oli yllättävän raju ja olemme laskeneet ennusteitamme sen myötä selvästi alaspäin. Mielestämme myös yhtiön Suomen yksikön näkymät ovat viime aikoina hieman heikentyneet. Näkemyksemme mukaan Martelan kannattavuuskäänne vaatisi nyt merkittäviä konkreettisia toimenpiteitä. Emme pidä matalasta arvostustasosta huolimatta osaketta houkuttelevana ennen kuin yhtiö pystyy todistamaan saavuttaneensa kestävän kannattavuuskäänteen.

Tyyppi: company_report
2.11.
2018

Martelan tänään perjantaina julkaisema Q3-raportti oli odotuksiamme heikompi ja olemme sen myötä laskeneet ennusteitamme alaspäin. Martelan ohjeistus vuoteen 2018 on mielestämme kunnianhimoinen ja sen saavuttaminen vaatii yhtiöltä useita onnistumisia. Martelan osakekurssi on painunut matalalle tasolle, mutta yhtiön täytyy todistaa kestävä kannattavuuskäänne ennen kuin olemme valmiita kääntymään suosituksessamme positiivisella puolelle.

Martela

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Martela

Martela suunnittelee ja toteuttaa parhaita työ- ja oppimisympäristöjä. Tarjoamme käyttäjälähtöisiä ratkaisuja tämän päivän työympäristöön - liikkuvaan työhön ja monitilatoimistoihin. Martelan tavoitteena on tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen alan parhaita palveluita sekä laadukkaita, ergonomisia ja innovatiivisia tuotteita. Nopeat toimitukset ja toimiva palveluverkosto tukevat näihin tavoitteisiin pääsemistä.

Martela on yksi Pohjoismaiden johtavia työympäristöihin keskittyneitä yrityksiä. Martela tarjoaa myös alan laajimman valikoiman sisustusratkaisujen muutoksia ja ylläpitoa tukevia palveluja. Kokonaispalvelumme kattaa tarvittaessa koko toimitilan muutoksen työympäristötarpeen määrittelystä ja suunnittelusta muuttoon ja ylläpitoon saakka.

Martela on 75 vuotta sitten perustettu perheyritys, jonka osakkeet on listattu OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa ja Puolassa. Päämarkkina-alueitamme Suomi, Ruotsi ja Norja.

Vuonna 2019 Martela-konsernin liikevaihto oli 106,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 494 henkilöä.