Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Kone
6916 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 59.08 ALIN 59.02 VAIHTO (KPL) 245 883
MYYNTI 59.10 YLIN 59.58 VAIHTO (VAL) 14,577 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

28
Tam
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

KONEen suoritus Q3:lla oli vahva ja ohjeistuksen nosto perusteltu. Sitä vastoin vuoden 2020 marginaaliparannus tulee olemaan haastavampaa. Yhtiön osake on kaikilla mittareilla huomattavan kallis. 

Tyyppi: company_report
19.7.
2019

KONEen Q2-raportti oli vahva etenkin tilausten ja liikevaihdon osalta.  Positiivista oli myös tilauskannan marginaalien paraneminen sekä vuoden 2019 markkinanäkymien hienoinen kohentuminen. Yhtiön osake on kuitenkin kaikilla mittareilla täyteen hinnoiteltu. Omalta osaltaan arvostuspreemiota ylläpitää spekulointi Thyssen Elevatorin hankinnalla, mihin kuitenkin liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä. 

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

KONEen Q1-raportti oli hyvä etenkin tilauskertymän osalta ja yhtiö on kasvanut markkinaa nopeammin erityisesti Kiinassa. Yhtiö nosti hieman 2019-ohjeistustaan, mutta kommentit loppuvuoden markkinanäkymistä olivat varovaisia. Osake on myös kaikilla mittareilla hyvin korkealle arvostettu, joten positiiviset kurssiajurit ovat harvassa.

Tyyppi: company_report
25.1.
2019

KONEen Q4-raportti oli odotusten mukainen, mutta vuotta 2019 leimaa hidas kasvu sekä materiaali- ja palkkakulujen kohoaminen. Yhtiön riskiprofiili on alhainen, mutta näytöt uuden palvelustrategian onnistumisesta ovat vielä vähäisiä ja suhteessa odotettuun tuloskasvuun osake on kaikilla keskeisillä mittareilla väyteen hinnoiteltu. 

Tyyppi: company_report
26.10.
2018

KONEen Q3-raportissa oli positiivisia elementtejä koskien markkinatilannetta ja tilauskertymää. mutta toisaalta kannattavuus jäi selvästi alle odotusten ja yhtiön tavanomaisen tason. Hieman alennetulla vuoden 2018 ohjeistuksela ei tässä vaiheessa vuotta ole enää juuri merkitystä. Uskomme kuitenkin KONEen kannattavuushaasteiden olevan vaikeasti voitettavia ja olemme hieman laskeneet vuosien 2019-2020 marginaaliodotuksiamme. 

Tyyppi: company_report
20.7.
2018

KONEen Q2-raportti tarjosi hyvin vähän yllätyksiä. Saatujen tilausten, liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton toteutuneiden lukujen poikkeamat konsensuksesta olivat -1…+2 %:n haarukassa. Yhtiö toisti entisen 2018-ohjeistuksensa ja myös kommentit eri markkinoista olivat yksityiskohtia myöten samoja kuin Q1-raportissa. Suurin epävarmuus tällä hetkellä näyttäisi liittyvän Kiinan markkinaan eli jatkuuko hallituksen tiukka linja kiinteistöjen myynnissä (so. minimipitoajat suurimmissa kaupungeissa) sekä kiinteistökehittäjien rahoitusehdoissa.

Tyyppi: company_report
27.4.
2018

KONEen Q1-raportti oli positiivissävytteinen. Sekä tilauskertymä, liikevaihto että oikaistu liikevoitto ylittivät hieman odotukset. Tilausten ja liikevaihdon valuuttakorjattu kasvu oli hyvää luokkaa. Markkinoiden odotetaan kasvavan hieman ja KONEen tarkentunut ohjeistus vuodelle 2018 oli linjassa markkinoiden odotusten kanssa. Odotettuun varsin hitaaseen tuloskasvuun suhteutettuna osakkeen arvostuskertoimet ovat kuitenkin vieläkin liian korkealla. 

Tyyppi: company_report
26.1.
2018

KONEen Q4-raportissa ei ollut numeroiden tai ohjeistuksen osalta oleellista uutta, mutta tarkemmat tiedot markkinanäkymistä ja tulosajureista alkaneena vuonna johtivat päätelmään, että vuoden 2018 tulosta rasittavat samanaikaisesti monet kertaluonteiset tekijät. Olemme laskeneet vuoden 2018 ennusteitamme, mutta toisaalta nostaneet vuosien 2019-2020 ennusteitamme ja suhtaudummekin osakkeeseen aiempaa suopeammin. Ennustenostojemme myötä nostamme myös suositustamme vähennä-tasolle ja tavoitehintaa 43,0 (41,0) euroon.

Tyyppi: company_report
26.10.
2017

KONEen Q3-raportti oli hyvin tarkkaan konsensusodotuksen mukainen, kuten oli jo aavistettavissa tuoreiden ohjeistusten jälkeen. Osakemarkkina palkitsi tiedot siitä, että KONE onnistui kääntämään Kiinan tilausvirran positiiviseksi kvartaalilla ja toteutti samalla maltillisia hinnankorotuksia. Mielestämme vaara ohi -signaalin antaminen Kiinan rakennusmarkkinasta olisi kuitenkin aivan liian varhaista. Torstain kurssinousun jälkeen KONEen osakkeen preemio verrokkeihin on kasvanut entisestään.

Tyyppi: company_report
2.10.
2017

KONEen perjantainen pääomamarkkinapäivä keskittyi uuteen strategiaan ja Kiinaan eikä tarjonnut lyhyen tähtäimen kurssiajureita. Korkeaan arvostukseen perustuva vähennä-suosituksemme sekä 41,0 euron tavoitehintamme ovat ennallaan.

Kone

Kone lyhyesti

KONE kuuluu alansa johtaviin yrityksiin ja tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. Eri asiakasryhmien tarpeiden ymmärtäminen on ohjannut toimintaamme jo sadan vuoden ajan. Tavoitteemme on tarjota paras käyttäjäkokemus kehittämällä ja toimittamalla ratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten liikkumisen rakennuksissa sujuvasti, turvallisesti, mukavasti ja viivytyksettä yhä enemmän kaupungistuvassa ympäristössä. Vuonna 2013 KONEen liikevaihto oli 6,9 miljardia euroa ja henkilöstömäärä vuoden lopussa yli 43 000. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Linkki Koneen sijoittajasivuille.