Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Kone
8772 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 61.10 ALIN 59.94 VAIHTO (KPL) 1 317 855
MYYNTI 61.14 YLIN 61.44 VAIHTO (VAL) 80,092 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

17
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
23.4.
2020

KONEen suoritus Q1:llä oli vahva. Numeroista erottuivat edukseen tilauskertymä ja liikevaihto, mutta myös suhteellinen kannattavuus oli kelvollinen. Hyvä Q1-raportti antoi edellytykset 2020-2022:n ennusteidemme nostamiseen, mutta vain maltillisesti.

Tyyppi: company_report
24.3.
2020

KONEen maanantaisen tulosvaroituksen takana olivat pääasiassa koronaepidemiaa seuranneet ihmisten liikkumisrajoitukset oheisvaikutuksineen. Vähemmälle huomiolle tiedotteessa jäi tilauskertymän hidastuminen. Ennustemuutoksemme ovat maltillisia, mutta riskit ovat tilausepävarmuuden vuoksi alaspäin.

Tyyppi: company_report
29.1.
2020

KONEen Q4-numerot olivat tyydyttäviä ja vuodelle 2020 annettu ohjeistus odotusten mukainen. Osakkeen tuleva kurssikehitys on kuitenkin vahvasti sidoksissa mahdollisen Thyssen Elevator –kaupan onnistumiseen ja ehtoihin.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

KONEen suoritus Q3:lla oli vahva ja ohjeistuksen nosto perusteltu. Sitä vastoin vuoden 2020 marginaaliparannus tulee olemaan haastavampaa. Yhtiön osake on kaikilla mittareilla huomattavan kallis. 

Tyyppi: company_report
19.7.
2019

KONEen Q2-raportti oli vahva etenkin tilausten ja liikevaihdon osalta.  Positiivista oli myös tilauskannan marginaalien paraneminen sekä vuoden 2019 markkinanäkymien hienoinen kohentuminen. Yhtiön osake on kuitenkin kaikilla mittareilla täyteen hinnoiteltu. Omalta osaltaan arvostuspreemiota ylläpitää spekulointi Thyssen Elevatorin hankinnalla, mihin kuitenkin liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä. 

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

KONEen Q1-raportti oli hyvä etenkin tilauskertymän osalta ja yhtiö on kasvanut markkinaa nopeammin erityisesti Kiinassa. Yhtiö nosti hieman 2019-ohjeistustaan, mutta kommentit loppuvuoden markkinanäkymistä olivat varovaisia. Osake on myös kaikilla mittareilla hyvin korkealle arvostettu, joten positiiviset kurssiajurit ovat harvassa.

Tyyppi: company_report
25.1.
2019

KONEen Q4-raportti oli odotusten mukainen, mutta vuotta 2019 leimaa hidas kasvu sekä materiaali- ja palkkakulujen kohoaminen. Yhtiön riskiprofiili on alhainen, mutta näytöt uuden palvelustrategian onnistumisesta ovat vielä vähäisiä ja suhteessa odotettuun tuloskasvuun osake on kaikilla keskeisillä mittareilla väyteen hinnoiteltu. 

Tyyppi: company_report
26.10.
2018

KONEen Q3-raportissa oli positiivisia elementtejä koskien markkinatilannetta ja tilauskertymää. mutta toisaalta kannattavuus jäi selvästi alle odotusten ja yhtiön tavanomaisen tason. Hieman alennetulla vuoden 2018 ohjeistuksela ei tässä vaiheessa vuotta ole enää juuri merkitystä. Uskomme kuitenkin KONEen kannattavuushaasteiden olevan vaikeasti voitettavia ja olemme hieman laskeneet vuosien 2019-2020 marginaaliodotuksiamme. 

Tyyppi: company_report
20.7.
2018

KONEen Q2-raportti tarjosi hyvin vähän yllätyksiä. Saatujen tilausten, liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton toteutuneiden lukujen poikkeamat konsensuksesta olivat -1…+2 %:n haarukassa. Yhtiö toisti entisen 2018-ohjeistuksensa ja myös kommentit eri markkinoista olivat yksityiskohtia myöten samoja kuin Q1-raportissa. Suurin epävarmuus tällä hetkellä näyttäisi liittyvän Kiinan markkinaan eli jatkuuko hallituksen tiukka linja kiinteistöjen myynnissä (so. minimipitoajat suurimmissa kaupungeissa) sekä kiinteistökehittäjien rahoitusehdoissa.

Tyyppi: company_report
27.4.
2018

KONEen Q1-raportti oli positiivissävytteinen. Sekä tilauskertymä, liikevaihto että oikaistu liikevoitto ylittivät hieman odotukset. Tilausten ja liikevaihdon valuuttakorjattu kasvu oli hyvää luokkaa. Markkinoiden odotetaan kasvavan hieman ja KONEen tarkentunut ohjeistus vuodelle 2018 oli linjassa markkinoiden odotusten kanssa. Odotettuun varsin hitaaseen tuloskasvuun suhteutettuna osakkeen arvostuskertoimet ovat kuitenkin vieläkin liian korkealla. 

Kone

Kone lyhyesti

KONEen tavoitteena on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Olemme alallamme yksi maailman johtavista yrityksistä. Valmistamme hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoamme ratkaisuja laitteiden huoltoon ja modernisointiin rakennusten koko elinkaaren ajan. Teemme ihmisten liikkumisesta korkeammissa ja älykkäämmissä rakennuksissa turvallista, mukavaa ja luotettavaa. Vuonna 2019 KONEen liikevaihto oli 10 miljardia euroa, ja vuoden lopulla henkilöstömäärä oli noin 60 000. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.kone.com