YIT

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva tilauskanta Toimitilat & Infra –segmentissä, myyntimixin parantuminen Asuminen Suomi&CEE-segmentissä vahvistuneen kuluttajakysynnän ansiosta, Venäjän asuntorakentamisen asteittainen elpyminen ja pääoman käytön tehostuminen.
Rakentamisen kasvukerroin hiipumassu Asuntoja Suomessa ja kuluttajien ostovoiman kehitys hidastuu, ostokyky herkkä korkotason muutoksille, kiinteistöjen tuottovaateet matalat, mikä on riski jos korot nousevat
Tuloskasvunäkymät positiiviset, mutta kuluvan vuoden kertoimet vielä haastavat.

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: inderes_qa
20.6.
2017

Miten käy osakkeille? Voisiko Inderes avata tätä sijoittajille?

Tyyppi: morning_review
19.6.
2017
Alaotsikot:
  • Macron saamassa vahvan parlamentin tuen uudistuksilleen
  • Martela päivitys - riskiprofiili kasvoi, mutta tulosvaroitus ei silti muuta isoa kuvaa
  • YIT ja Lemminkäinen yhdistyvät

 Reveniolla on erinomaiset tuloskasvunäkymät ja merkittävää kasvupotentiaalia vielä jäljellä. Emme kuitenkaan näe osakkeessa nousuvaraa korkeasta arvostustasosta johtuen.  
 

Tyyppi: morning_review
29.5.
2017
Alaotsikot:
  • Hyvä talousdata sai jatkoa, Trumpin ongelmat odottivat kotiin palatessa
  • Suomen ja Venäjän lentoliikennesopimus tukee Finnairin Aasian kasvustrategiaa
  • YIT päivitys - vahva tuloskasvu houkuttelee

Telian osakkeen noususta huolimatta arvostus näyttää osien summa -laskelman pohjalta edelleen houkuttelevalta. 

Tyyppi: company_report
29.5.
2017

Odotamme YIT:ltä tämän hetkisten markkinatrendien, yhtiön vahvan tilauskannan ja kasvavan asuntojen kuluttajamyynnin ajamana edelleen vahvaa tuloskasvua lähivuosille. YIT:n arvostustaso on kuluvan vuoden kertoimilla melko haastava, mutta näemme kurssissa edelleen lievää nousuvaraa odottamamme ohjeistusnoston ja yhtiön vahvojen tuloskasvunäkymien sekä vahvistuneen markkinatilanteen tukemana. 

Tyyppi: inderes_qa
17.5.
2017

Moi, Tiedän, että sitä on mahdotonta ennustaa, mutta eräällä videollanne sanotte, että ette pidä korkojen nousua ''lähivuosien sisällö'' kovinkaan todennäköisenä. Onko teillä jonkunlainen kuva siitä, kuinka pitkän ajan kuluttua se olisi todennäköistä? Mitkä toimialat ovat korkojen nousun yhteydessä suurimmat voittajat ja häviäjät? Finanssiala käsittääkseni ainakin kuuluu voittajiin. Onko mitään ohjenuoraa, millaisia liikkeitä omassa salkussa tulisi pääpiirteittäin tehdä silloin? Vai tuleeko pitää pää kylmänä? Tähän toki jo vaikuttaa sekin, missä vaiheessa nousukautta ollaan.

Tyyppi: video
3.5.
2017

YIT Q1'17 tuloskommentit

Analyytikko Petri Aho puhuu YIT:n Q1'17 tuloksesta. Näkymät rakennusalalla ovat tälle vuodelle hyvät, ja Petri odottaa vielä posaria loppuvuodesta. Ala on kuitenkin korkosensitiivinen, joten rakennusyhtiöt ottaisivat ensimmäisenä osumaa jos korot nousisi.

Tyyppi: morning_review
3.5.
2017
Alaotsikot:
  • Huhtamäki päivitys - vuoden tähtäimellä tuotto-odotus alkaa käydä ohueksi
  • YIT päivitys - vahvistuva tuloskasvu ja hyvä markkina tukevat edelleen osaketta
  • Ennakkokommenteissa: Consti, Metsä Board, Outotec, Technopolis, Teleste

Nokian Renkaat julkaisi aamulla hyvän Q1-raportin. 

Tyyppi: company_report
3.5.
2017

Toimitila- ja infrarakentamisen vahva tilauskanta, Suomen ja CEE:n paranevat asuntomyyntivolyymit ja myyntimix, sekä Venäjän tulostason asteittainen elpyminen antavat YIT:lle edellytykset vahvaan tuloskasvuun lähivuosina. YIT:n arvostustaso on kuluvan vuoden kertoimilla melko haastava, mutta näemme kurssissa edelleen kohtuullista nousuvaraa odottamamme ohjeistusnoston ja yhtiön vahvojen tuloskasvunäkymien sekä vakaan markkinatilanteen tukemana.

YIT

ISIN: 
FI0009800643
Exclude from ranking: 
Top 3: 
YIT lyhyesti

YIT rakentaa asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. YIT:llä on yli 100 vuoden kokemus ja vahva markkina-asema: Suomessa yhtiö suurin asuntojen rakentaja ja Venäjällä suurin ulkomainen asuntorakentaja. YIT on myös Suomen suurimpia toimitila- ja infrarakentajia. Toiminta-alue kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin ja Slovakian. 

Vuonna 2013 yhtiön liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa ja työllistäen yli 6 000 henkilöä. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

YIT sijoittajasivut