Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Osinkoyhtiöt

SRV

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Suurten kiinteistökehityshankkeiden tuottopotentiaali, asuntorakentamisen kasvupotentiaali Suomessa, Venäjän kiinteistömarkkinan elpyminen
Suurten hankkeiden exit-ajankohdat ja tuottovaateiden kehitys, Venäjän kiinteistömarkkinoiden korkea epävarmuus, rakennustoimialan suhdanneherkkyys, rahoituksen riittävyys
Osien summa indikoi osakkeeseen selvää nousupotentiaalia, kohtuulliset arvostuskertoimet, tuloskasvupotentiaalista iso osa realisoituu vuosina 2018-2022

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: video
6.4.
2017

Inderesin Aho avaa SRV:tä sijoituskohteena ja kertoo oman lempipoimintansa rakennusosakkeista

Inderesin analyytikko Petri Aho avaa SRV:tä sijoituskohteena aamukatsauslivessä sekä kertoo oman lempi osakkeensa rakennussektorilta.

Tyyppi: morning_review
6.4.
2017
Alaotsikot:
  • Fedin pöytäkirjat osoittivat rahapolitiikan jatkavan kiristymistään
  • Restamax päivitys - nykykurssi ei heijastele Smilen todellista arvoa

SRV:n osakkeen momentti on ollut Q4-tuloksen jälkeen kateissa, kun rakennussektorin odotukset ovat vaimentuneet ja yhtiö ei ole tiedottanut uusista merkittävistä tilauksista. 

Tyyppi: company_report
6.4.
2017

Osakkeen momentti on ollut kateissa, kun toimialan odotukset ovat vaimentuneet ja yhtiö ei ole saanut uusia merkittäviä tilauksia. Ennustamme asuntorakentamisen voimakkaan volyymikasvun kautta SRV.lle vahvaa tuloskasvua vuonna 2017. Myös tulevien vuosien näkymät ovat lupaavat, sillä arvioimme, että yhtiö saa tilauskantaan vielä useita merkittäviä projekteja kuluvana vuonna, ja kauppakeskukset nostavat kannattavuutta 2018 alkaen. SRV:n arvostus on tulostasoon nähden neutraali, mutta kokonaisuutta paremmin peilaavaan osien summaan nähden maltillinen.

Tyyppi: inderes_qa
SRV
30.3.
2017

Milloin SRV päivitystä?

Tyyppi: morning_review
22.3.
2017
Alaotsikot:
  • Pörssilasku USA:ssa heijastaa ylimitoitettuja talouspolitiikkaodotuksia
  • Kesko johdon tapaaminen - yhtiö etenee vakuuttavasti oikeaan suuntaan
  • Rakennussektorin kokonaiskasvu vaimenee - arvostustasot edelleen yli historiallisten tasojen

Kotipizzan Q4-raportti oli hieman odotuksiamme heikompi.

Tyyppi: company_report
3.2.
2017

SRV raportoi odotuksia selvästi heikomman Q4-tuloksen, mutta näkymien osalta raportti oli odotetun positiivinen. Tulospettymys selittyi pääosin arviomme mukaan lyhytaikaisilla ja kertaluonteisilla haasteilla, kuten kansainvälisten liiketoimintojen pienehköllä alaskirjauksella ja aikaisemmin päättyneiden hankkeiden kuluilla, mutta kannattavuutta heikensivät myös kustannusylitykset ja Venäjän tilapäiset vuokran alennukset. 

Tyyppi: morning_review
3.2.
2017
Alaotsikot:
  • Fortum Q4 - osinkoyllätys ei paikannut heikkoa tulosta
  • Suomen Hoivatilat päivitys - osake on tällä hetkellä oikein hinnoiteltu
  • Tuloskommenteissa Martela, eQ, Outokumpu, Kesko, Metsä Board, SRV ja YIT

Näemme verkkomarkkinoilla valoa tunnelin päässä ja Nokia näyttää olevan vahvassa iskukunnossa.

Tyyppi: video
2.2.
2017

SRV Q4'2016 tj Juha Pekka Ojala haastattelu

Analyytikko Petri Ahon kysymykset:

1. Miksi Q4-tulos oli pettymys teillekin?

2. Millaiset näkymät ovat kansainvälisessä liiketoiminnassa?

3. Miten kommentoisitte näkymiä muuten?

4. Kommentteja tilauskannasta?

5. Milloin pääsette 8% kannattavuustavoitteeseen? 

SRV

ISIN: 
FI0009015309
Inderes company category: 
Osinkoyhtiöt
Exclude from ranking: 
Top 3: 
SRV lyhyesti

SRV Oyj (SRV) on vuonna 1987 perustettu rakennus- ja kiinteistökehityshankkeiden kokonaistoteuttaja, joka listautui Helsingin pörssiin vuonna 2007. Liikevaihdolla mitattuna SRV oli vuonna 2014 Suomen viidenneksi suurin rakennusyhtiö ja sillä on vahva markkina-asema eritoten toimitila- ja asuntorakentamisessa.

SRV on rakennus- ja kiinteistökehityshankkeiden kokonaistoteuttaja sekä erilaisten toimitila- ja asuntohankkeiden projektinjohtourakoitsija. SRV vastaa sopimuksen mukaan kohteiden kehittämisestä, kaupallistamisesta ja rakentamisesta sekä toimii usein kiinteistökehityshankkeissa sijoittajana ja kauppakeskusten operoijana. SRV:n toteuttamien hankkeiden laajuus vaihtelee noin vuoden mittaisista muutaman miljoonan euron projektinjohtourakoista aina jopa 5-10 vuotta kestäviin miljardiluokan kehityshankkeisiin saakka.

SRV toimii Suomessa Helsingin metropolialueella, sekä kasvukeskuksissa Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa. Suomen lisäksi SRV toimii Venäjällä Pietarissa ja Moskovassa sekä Virossa. Suomen liiketoimintojen osuus SRV:n liikevaihdosta oli 92 % vuonna 2014. SRV:n palveluksessa oli vuonna 937 henkilöä, joista noin 70 % työskenteli Suomen liiketoiminnoissa.

SRV:n vuoden 2014 liikevaihto oli 684,4 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 0,7 % vuodesta 2013. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut 56 % ja liikevoitto on ollut keskimäärin 3,6 % liikevaihdosta. Sijoittajien kannalta huomionarvoista on, että SRV ei ole tehnyt yli 27 vuotisen historiansa aikana ainuttakaan tappiollista tilinpäätöstä, mikä on pitkälti yhtiön joustavan ja skaalautuvan liiketoimintamallin ansiota.

SRV:n sijoittajasivut