SRV
KURSSI
4.62 EUR -4.35%
OSTO 4.62 ALIN 4.6 VAIHTO (KPL) 68 029
MYYNTI 4.64 YLIN 4.88 VAIHTO (VAL) 0,319 Milj. EUR
KURSSI
4.62 EUR -4.35%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Suurten kiinteistökehityshankkeiden tuottopotentiaali, asuntorakentamisen kasvupotentiaali Suomessa, Venäjän kiinteistömarkkinan elpyminen
Suurten hankkeiden exit-ajankohdat ja tuottovaateiden kehitys, Venäjän kiinteistömarkkinoiden kehitys ja ruplan kurssi, rakennustoimialan suhdanneherkkyys, rahoituksen riittävyys
Osien summa indikoi osakkeeseen nousupotentiaalia, kohtuulliset arvostuskertoimet, tuloskasvupotentiaalista iso osa realisoituu vuosina 2018-2022

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
21.7.
2017

Laskemme SRV:n tavoitehinnan 4,85 euroon (aik. 5,1 euroa) ja suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää).

Tyyppi: company_report
21.7.
2017

Q2 oli projektien kustannusylityksistä johtuen operatiivisen tuloksen osalta heikko, vaikka liikevaihdon kasvu jatkui suurten urakoiden edistymisen ja asuntojen tuloutusmäärien selvän kasvun myötä voimakkaana. Lisäksi tuloskehitystä varjosti ruplan voimakas heikentyminen Q2:lla, joka käänsi laskennallisten arvostus-tappioiden vuoksi raportoidun tuloksen miinukselle ja ajoi yhtiön muuttaman tulosohjeistuksen raportoidun tuloksen osalta negatiiviseen suuntaan.

Tyyppi: video
20.7.
2017

SRV Q2'17 tuloshaastatte

Tänään aamulla rajusti odotukset alittaneen tuloksen julkaisseen SRV:n CFO Ilkka Pitkänen kommentoi analyytikko Petri Aholle Q2:sen käänteitä. Aho kysyy myös ohjeistusmuutoksesta, miksi operatiivinen suoritus oli heikkoa ja kuinka kauas kantoisia vaikutukset ovat. Sen lisäksi Aho kysyy muista näkymistä, kuten asuntomyynti joka sujui hyvin Q2:lla.

Tyyppi: news
20.7.
2017

SRV julkaisi aamulla odotuksiamme selvästi heikomman Q2-tuloksen, vaikka liikevaihto ylittikin selvästi ennusteemme. Heikkoa tulosta selittää hankkeiden kustannusarvioiden nousu sekä ennakoimaamme suuremmat ruplan arvon muutoksesta aiheutuvat laskennalliset tappiot.

Tyyppi: ceo_corner
9.6.
2017

SRV:n tilauskanta ja liikevaihto ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi, mutta kannattavuus on polkenut paikallaan. Mistä kehitys johtuu?

Tyyppi: news
9.6.
2017

SRV:n tilauskanta ja liikevaihto ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi, mutta kannattavuus on polkenut paikallaan. Mistä kehitys johtuu?

Tyyppi: video
7.6.
2017

Aamukatsauslivessä SRV

Analyytikko Petri Aho on niin sanotusti varsin bullish rakennusyhtiö SRV:n suhteen, sillä yhtiöllä tuloutuu merkittävä määrä projekteja lähivuosina. Muttana on kuitenkin, että sijoittajan katse on oltava vuodessa 2019 ja kauemmaskin jolloin merkittävä määrä myyntejä syntyy valmistuneista kiinteistöistä ja asunnoista. SRV:n avainluvut löytyy täältä https://www.inderes.fi/yhtiot/srv

Sivut

SRV

ISIN: 
FI0009015309
Inderes company category: 
Osinkoyhtiöt
Exclude from ranking: 
Top 3: 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Osinkoyhtiöt

SRV lyhyesti

SRV on vuonna 1987 perustettu projektinjohto-urakoitsija ja kiinteistöhankkeiden kehittäjä, joka listautui pörssiin vuonna 2007. Yhtiö kehittää ja rakentaa toimitiloja, asuntoja ja infrarakennuskohteita sekä yritys- ja asuinalueita Suomessa sekä Venäjällä ja Virossa.

SRV:n vuoden 2016 liikevaihto oli 884 MEUR, millä mitattuna yhtiö oli Rakennuslehden vertailussa Suomen neljänneksi suurin rakennusyhtiö. Viimeisen vuosikymmenen aikana SRV:n liikevaihto on kasvanut noin 60 % ja liikevoitto on ollut keskimäärin noin 3 % liikevaihdosta. SRV ei ole raportoinut 30 vuotisen historiansa aikana yhtään tappiollista tilinpäätöstä, mikä on yhtiön joustavan ja skaalautuvan liiketoimintamallin ansiota.

SRV:n liiketoiminta kattaa kokonaisvaltaisesti koko rakennushankkeen toteuttamisen ja kaupallistamisen arvoketjun. Yhtiö vastaa hankkeiden sopimusmallista riippuen kohteiden kehityksestä, kaupallistamisesta, rakentamisesta sekä toimii usein suuremmissa kiinteistökehitys-hankkeissa myös sijoittajan roolissa ja omaperustaisissa kauppakeskushankkeissa liiketoiminnan operoijana. SRV:n toteuttamien hankkeiden laajuus vaihtelee noin vuoden mittaisista muutaman miljoonan euron projektinjohto-urakoista aina jopa yli 10 vuotta kestäviin miljardiluokan aluekehityshankkeisiin.

SRV toimii Suomessa Helsingin metropolialueella, sekä kasvukeskuksissa Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa. Suomen lisäksi SRV toimii Venäjällä Pietarissa ja Moskovassa sekä Virossa. Suomen liiketoimintojen osuus SRV:n liikevaihdosta oli 94 % vuonna 2016. SRV:n palveluksessa oli vuonna 2016 1089 henkilöä (2015: 1008), joista noin 72 % työskenteli Suomen liiketoiminnoissa. Oman henkilöstön lisäksi yhtiöllä on lähes 4000 alihankkijan verkosto.

SRV:n sijoittajasivut