Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Martela

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

5
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
11.1.
2021

Tarkistamme Martelan tavoitehintamme 3,00 euroon (aik. 2,50 euroa) ja toistamme vähennä-suosituksemme. Vuosi 2020 oli Martelalle kaikkea muuta kuin helppo.

Analyytikon kommentti
9.11.
2020

Martela julkisti perjantaina Q3-raporttinsa, joka oli kirkkaasti alas painettuja odotuksiamme parempi. Takapakkia ottaneen pandemiatilanteen takia lyhyen tähtäimen toimintaympäristö on kuitenkin edelleen epävarmuuksien värittämä ja tuloskäänteen etenemiseen liittyvät riskit ovat koholla.

Analyytikon kommentti
6.11.
2020

Martela julkisti Q3-raporttinsa tänään aamulla. Martelan operatiivinen suoritus ylitti alas painetut odotuksemme kirkkaasti niin liikevaihdon kuin liikevoitonkin osalta. Vaikka koronapandemia liiketoimintaympäristöä väistämättä Q3:lla vaikeutti, vaikuttaa näiden haasteiden kokoluokka jääneen jälleen selvästi pelättyä pienemmäksi.

Analyytikon kommentti
4.11.
2020

Martela julkistaa Q3-raporttinsa perjantaina. Odotamme Martelan liiketoimintaympäristön säilyneen vaikeana ja tämän rasittaneen yhtiön volyymejä raskaasti erityisesti yksityisellä sektorilla. Viimeisen vuoden aikana onnistuneesti toteutettujen säästö- ja tehostustoimien odotamme paikanneen liikevaihdon laskun haittavaikutuksia, mutta liiketuloksen painuneen silti tappiolle. Voimassa olevan ohjeistuksensa odotamme Martelan toistavan.

Analyytikon kommentti
14.10.
2020

Artti Aurasmaa korvaa Martelaa viime viiden vuoden ajan johtaneen Matti Rantaniemen. Arviomme mukaan toimitusjohtajan vaihdolla haetaan uutta potkua strategian toteuttamiseen sekä etenkin Martela Lifecycle -palvelumallin kehittämiseen yhtiölle erittäin tärkeällä Pohjoismaiden kalustemarkkinalla.

Analyytikon kommentti
10.8.
2020

Martela julkisti perjantaina Q2-raporttinsa, joka oli operatiivisesti odotuksiamme parempi. Koronapandemian iskujen lopullinen kokoluokka on kuitenkin vielä arvoitus, mikä pitää loppuvuoden näkyvyyden poikkeuksellisen heikkona ja Martelan liiketoimintaedellytyksiin kohdistuvan paineen akuuttina.

Analyytikon kommentti
22.5.
2020

Martela tiedotti tänään aamulla, että sen lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat koko Martela-konsernin Suomen henkilöstöä. Lomautustarve ja kesto voivat vaihdella toiminnoittain ja alueittain liiketoimitatarpeet huomioiden.

Analyytikon kommentti
8.5.
2020

Toistamme Martelan aikaisemman 2,0 euron tavoitehintamme ja vähennä-suosituksemme. Q1-tulos jäi ennusteestamme ja koronakriisillä tulee olemaan aikaisempaa arviotamme suurempi heikentävä vaikutus yhtiön tulokseen kuluvana vuonna.

Martela

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Martela

Martela suunnittelee ja toteuttaa parhaita työ- ja oppimisympäristöjä. Tarjoamme käyttäjälähtöisiä ratkaisuja tämän päivän työympäristöön - liikkuvaan työhön ja monitilatoimistoihin. Martelan tavoitteena on tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen alan parhaita palveluita sekä laadukkaita, ergonomisia ja innovatiivisia tuotteita. Nopeat toimitukset ja toimiva palveluverkosto tukevat näihin tavoitteisiin pääsemistä.

Martela on yksi Pohjoismaiden johtavia työympäristöihin keskittyneitä yrityksiä. Martela tarjoaa myös alan laajimman valikoiman sisustusratkaisujen muutoksia ja ylläpitoa tukevia palveluja. Kokonaispalvelumme kattaa tarvittaessa koko toimitilan muutoksen työympäristötarpeen määrittelystä ja suunnittelusta muuttoon ja ylläpitoon saakka.

Martela on 75 vuotta sitten perustettu perheyritys, jonka osakkeet on listattu OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa ja Puolassa. Päämarkkina-alueitamme Suomi, Ruotsi ja Norja.

Vuonna 2019 Martela-konsernin liikevaihto oli 106,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 494 henkilöä.