CapMan

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Paluu kasvuun yhdessä laskeneen kulurakenteen kanssa luo hyvät edellytykset tuloskasvulle
Keskeinen riski liittyy historiallisen pitkän härkämarkkinan kestävyyteen
Tulosennusteiden valossa osake on edullinen ja osinkotuotto on erinomaisella tasolla

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 0258908

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
12.4.
2017
Alaotsikot:
 • Oriola päivitys - emme näe osakkeessa lyhyellä tähtäimellä nousuvaraa
 • Case: Konepajoilla tukevat kassat yritysostoihin
 • Euroalueen teollisuustuotanto edelleen vaisua
Tyyppi: morning_review
28.3.
2017
Alaotsikot:
 • Saksan ja Suomen luottamusindeksit merkki vahvistuvasta talousympäristöstä
 • Talenom päivitys - tukipalvelut kasvattavat tulospotentiaalia

Mainonnan kehitys on jäänyt piristyneestä taloustilanteesta huolimatta alkuvuonna selvästi odotuksiamme heikommaksi, minkä vuoksi olemme laskeneet hieman Alma Median tulosennusteita.

Tyyppi: inderes_qa
27.3.
2017

Hei! Tänään uutisoitiin, että Capmanin toimitusjohtaja jättää tehtävänsä. Mitä mieltä olette tästä?

Tyyppi: morning_review
8.3.
2017
Alaotsikot:
 • Yksityinen kulutus edelleen euroalueen talouskasvun lähteenä
 • Innofactor päivitys - maltillinen arvostus sietää pettymyksiä
 • CapMan päivitys - kuluvasta vuodesta on muodostumassa erinomainen

Nostamme selvästi aliarvostetun Martelan Verkkokauppa.comin tilalle TOP3-listallemme. 

Tyyppi: company_report
7.3.
2017

Olemme nostaneet kuluvan vuoden ennusteitamme selvästi Ideanin erinomaisen irtautumisen sekä pääomamarkkinan vahvan kehityksen myötä. Päivitetyillä ennusteillamme osake on edelleen varsin edullisesti hinnoiteltu ja pidämme osakkeen tuotto-odotusta yhä hyvänä.

Tyyppi: morning_review
17.2.
2017
Alaotsikot:
 • Rapala H2 - ensimmäistä kertaa vuosiin yhtiöllä on selkeä suunta
 • Pihlajalinna Q4 - kaikilta osin neutraali raportti
 • Consti Yhtiöt päivitys - yhtiö palaa jälleen vahvemmalle kasvu-uralle

Revenion HOME-tuotteen FDA-luvan ratkeamisen lähestyessä kannattaa osakkeen kyydissä mielestämme pysytellä, sillä todennäköisyydet ovat edelleen luvan saamisen puolella. 

Tyyppi: video
7.2.
2017

Pääanalyytikko Vilén avaa Capmania sijoituscasena

Pääanalyytikko Vilén kommentoi Capmania sijoituscasena. Yhtiöllä on tuhti 7 % osinkotuotto ja löytyy Inderes osakevertailussa Osinkoyhtiö-kategoriasta. Sen lisäksi Vilén ennustaa osingon nousevan noin 10 % vuosittain tehden Capmanista mielenkiintoisen sijoituskohteen.

Tyyppi: company_report
6.2.
2017

CapMan etenee mielestämme oikeaan suuntaan uuden strategiansa kanssa ja pidämme nykyistä taseperusteista arvostusta edelleen hyvin maltillisena suhteessa lähivuosien tuottopotentiaaliin.

CapMan

ISIN: 
FI0009009377
Inderes company category: 
Mallisalkussa Osinkoyhtiöt
Market place: 
Main
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Top 3 Case body: 
 • CapManin Q1-tuloksesta on muodostumassa erinomainen johtuen Idean Enterprisesin onnistuneesta irtaantumisesta sekä pääomamarkkinan positiivisen kehityksen myötä. Myös loppuvuoden tulosnäkymät ovat positiiviset johtuen hallinnointiliiketoiminnan kannattavuusparannuksesta.
 • CapMan on edistynyt uuden strategiansa osalta hyvin alkuvuoden aikana ja käsityksemme mukaan yhtiöllä on useita uusia tuoteaihioita suunnitteilla. Odotamme yhtiön lanseeraavaan uusia tuotteita tulevien kvartaalien aikana (mm. infratuote). Nämä tuotteet vähentävät yhtiön tuloksen volatiliteettia ja parantavat tuloksen ennustettavuutta. Näin ollen uskomme, että näillä lanseerauksilla on lähtökohtaisesti positiivinen vaikutus yhtiön kurssiin.
 • CapManin nykyinen arvostustaso on edelleen hyvin matala ja mielestämme se ei täysimääräisesti huomioi yhtiön edistymistä sen uudessa strategiassa. P/E-kerroin jää lähivuosina noin 11-12x tasolle, mikä on alle yhtiölle hyväksyttävän tason. Osinkotuotto on yli 7 % ja kasvaa ennusteemme mukaan noin 10 % vuosivauhtia ja rajaa osakkeen laskuvaraa. Näin ollen osakkeen tuotto-odotus seuraavalle 12kk:lle on mielestämme erinomainen. 
Date of top 3: 
Keskiviikko, huhtikuu 12, 2017
CapMan lyhyesti

CapMan-konserni on Pohjoismaissa ja Venäjällä toimiva pääomarahastojen hallinnointiyhtiö.CapManin missiona on rakentaa menestyviä, yhteiskunnan kehitykseen myönteisesti vaikuttavia liiketoimintoja. Käytännössä yhtiö hallinnoi pääomarahastoja, joiden pääomat on kerätty institutionaalisilta sijoittajilta. Sijoitustiimimme sijoittavat pääomat edelleen pohjoismaisiin tai venäläisiin yrityksiin tai kiinteistöihin. CapManin tavoitteena on yli kaksinkertaistaa sijoituksiensa tuotto viidessä vuodessa ja samalla varmistaa rahastojen sijoittajille erinomaiset tuotot onnistuneen sijoitustoiminnan tuloksena. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta: Buyout, Russia, Credit, Real Estate ja Public Market. Jokaisella näistä on omat erikoistuneet rahastonsa, joiden sijoitustoiminnasta vastaa oma partnership-mallilla toimiva sijoitustiimi. CapMan hallinnoi oman pääomanehtoisia equity-rahastoja ja mezzanine- eli välirahoitusrahastoja, jotka tekevät sijoituksia pohjoismaisiin ja venäläisiin listaamattomiin ja listattuihin yrityksiin. CapManin kiinteistöpääomarahastot tekevät sijoituksia kaupallisiin kiinteistöihin, hotelleihin sekä kiinteistökehityskohteisiin Pohjoismaissa. CapManin palveluksessa on yhteensä noin 100 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapManin sijoittajasivuille